image

3FM-dj Michiel Veenstra ambassadeur Bits of Freedom

vrijdag 24 mei 2013, 10:32 door Redactie, 2 reacties

3FM-dj Michiel Veenstra gaat als ambassadeur zijn stem lenen aan digitale-burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. Hiermee is de Glazen Huis-bewoner de eerste officiële ambassadeur van de stichting. "Ik ben gek op internet en social media ! Maar het mag duidelijk zijn dat we ons in toenemende mate moeten afvragen wat de schaduwkanten van deze nieuwe toepassingen zijn", aldus Veenstra.

"Het is goed dat er een organisatie is als Bits of Freedom, die kritisch kijkt naar online ontwikkelingen en de gevolgen hiervan voor onze vrijheid", merkt de dj op. Als ambassadeur zal hij aandacht besteden aan relevante onderwerpen in zijn programma en ook een rol spelen in de uitreiking van de Big Brother Awards dit jaar.

"Voor Bits of Freedom is het belangrijk dat een zo groot mogelijk publiek kennis maakt met problemen rond online vrijheid en veiligheid", zegt Ot van Daalen, de directeur van de burgerrechtenorganisatie.

Reacties (2)
24-05-2013, 14:32 door Anoniem
Blij dat nog 1 DJ wel het belang van privacy & netneutraliteit begrijpt ... hopelijk wordt een 'terugkerend onderwerp' in z'n radioshows ...
24-05-2013, 16:20 door Anoniem
Goed zo Michiel,jij bent ook een verstandig mens,de overheid wil steeds meer de privacy van burgers in het geding zetten met allemaal databases,dat wil ik ook niet hebben als verstandige burger.
Ik ben het meestal ook altijd eens met BOF,maar ben geen lid er van.
De bewaarplicht telecom gegevens en internetgegevens slaat ook nergens op,criminaliteit los je er niet mee op.
Als men criminaliteit wil oplossen kan dat op een andere manier ook wel.
De overheid weet gewoon niet goed meer wat privacy inhoud,zo wordt inderdaad de burger er steeds meer in beknibbeld.
Dat kunnen we echt niet gebruiken.
Als mensen van hun privacy iets willen blootgeven dan vertellen ze dat zelf wel aan die gene aan wie ze het willen vertellen.
Dat is ook de reden waarom ik niets met facebook,twitter en noem maar op te maken wil hebben.
Als ik mensen wil spreken dan bel ik ze wel of sms,of mail ze,of praat gewoon live met hen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.