image

Roemeense hacker beveiligt geldautomaten vanuit cel

vrijdag 24 mei 2013, 16:29 door Redactie, 5 reacties

Een gevangen 33-jarige Roemeen die skimmingapparatuur voor criminelen ontwikkelde heeft in zijn cel een methode bedacht waardoor het skimmen van pinpassen bij geldautomaten onmogelijk wordt. Valentin Boanta werkte voor een georganiseerde groep criminelen toen hij in 2009 werd opgepakt. Naar eigen zeggen maakte hij de skimmingapparatuur voor de kick.

"Misdaad was als drugs voor me. Nadat ik gepakt was, was ik blijk dat ik aan deze adrenalineverslaving was ontsnapt", laat Boanta tegenover Reuters weten. "Deze bevrijding maakte het mogelijk om voor de goede kant te werken." De Roemeen zegt de skimmingapparatuur alleen te hebben gebouwd en nooit zelf te hebben gebruikt.

Ontwerp
Tijdens zijn rechtszaak ging Boanta aan de slag. "Alle geldautomaten hebben verouderde ontwerpen, dus zijn ze kwetsbaar. Ze zijn een zeer zwakke plek van de bankindustrie." Volgens de Roemeen is geen enkele geldautomaat veilig voor skimmers. In zijn cel bedacht Boanta, die ook industrieel ontwerp studeerde, samen met anderen een anti-skimoplossing die niet te kraken valt.

Het "Secure Revolving System-SRS" is op elke geldautomaat te installeren. De kaart wordt aan de lange kant in de automaat geschoven, waardoor skimmers de magnetische strip niet kunnen kopiëren. Zodra de kaart zich in de geldautomaat bevindt, wordt die geroteerd en gelezen, en daarna weer met de lange kant uitgeworpen.

SRS is gefinancierd en ontwikkeld door het Roemeense technologiebedrijf MB Telecom. "Hij verdient alle lof", zegt Mircea Tudor, president van MB Telecom en mede-uitvinder van SRS.

"Hij doet zijn deel om het beeld van Roemenië in het buitenland te verbeteren en ik weet zeker dat hij bij ons komt werken zodra hij vrij komt." Dat kan nog wel even duren, aangezien Boanta pas zes maanden van zijn 5-jarige gevangenisstraf erop heeft zitten.

Reacties (5)
24-05-2013, 16:34 door golem
Is deze oplossing niet net iets te laat. nu we aan het "dippen" zijn.
24-05-2013, 16:50 door Anoniem
Ach, de automaten bij winkels kunnen er zo uit. Nu Equens de data wel/niet/via de achterdeur toch gaat verkopen, zie ik alleen maar nadelen aan pinnen in een winkel.

Blijven de geldautomaten over. Scheelt in elk geval 80-90% van het probleem...
24-05-2013, 17:10 door Anoniem
Door golem: Is deze oplossing niet net iets te laat. nu we aan het "dippen" zijn.
In buitenland word nog veel met magneetstrip gewerkt
24-05-2013, 21:02 door mvh69
"In zijn cel bedacht Boanta, die ook industrieel ontwerp studeerde, samen met anderen een anti-skimoplossing die niet te kraken valt.

Het "Secure Revolving System-SRS" is op elke geldautomaat te installeren. De kaart wordt aan de lange kant in de automaat geschoven, waardoor skimmers de magnetische strip niet kunnen kopiëren."


jaja slimme jongens die hackers , eerst de bankrekeningen van burgers plunderen en nu de banken geld afhandig maken.
En als ie echt slim is heeft al een "hack" klaarstaan om dit voorzet stuk te omzeilen.

Het koste mij namelijk niet meer dan 30 seconden om te bedenken hoe je toch , vrij makkelijk , dit "niet te kraken" voorzet stuk omzeild en de magneetstrip kopieerd .
Je maakt namelijk (zoals gebruikelijk) een voorzet stuk voor het voorzet stuk , en hierin monteer je een leeskop voor de magneet strip op een simpel asje dat waneer de pas in de breedte word ingevoerd de magneet strip van links naar rechts (of van rechts naar links) uitleest vervolgens slikt het "beveiligings voorzet stuk het pasje in en roteert het en denkt dat alles ok is.

Misschien zou het toch handiger zijn als de banken gewoon die rotte magneet strip weglaten , en alleen een pas met magneet strip verstrekken aan mensen die dat echt nodig hebben omdat ze vaak buiten europa moeten kunnen pinnen.

En nu maar hopen dat de banken dit doorzien voordat ze kapitalen van ons geld aan deze flut oplossing uitgeven.
27-05-2013, 01:11 door Anoniem
wat lelijk zo een doos ...
blijf maar in je cel
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.