image

IT-giganten steunen Microsofts beroep tegen afstaan e-mail

dinsdag 16 december 2014, 10:51 door Redactie, 1 reacties

Verschillende grote Amerikaanse IT-giganten, alsmede vooraanstaande computerwetenschappers en belangenorganisaties hebben zich achter de rechtszaak van Microsoft tegen de Amerikaanse overheid geschaard. De softwaregigant ging in beroep tegen een beslissing van de rechter dat Microsoft e-mails die in Ierland zijn opgeslagen aan Amerikaanse inlichtingen- en opsporingsdiensten moet afstaan als die hierom vragen.

Volgens Microsoft hebben de Amerikaanse autoriteiten geen bevoegdheid om e-mails in het buitenland via Microsoft op te vragen en moet dit via de juiste juridische kanalen worden gedaan. Nu hebben grote IT-bedrijven als Verizon, Apple, Amazon, Cisco, Salesforce, HP, eBay, AT&T en Rackspace brieven verstuurd waarin ze zich als "vriend van de rechtbank" voordoen. Hoewel de bedrijven geen partij zijn, kunnen ze gevraagd of ongevraagd de rechtbank over deze zaak adviseren.

In totaal werden er tien brieven verstuurd die in totaal door 28 leidende technologie en mediabedrijven, waaronder CNN, Fox News en The Washington Post, 35 vooraanstaande computerwetenschappers en 23 handelsorganisaties en burgerrechtenbewegingen, waaronder de BSA en EFF, werden ondertekend, die bij elkaar miljoenen leden aan beide kanten van de oceaan vertegenwoordigen. Microsoft topman Brad Smith stelt dat er zelden een zaak is geweest die nog niet voor het hooggerechtshof is gekomen en op zoveel juridische betrokkenheid kan rekenen.

Reacties (1)
16-12-2014, 12:43 door Anoniem
Begrijpelijk, nu Europa lokale bedrijven steeds vaker de business gunt in plaats van bedrijven die het verlengstuk van de NSA zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.