image

Twitteraccount anti-virusbedrijf Kaspersky gehackt *update*

dinsdag 28 mei 2013, 11:43 door Redactie, 9 reacties

Aanvallers zijn er gisteren in geslaagd om een Twitteraccount van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab te hacken en te gebruiken voor het versturen van spam. Het ging om het geverifieerde Twitteraccount van Kaspersky Duitsland. Er verschenen verschillende tweets waarin werd gesteld dat de ruim 2400 volgers in twee weken tijd 9 kilo konden kwijtraken.

Het bericht was tevens voorzien van een met Bit.ly afgekorte link. Hoe de aanvallers toegang tot het account kregen is onbekend, maar Kaspersky Duitsland waarschuwt volgers om de privéberichten die via het account werden verstuurd te negeren.

Update 16:25
Kaspersky laat in een reactie tegenover Security.NL weten dat het account gisterenavond korte tijd gehackt is geweest. Tijdens de hack werden spam- en privéberichten naar de volgers gestuurd. Het account werd om 23:35 uur geblokkeerd. "We vragen al onze volgers die privéberichten van het Kaspersky Lab Twitteraccount hebben ontvangen om ze meteen te verwijderen."

Gebruikers die toch op de links hebben geklikt krijgen het advies om hun wachtwoord te wijzigen. "We hopen dat de 'twee-factor' authenticatie van Twitter ook snel in Duitsland zal werken, zodat we ons Twitteraccount beter tegen ongeautoriseerd gebruik kunnen beschermen."

Reacties (9)
28-05-2013, 12:00 door AcidBurn
Er zit een verschil in HACKEN en CRACKEN redactie......
28-05-2013, 12:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2013, 12:28 door Patio
Door AcidBurn: Er zit een verschil in HACKEN en CRACKEN redactie......

Legt u alstublieft het verschil even uit, beste AcidBurn. Het lijkt erop dat hier inderdaad sprake is van hacken. Hoe weten ze (nog?) niet, maar het zou maar zo kunnen zijn dat ze het wachtwoord gewoon geraden hebben, opgezocht via een log, 'BruteForce' en/of andere technologische hoogstandjes. Net als de redactie noemt pakweg 90% van de mensen dat hacken.

Bij crack denken de meeste mensen aan illegale drogerende middelen, maar dit terzijde, want off topic :-|
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Crack_(drug)
28-05-2013, 12:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2013, 13:04 door Anoniem
@ offtopic
@Acidburn, voor eens en altijd. Cracken is het omzeilen van software-matige beveilingen om zo bijvoorbeeld keygens en cracks te ontwikkelen. De groep die zich hier mee bezig hielden noemden we daarom dus ook crackers. Naarmate de jaren ging de media met de term hackers aan de haal en verzonnen vervolgens de zogenaamde "echte" hackers dat we het soort hackers waar de media het over had maar crackers gingen noemen. Terwijl de terminologie crackers toch echt niet black hat hackers betekent.
28-05-2013, 22:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-05-2013, 08:19 door N4ppy
Door Solaris: Kan iemand mij uitleggen wat het betekent of wat er speciaal is aan de opmerking over die Bit.ly afgekorte link ?
Dat het links zijn waaraan je niet kunt zien waar je naartoe gaat en dus riskant.
Het kan een afval link zijn maar waarschijnlijker is een pagina met een hoop shit die probeert je pc lid te maken van een botnet oid.
29-05-2013, 13:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-06-2013, 14:25 door Patio
Door N4ppy:
Door Solaris: Kan iemand mij uitleggen wat het betekent of wat er speciaal is aan de opmerking over die Bit.ly afgekorte link ?
Dat het links zijn waaraan je niet kunt zien waar je naartoe gaat en dus riskant.
Het kan een afval link zijn maar waarschijnlijker is een pagina met een hoop shit die probeert je pc lid te maken van een botnet oid.

Gelukkig is dat minder simpel dan je denkt. Bots en andere kwaadwillenden die via bitly.com en andere URL-verkorters naïevelingen lokken, worden als het goed is geblokkeerd. Gevaarlijk wordt het pas als de beheerdes van zulke sites zelf hackers zijn. Om geen argwaan te wekken dus originele URL's tweeten en/of via feestboek delen. In elk geval eerstgenoemde verkort zelf. Kortom: Altijd alert bliven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.