image

Apple-fabrikant Foxconn kiest voor Firefox OS

maandag 3 juni 2013, 09:43 door Redactie, 1 reacties

De grootste fabrikant van computeronderdelen ter wereld gaat apparaten produceren die het Firefox OS van Mozilla als besturingssysteem gebruiken. Dat hebben Mozilla en Foxconn vandaag in Taipei aangekondigd. Foxconn is vooral bekend als iPhone-fabrikant. In plaats van alleen onderdelen gaat de Chinese fabrikant zich nu ook op geïntegreerde software en hardware oplossingen richten.

Firefox OS van Mozilla is gebaseerd op HTML5 en open webtechnologieën en zal onder andere in smartphones en tablets worden toegepast. Volgens Mozilla is het vooral ontwikkeld om gebruikers, ontwikkelaars en fabrikanten van de huidige beperkingen van de gesloten mobiele besturingssystemen te 'bevrijden'.

"Bij Mozilla zien we het open web als het grootste en beste platform voor de mobiele wereld. Het Firefox OS initiatief helpt om open webstandaarden te verstevigen en moedigt meer openheid in systemen en apparaten aan", aldus Li Gon, CEO van Mozilla Taiwan. Hij merkt op dat Firefox OS naast smartphones ook op allerlei andere apparaten zal worden gebruikt.

Reacties (1)
03-06-2013, 21:30 door Anoniem
Het is opmerkelijk,dat een Apple onderdelen fabrikant voor Firefox OS kiest.
Maar ja OSX van Apple is ook op Unix gebaseerd en Firefox OS op meer op Ubuntu Linux.
Foxconn leverd chips aan Apple voor de pruductie van zijn moederborden,dus een goede zet van foxconn dat ze deze platformen van besturingssystemem ook ondersteunen.
Ze maken ook nog eens moederborden voor pc´s en latops waar ook Windows,of Linux op wil draaien.
Zo maakt het bedrijf een goede omzet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.