image

Hacker omzeilt internetfilters via gratis VPN-Tor-brug

dinsdag 4 juni 2013, 12:30 door Redactie, 2 reacties

Om internetgebruikers in landen waar internetcensuur heerst en het surfgedrag wordt gemonitord te beschermen, is er een nieuwe manier om met het internet verbinding te maken. 'Lahana' is ontwikkeld door hacker Steve Lord en werd dit weekend via Reddit onthuld. Lahana is een script dat automatisch een VPN naar Tor-brug opzet die via de gratis EC2-dienst van Amazon wordt gehost.

Het enige dat is vereist is een gratis Amazon EC2-account. Vervolgens kan de VPN-verbinding met anderen worden gedeeld. Bij de ontwikkeling van Lahana lag de nadruk vooral op het gebruiksgemak. Gebruikers zouden zonder al teveel technische kennis een server moeten kunnen opzetten om vervolgens de accountgegevens met anderen te delen.

Filters
Lahana gebruikt Tor om de IP-adressen van de VPN-verbinding te verbergen en toegang tot het Tor-netwerk te geven, zonder dat gebruikers hiervoor de Tor-software hoeven te installeren. Tor is een anonimiseringsnetwerk waarmee gebruikers in principe anoniem kunnen internetten.

Lord merkt op dat Lahana niet 'superveilig' is. Zo is er voor eenvoudig te delen inloggegevens gekozen in plaats van sterke certificaten die gebruikers moeten instellen.

Het is dan ook vooral bedoeld als eenvoudige manier om internetfilters te omzeilen en onbeperkte toegang tot Tor en het internet te krijgen. Inmiddels zijn er verschillende nodes die gebruikers kunnen kiezen.

Reacties (2)
04-06-2013, 14:41 door Patio
Eerst verkeerd (lees: te snel) gelezen: VPN-Tor-bug

Hoe het toevoegen of weglaten van 1 letter je tegen het zere been kan zetten waarmee je 's ochtends bent opgestaan.
04-06-2013, 16:50 door Anoniem
Terms and Conditions;
- You must create and maintain an AWS account in good standing (including a valid credit card)

- You may participate in the Offer for one year from the date you first sign up for any of the services provided under the Offer.

-You will be charged standard rates for use of the AWS services prior to November 1, 2010 or after the Offer expires.

hoezo anoniem en als je niet oplet ga je naar 1 jaar gewoon betalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.