image

Scholieren leggen schoolnetwerk plat met DoS-aanval

zondag 28 december 2014, 12:11 door Redactie, 6 reacties

Twee scholieren van een Amerikaanse high school zijn geschorst omdat ze het schoolnetwerk bijna een maand lang met een DoS-aanval hadden platgelegd. Volgens schoolfunctionarissen gebruikten de scholieren hun smartphone om grote hoeveelheden dataverkeer naar de schoolservers te sturen die dit niet aankonden. Daardoor konden docenten verschillende online cijfer-, huiswerk- en onderwijsprogramma's niet bereiken.

"Het maakte het leven voor het onderwijspersoneel zeer lastig", zegt schooldirecteur Don Schlomann tegenover de Daily Herald. "Het had grote gevolgen voor onze klassen en daar maakte ik me het meeste zorgen over." Het schooldistrict schakelde de autoriteiten in om de bron van de aanvallen te lokaliseren, wat een rekening van 9.000 dollar opleverde.

Het schoolpersoneel kon de verantwoordelijke scholieren uiteindelijk achterhalen toen ze tegen andere scholieren over hun daden opschepten. De twee zijn voor de rest van het schooljaar geschorst, maar mogen volgend jaar wel weer terugkomen. Daarnaast worden de twee mogelijk ook juridisch vervolgd. "Ik denk dat de scholieren hiervan geleerd hebben. En ik hoop dat de studenten door hebben dat we dit soort zaken zeer serieus nemen", aldus Schlomann.

Reacties (6)
28-12-2014, 13:10 door didrix
Je faalt natuurlijk wel een beetje als je een DoS aanval vanaf een smartphone (slowloris o.i.d.?) niet kan stoppen.
28-12-2014, 17:21 door Anoniem
Ze straffen oke, maar vervolgen. Nee, zou ze eerder het probleem laten oplossen. Zo dat ze de ddos tegen kan gaan houden. Het moet goed mogelijk zijn een beveiliging te maken tegen ddos en daar kunnen zij goed aan mee werken.
28-12-2014, 17:32 door Anoniem
Door didrix: Je faalt natuurlijk wel een beetje als je een DoS aanval vanaf een smartphone (slowloris o.i.d.?) niet kan stoppen.

Bij dit soort media berichten kun je nauwelijks opmaken wat er technisch gebeurt moet (of kan) zijn.
Een aanval waarbij de smartphone zelf de bron is zou wel blokkeerbaar moeten zijn, maar voor hetzelfde geld is de smartphone alleen gebruikt om een DDoS te bestellen. Voor journalisten is dat hetzelfde.
29-12-2014, 00:38 door Anoniem
Door Anoniem: Ze straffen oke, maar vervolgen. Nee, zou ze eerder het probleem laten oplossen. Zo dat ze de ddos tegen kan gaan houden. Het moet goed mogelijk zijn een beveiliging te maken tegen ddos en daar kunnen zij goed aan mee werken.

Iemand die een ruit kan ingooien hoeft helemaal geen handige glaszetter te zijn.

Dit type ettertjes kan waarschijnlijk niks meer dan een tooltje downloaden of iets kopen op een shadowboard. Die kun je niks laten bouwen of verbeteren.
29-12-2014, 09:32 door Anoniem
Door didrix: Je faalt natuurlijk wel een beetje als je een DoS aanval vanaf een smartphone (slowloris o.i.d.?) niet kan stoppen.

Of je nu met een smartphone een botnet een order geeft of met een laptop/desktop ... maakt echt niet uit hoor.
29-12-2014, 15:56 door Briolet
Door Anoniem: Ze straffen oke, maar vervolgen.

Volgens mij moet je toch eerst vervolgen om een straf te kunnen opleggen. En misschien vind een rechter een straf niet eens nodig nadat ze de veroorzaakte schade vergoed hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.