image

Regin-malware op usb-stick medewerkster Merkel ontdekt

dinsdag 30 december 2014, 09:52 door Redactie, 4 reacties

Op een usb-stick van een medewerkster en vertrouweling van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel is de zeer geavanceerde Regin-malware ontdekt. De spionagemalware zou door de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten zijn ontwikkeld. De vrouw had op haar privélaptop aan een document gewerkt en dat vervolgens op een usb-stick naar haar werkcomputer op de Bondskanselarij meegenomen.

De virusscanner op de computer gaf aan dat de Regin-malware zich op de datadrager bevond, zo meldt de Duitse krant Bild. Vervolgens werden alle belangrijke laptops op de Bondskanselarij gecontroleerd, maar op geen enkele andere machine werd de malware aangetroffen, aldus de Frankfurter Allgemeine. Regin kwam vorige maand aan het licht en werd door één onderzoeker als geavanceerder dan het Stuxnet-virus omschreven. Ondanks alle aandacht voor de malware weten anti-virusbedrijven nog steeds niet hoe de malware in eerste instantie computers weet te infecteren.

Reacties (4)
30-12-2014, 13:02 door Anoniem
Wanneer je met datadiodes werkt ( zie bijvoorbeeld wuala.com/FreemoveQuantumExchange/Aspects/Security/Programs/ChannelCodingExamples/OpenVPN-NL ) is een aanval met het Regin virus niet mogelijk want de broninformatie is altijd gescheiden van het communicatiekanaal.
30-12-2014, 16:22 door Anoniem
Dacht dat ze in de vs plechtig hadden beloofd om bevriende naties niet meer te bespioneren .
30-12-2014, 19:34 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-12-2014, 19:35
[Verwijderd]
30-12-2014, 21:15 door Anoniem
Door Josef:
Door Anoniem: Dacht dat ze in de vs plechtig hadden beloofd om bevriende naties niet meer te bespioneren .
Antivirusbedrijven weten niet eens hoe Regin wordt verspreidt. Je kunt dus nooit beweren dat deze Regin-besmetting veroorzaakt wordt doordat de vs een belofte zou hebben gebroken.

https://www.security.nl/posting/409736/%22Spionagevirus+Regin+gemaakt+door+NSA+en+GCHQ%22
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.