Nederlanders hebben gemiddeld 74 programma's van 23 verschillende leveranciers geïnstalleerd, zo blijkt uit een nieuw rapport van het Deense beveiligingsbedrijf Secunia. Dat analyseerde de software die bij zo'n 2000 gebruikers van de Personal Software Inspector (PSI) is geïnstalleerd. Gemiddeld gaat het om 27 applicaties van Microsoft en 47 programma's van andere leveranciers.
Van de geanalyseerde groep gebruikers bleek dat 7,2% niet over de meeste recente Windows-updates beschikte. Verder kwam naar voren dat 5,4% van de programma's op een gemiddelde Windows-computer niet is gepatcht.
Patches
Secunia maakte een overzicht van de 10 kwetsbaarste programma's, gebaseerd op marktaandeel en het percentage dat ongepatcht was. Dan blijkt dat Microsoft XML Core Services (MSXML) bovenaan staat. Deze software is bij 75% van de gebruikers geïnstalleerd, maar in 45% van de gevallen ongepatcht.
Ook Java 6, VLC Media Player en Apple QuickTime zijn vaak niet up-to-date. Zo heeft 43% van de Nederlandse PSI-gebruikers QuickTime geïnstalleerd, maar gaat het in 30% niet om de meest recente versie. Het gebruik van onveilige software is één van de voornaamste redenen dat computers met malware besmet raken en gehackt worden.
De werkelijke cijfers liggen volgens Secunia waarschijnlijk hoger, aangezien PSI-gebruikers veiliger zijn dan andere Windows-gebruikers. De gratis PSI-tool helpt bij het installeren van updates. Gebruikers weten in dit geval het belang van het installeren van patches.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als hostingbedrijf krijgen wij steeds vaker klachten dat een website van een klant ten onrechte persoonsgegevens publiceert of ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.