Privacy - Wat niemand over je mag weten

Tweakers blokkeert Torbrowser bezoek volledig - algemene oplossing

30-12-2014, 14:37 door Anoniem, 39 reacties
Sinds enige weken nam de mogelijkheid al af om de Tweakers site, Tweakers.net, met Torbrowser te bezoeken.
Je moest dan gemiddeld wel drie pogingen doen om erop te komen, waarschijnlijk het gevolg van het blokkeren van bepaalde ip ranges.

De laatste week zijn kennelijk alle bekende Tor exitnode ip's geblokkeerd, het bezoeken van de Tweakers site is er niet meer bij doordat de pagina's niet meer willen laden.
Eventueel met hoge uitzondering kom je nog op Tweakers.net in geval van gebruik van een nieuwe exitnode die vermoedelijk nog niet op filterlijsten voorkomt. Die exitnodes kan je als gebruiker niet kiezen wat in de parktijk neerkomt op een volledige blokkade.

Torbrowser gebruikers ondervinden tot op heden wel vaker last van ip blokkades.
Cloudflare waar veel sites gebruik van maken en Google search vragen standaard om een extra Captcha in te voeren.
Startpage doet dat periodiek, nogal vaak.

Reden, misbruik van de diensten van deze sites?
Deze misbruik argumenten worden nooit duidelijk onderbouwd of aangetoond, Tweakers maakt het met de nieuwe aanpak van totale blokkade wel heel erg bont.

Wat daarvan de werkelijke reden is is niet bekend.
Het is in ieder geval een nogal opmerkelijke zet van een site die zich site van het jaar laat noemen en recent nog een uitgebreid artikel schreef over privacy en overheidssurveillance.
"Hacken, tappen en bewaren - De overheid wil steeds meer van ons weten", 25 december 2014.

Interessant artikel, alleen niet bedoeld voor mensen die daadwerkelijk gevolg geven aan het nemen van technische maatregelen om hun privacy daadwerkelijk te beschermen.
Torbrowser gebruikers niet welkom !
Dat beeld bestond overigens al een beetje door de diverse vermanende waarschuwingen over misbruik etc. die Trobrowser gebruikers op Tweakers pagina's te zien krijgen.


Oplossing voor dergelijke blokkades?

Een dergelijke blokkade site bezoeken via Google cache of Startpage cache, werkt niet optimaal meer, Google en Startpage vragen steeds om een Captcha. Een Captcha die vaak slecht zo niet onleesbaar is.

'Gelukkig' zijn er vele gratis proxy/vpn diensten op het internet te vinden, ook in https variant.
Je kan dan een lange lijst aanmaken, vervolgens kies je elke keer dat je tegen zo'n onzinnige blokkade aanloopt een willekeurige free proxy uit je lange lijst. Met het vaak wisselen voorkom je profiel opbouw zoveel mogelijk.

In deze nieuwe tandem constructie browse je dan via Torbrowser via een free proxy/vpn naar de betreffende sites zonder enig probleem. Ook daarvan block lists gaan aanleggen admins?
Gebruik deze methode natuurlijk alleen voor bezoek aan sites waar je niet op inlogt of andere belangrijke zaken mee doet.

In hoeverre het gebruik van gratis proxies kunt vertrouwen en in hoeverre je privacy gewaarborgd is is maar zeer de vraag.
Door het via Tor te gebruiken is in ieder geval je privacy in zoverre gewaarborgd dat de proxy niet zoals gewoonlijk jouw ip weet, dat is in dit geval afgeschermd met het gebruik van Tor.

Wat levert het blokkeren van Torbrowser gebruikers door sites nou werkelijk op?
Niets waarschijnlijk, hooguit het ontmoedigen van Torgebruik met een andere reden.
Bezoekersdata zijn geld waard, dat weet iedereen en dat weet elke commerciële website.
Het tracken van geanonimiseerde ip's is commercieel gezien vast een stuk minder interessant, dat willen adverteerders niet. Who's the boss of your website?

Het zou best wel eens kunnen zijn dat daar de enige daadwerkelijke tellende reden tot blokkeren ligt.
Een dergelijk argument verkoopt echter niet zo lekker als het meehaken op een argument dat al in beeldvorming bestaat, de connectie met misbruik en bedrog. Hooguit gaat onbedoeld de webstatistiek van unieke bezoekers omhoog, dat doen Torbrowser gebruikers niet expres, een gevolg van gebruikte anonimiseringstechniek.

Wie de daadwerkelijke redenen weet, voorzien van overtuigende feiten, mag het zeggen.

Vooralsnog is een dergelijke opstelling van bedrijven hoogst storend, en in principieel maatschappelijke zin in zekere mate best kwalijk te nemen. Het staat in ieder geval op gespannen voet wanneer het imago op enigerlei wijze is verbonden met respect voor privacy van internetgebruikers.

Hopelijk zet deze trend niet door maar komt men op enig moment tot betere, werkbaardere, privacy respecterende en gebruikersvriendelijker inzichten.
Reacties (39)
30-12-2014, 15:43 door Anoniem
Ja laat Tweakers en anderen het maar blokkeren, al ik via VPN > Tor er niet op
kom dan ga ik even naar een van vele web-proxy's en dan lukt het wel en dat zonder
die vervelende Captcha's in te moeten vullen.

Ik dacht eerst om de opstartpagina van Tor te veranderen in zo'n proxy site maar dan
zie ik niet meer zo snel of ik Tor moet updaten. Dus ik heb nu een aantal Booksmarks
gemaakt onder Tor van een aantal van deze webbased proxy.

Probeer deze twee maar eens.
http://www.webproxy.net/
http://webproxies.se/

Buiten bovenstaande twee zijn er natuurlijk nog een hele hoop anderen.

Supermakkelijk, en weer een extra laagje boven op Tor.
Die proxy's zullen wel loggen, maar goed, want dan loggen ze gewoon Tor IP's.
30-12-2014, 15:56 door Profeet
Dit soort zaken zie je inderdaad wel vaker gebeuren. Tot nu toe is mijn remedie altijd hetzelfde geweest. Oke, dan kom ik toch niet meer op je site... ook goed, voor jouw tien andere. En zeker wat tweakers betreft is mijn mening, daar mis ik niks aan, ja wat entertainment misschien (games etc). Maar ik vind tweakers al jaren veranderd in een raar politiek correct en comercieel zooitje. Het is meer een media totaal geworden in mijn mening, en dat is natuurlijk hun goed recht. Ieder ze eigen ding.
30-12-2014, 17:09 door Anoniem
Reden, misbruik van de diensten van deze sites? Deze misbruik argumenten worden nooit duidelijk onderbouwd of aangetoond, Tweakers maakt het met de nieuwe aanpak van totale blokkade wel heel erg bont. Wat daarvan de werkelijke reden is is niet bekend.

De reden is vrij duidelijk; aanvallen op websites komen immers vaak vanaf TOR. Overigens heeft Tweakers geen enkele plicht om toegankelijk te zijn via TOR, wat dat betreft vraag ik mij af waarom je stelt dat ze het ''bont maken''. Indien jij je virtuele bivakmuts af doet, dan ben je op de website gewoon welkom - toegang wordt je niet ontzegd.

"Wie de daadwerkelijke redenen weet, voorzien van overtuigende feiten, mag het zeggen."

Ik zou zeggen, bekijk het eens van de kant van een website beheerder of IT beveiliger; waarom zou je verkeer via TOR toestaan, gezien de hoge mate aan kwaadaardig verkeer welke afkomt van o.a. TOR exit nodes. In mijn IDS zie ik dag in, dag uit relatief veel aanvallen vanaf dergelijke IP's.

Overigens hoef je die ervaring niet eens te hebben om tot deze conclusie te komen; het feit dat anonimiseringstools, waaronder TOR, veel gebruikt worden door hackers om hun identiteit te verbergen is immers een algemeen bekend feit.
30-12-2014, 17:10 door Anoniem
Maken de banken het ook bont wanneer zij toegang tot internetbankieren blokkeren vanaf TOR exit nodes, en anonieme proxies/vpn's ?
30-12-2014, 17:15 door Anoniem
Het staat in ieder geval op gespannen voet wanneer het imago op enigerlei wijze is verbonden met respect voor privacy van internetgebruikers.

Lol, je hebt inderdaad erg veel ''privacy'' op een website als Tweakers, wanneer je deze via een TOR exit node bezoekt, waarvan je de beheerder niet kent. Tweakers biedt geen encrypted verbinding, en de beheerder kan al je traffic zien.

Maar waarschijnlijk vind jij anonieme cybercriminelen, of medewerkers van opsporings- of inlichtingendiensten, een stuk ''betrouwbaarder'' dan de beheerders van Tweakers ;))

TOR (zonder encryptie) en privacy ? Een lachwekkend idee eigenlijk.
30-12-2014, 17:18 door Anoniem
Reden, misbruik van de diensten van deze sites? Deze misbruik argumenten worden nooit duidelijk onderbouwd of aangetoond

Websites worden inderdaad nooit aangevallen. En aanvallers proberen nooit hun identiteit te verbergen. Slaap lekker.
30-12-2014, 18:55 door Briolet - Bijgewerkt: 30-12-2014, 19:00
Wat levert het blokkeren van Torbrowser gebruikers door sites nou werkelijk op?

Veel, omdat ze een bron van aanvallen blokkeren. Een paar maand geleden zijn gebruikers van Synology Nassen aangevallen via TOR waarmee een cryptolocker geïnstalleerd werd. Hadden deze mensen TOR IP's geblokkeerd, dan was een deel van hun, nu hun data niet kwijt.

Een actuele blokkeringslijst kun je overal vinden b.v. https://www.dan.me.uk/tornodes

Beveiliging is gewoon een kwestie van laagjes aanbrengen. En een TOR blokkade is één van die laagjes.
30-12-2014, 19:07 door Anoniem
Door Briolet:
Een actuele blokkeringslijst kun je overal vinden b.v. https://www.dan.me.uk/tornodes
Waarmee je ook meteen een probleem van dat soort lijsten ziet: Mijn tor node is GEEN exit node maar staat wel op de lijst, zo zullen er vast meer zijn. Daardoor heb ik dus wel last van vage blokkades als ik zelf buiten tor om websites benader, en om op de originele vraag terug te komen: tweakers doet het hier prima.
30-12-2014, 19:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Briolet:
Een actuele blokkeringslijst kun je overal vinden b.v. https://www.dan.me.uk/tornodes
Waarmee je ook meteen een probleem van dat soort lijsten ziet: Mijn tor node is GEEN exit node maar staat wel op de lijst, zo zullen er vast meer zijn. Daardoor heb ik dus wel last van vage blokkades als ik zelf buiten tor om websites benader, en om op de originele vraag terug te komen: tweakers doet het hier prima.

Dat is toch geen probleem? Ik pleur ook regelmatig hele subnetten, met name van virtual private servers, in de blocklist
als me iets niet bevalt. Iedereen is vrij te blocken wat ie wil, en er is zeker aanleiding om dat te doen.
Als iedereen zich normaal zou gedragen zou blocken niet nodig zijn.

Wat Tor betreft: ik vind het heel redelijk om Tor bezoekers te blocken, net zoals je niet met een bivakmuts het OV in mag
bijvoorbeeld. Wie anoniem wil blijven kan wel eens buitengesloten worden, dat risico neem je.
30-12-2014, 21:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-12-2014, 22:05 door Briolet - Bijgewerkt: 30-12-2014, 23:57
Voor hen die Tweakers niet kunnen bereiken omdat ze geblokkeerd worden:

http://tweakers.net/nieuws/100506/onderzoeker-verborgen-kinderpornosites-zijn-erg-populair-op-tor.html

Daar staat een conclusie van onderzoeker Gareth Owen dat 80% van het tor-dataverkeer naar de "hidden services", richting kinderporno sites gaat. De tor gebruikers zijn zelden objectief als ze beweren dat tor voor onschuldige zaken gebruikt wordt. Dat zal wel voor een klein deel kloppen, maar een fors van het tor verkeer betreft zaken waar het overgrote deel van de Nederlanders absoluut van walgt.
30-12-2014, 23:10 door johanw
Ik draai zelf een Tor exitnode en krijg tweakers.net wel degelijk geladen. Wat ik wel krijg is een melding dat ik niet kan reageren via het forum als ik dat zou willen omdat ik via een Tor adres kom. Misschien probeert de OP automatisch in te loggen en gaat dat fout?
31-12-2014, 02:03 door Anoniem
Anti-lobby & Walging


Door Briolet: Voor hen die Tweakers niet kunnen bereiken omdat ze geblokkeerd worden:

http://tweakers.net/nieuws/100506/onderzoeker-verborgen-kinderpornosites-zijn-erg-populair-op-tor.html

Omdat Tobrowser gebruikers Tweakers niet kunnen bereiken vervolgens op de proppen komen met een linkverwijzing naar Tweakers?
Gelukkig was er een oplossing voorhanden, via een proxy bekeken.
Nog een link voor je, http://www.nu.nl/internet/3964334/meeste-verkeer-anoniem-tor-netwerk-sites-met-kinderporno.html

________________________________________________________________________________________________

Briolet

Daar staat een conclusie van onderzoeker Gareth Owen dat 80% van het tor-dataverkeer naar de "hidden services", richting kinderporno sites gaat.

Met de Torbrowser kun je twee kanten op, het gewone web en naar het Tor-web, de hidden services.
Verreweg de meeste gebruikers komen helemaal niet op het hidden web maar gebruiken de Torbrowser gewoon om het gewone web te bezoeken.

In Tweakers taal
https://tweakers.net/nieuws/100506/onderzoeker-verborgen-kinderpornosites-zijn-erg-populair-op-tor.html
Tor kan worden gebruikt om 'normale' websites mee te bezoeken die ook standaard al toegankelijk zijn, maar ook om speciale Tor-sites te bereiken die enkel via Tor kunnen worden bezocht.

In Tor project taal
https://blog.torproject.org/blog/tor-80-percent-percent-1-2-percent-abusive
Tor: 80 percent of ??? percent of 1-2 percent abusive.

Posted December 30th, 2014 by nickm

Hi, Nick here.
Roger's at 31c3, so I'll post his statement about that article you might have seen:
Tor hidden service traffic, which Dr. Gareth Owen discussed in his talk this afternooon, is only 1.5% of all Tor traffic. Tor gets about 2 million users per day total.

1,5% van het door Torproject gemeten Tor verkeer gaat naar het hidden web.
Ergo : 98,5 % van al het verkeer van Torbrowser gebruikers gaat naar het gewone web!


________________________________________________________________________________________________

Bij het onderzoek zelf zijn de nodige kanttekeningen te maken die ook worden gemaakt.

Nu.nl
http://www.nu.nl/internet/3964334/meeste-verkeer-anoniem-tor-netwerk-sites-met-kinderporno.html
Kanttekening

De onderzoeker plaatst daarbij wel de kanttekening dat hij niet heeft kunnen bepalen welk gedeelte daarvan bezoek door daadwerkelijke personen betreft.

Een aanzienlijk gedeelte zou ook afkomstig kunnen zijn van geautomatiseerde systemen die zoeken naar de aanwezigheid van dergelijke illegale content, waarvan de politie bijvoorbeeld gebruikmaakt.

Ook werden niet alle verborgen websites geregistreerd in de meting, omdat deze te kortstondig online waren. Het daadwerkelijke percentage kan daarom niet worden bepaald.

In Tor project taal
https://blog.torproject.org/blog/tor-80-percent-percent-1-2-percent-abusive

The researcher ran a set of Tor relays for a six month period, and recorded how many times somebody attempted to look up a hidden service (this lookup is one of the steps in visiting a hidden service). Then at the end of that period, he scanned the hidden services he'd learned about, to find out what sort of content was on them.

Dr. Owen's data shows that there's a lot of churn in hidden services, so nearly all of the sites were gone by the time he did these scans. His graphs only show data about the sites that were still up many months later: so his data could either show a lot of people visiting abuse-related hidden services, or it could simply show that abuse-related hidden services are more long-lived than others. We can't tell from the data.

Without knowing how many sites disappeared before he got around to looking at them, it's impossible to know what percentage of fetches went to abuse sites.

________________________________________________________________________________________________

Tor project
https://blog.torproject.org/blog/tor-80-percent-percent-1-2-percent-abusive

PS: Law enforcement agencies use Tor to stay anonymous while they catch bad guys. Law enforcement agencies use and run hidden services, too.

Wanneer justitie volop de focus heeft op het hidden web, met name op het gebied van 'abuse' waarbij de Nederlandse politie zelfs beweert het hele dark web te hebben geindexeerd, is het niet ondenkbaar dat deze extra aandacht een zichzelf voorspellende waarde krijgt; abuse-sites op het dark web krijgen de meeste hits.
De grote vraag is van en door wie en in welke verhouding, van misbruikers en jagende diensten zelf.
Wie overstijgt er wie en welke invloed heeft dat gehad op het percentage van 80%.

Over de ongewenstheid van het fenomeen abuse kunnen we kort zijn, liever gisteren de wereld uit dan morgen.
Over de manier waarop je de dat organiseert hoort een goede en weloverwogen discussie en besluitvorming plaats te vinden op basis van betrouwbare informatie en met respect voor belangrijke lange termijnwaarden binnen de democratie.

________________________________________________________________________________________________

Briolet

De tor gebruikers zijn zelden objectief als ze beweren dat tor voor onschuldige zaken gebruikt wordt. Dat zal wel voor een klein deel kloppen, maar een fors van het tor verkeer betreft
zaken waar het overgrote deel van de Nederlanders absoluut van walgt.

Dat zijn vooral de particuliere niet onderbouwde constateringen voor rekening voor mr. Briolet.

Wat als walgelijk zou kunnen worden gekwalificeerd is vooralsnog de niet onderbouwde bewering dat de meerderheid van de miljoenen Torbrowser gebruikers wereldwijd te categoriseren als kindermisbruikers:

- Gewone privacy bewuste burgers die opkomen voor hun recht
- Politiek actieve burgers en politici
- Andersdenkenden, anders religieuzen, anders 'geaarden', anders ..
- Journalisten
- Advocaten
- etc. ga zo maar door

________________________________________________________________________________________________

Torproject over het nut en potentieel van het hidden web
https://blog.torproject.org/blog/tor-80-percent-percent-1-2-percent-abusive

There are important uses for hidden services, such as when human rights activists use them to access Facebook or to blog anonymously. These uses for hidden services are new and have great potential.

________________________________________________________________________________________________

Briolet

Een paar maand geleden zijn gebruikers van Synology Nassen aangevallen via TOR waarmee een cryptolocker geïnstalleerd werd. Hadden deze mensen TOR IP's geblokkeerd, dan was een deel van hun, nu hun data niet kwijt.

Omdat je zelf een forum post hebt geplaatst en actief aan dit nieuws meedeed weet jij als geen ander heel goed hoe de vork wel in de steel zat en was het wel zo objectief geweest die informatie hier in mee te nemen, het argument was er nog zwakker op geworden.

Dit had je zin moeten zijn :

Hadden deze mensen de reeds maanden beschikbare firmware updates voor hun NAS geïnstalleerd, dus zoals het hoort beschikbare updates bijgehouden, dan was een deel van hun, nu hun data niet kwijt.

________________________________________________________________________________________________

Retorische vraag (we vermoeden het al) : Hoe objectief ben je zelf?
________________________________________________________________________________________________


(Reactie van Topic Starter)
31-12-2014, 05:55 door Anoniem
Door Anoniem: Maken de banken het ook bont wanneer zij toegang tot internetbankieren blokkeren vanaf TOR exit nodes, en anonieme proxies/vpn's ?

Ik geef U volkomen gelijk.
Deze overwegen worden altijd overgeslaan als een stel mensen zich steeds weer verontwaardigd voelt over maatregelen van overheid e.d
Hoe ze in hun rechten worden aangetast.
Wat dachten deze mensen over het ondergraven van "het systeem "door hackers en ander tuig?
Vul zelf maar in wat bij U opkomt.
31-12-2014, 08:53 door Anoniem
Daar staat een conclusie van onderzoeker Gareth Owen dat 80% van het tor-dataverkeer naar de "hidden services", richting kinderporno sites gaat. De tor gebruikers zijn zelden objectief als ze beweren dat tor voor onschuldige zaken gebruikt wordt.

Enige objectiviteit lijkt hier inderdaad op zijn plaats bij sommige reageerders. Terwijl TOR hele goede toepassingen heeft (denk aan dissidenten, klokkenluiders en ga zo maar door), worden de wat minder fijne manieren waarop TOR door anderen wordt gebruikt door een deel van de gebruikers hier simpelweg ontkent/genegeerd.

Voor een eerlijke discussie moet je dat soort zaken niet uit de weg gaan, en gewoon open staan voor zowel de positieve als ook de negatieve aspecten. De topic starter, die bewijs vraagt dat TOR exit nodes ook voor dubieuze zaken zoals het hacken van websites wordt gebruikt, is of extreem naief, of hij pretendeert onwetendheid.

En als iemand zoals u zelf daarmee te maken gaat krijgen, wordt natuurlijk van censuur gesproken..

Projecteer jij jou gedachten nu op iemand anders, door hem woorden in de mond te leggen ? Jij bent degene die censuur roept, niet degene op wie jij reageert.
31-12-2014, 10:21 door Anoniem
Zie je wel het 'probleem'(voor de politie, e.d.) TOR lost zich vanzelf op.

Daarbij ben ik van mening dat het beter is om eens kritisch naar het protocol ipv de 'privacy' problemen op te lossen met een browser.
31-12-2014, 11:34 door Anoniem
Lol de hoogste baas van justitie heeft een rij pedo aanklachten aan ze broek hangen. De Dutroux zaak in belgie heeft bewezen dat kindermisbruik een zeer wijdverspreide hobby is onder de huidige machthebbers. Maar wij blokeren TOR op tweakers vanwege kinderporno? hahahahahah dat zou absolute waanzin zijn!

Tuurlijk wordt het gebruikt door tuig (FBI NSA gebruiken het ook ;) ). Zoals ook een schroevendraaier gebruikt wordt door inbrekers. Dat betekent niet dat je iedereen die een schroevendraaier koopt moet gaan controleren. Of dat iedereen die er een bij zich heeft meteen een dief is of daar van verdacht moet worden.

Wat betreft de keuze van organisaties om dit te doen. Gewoon je eigen keuze tegen over zetten: Voor u tien andere....
31-12-2014, 12:07 door Anoniem
Ik gebruik FROOT vpn en nooit problemen, nergens.
31-12-2014, 12:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-12-2014, 12:14 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 31-12-2014, 12:14
[Verwijderd]
31-12-2014, 12:45 door Anoniem
dat krijg je met een gepubliceerde exitnode list.. stom stom stom stom.
31-12-2014, 13:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Enige objectiviteit lijkt hier inderdaad op zijn plaats bij sommige reageerders. Terwijl TOR hele goede toepassingen heeft (denk aan dissidenten, klokkenluiders en ga zo maar door), worden de wat minder fijne manieren waarop TOR door anderen wordt gebruikt door een deel van de gebruikers hier simpelweg ontkent/genegeerd.

En terrecht.
Het gaat bij de wenselijkheid van wegen toch ook niet over of ze ook weleens worden gebruikt voor het transporteren van illegale goederen, of tbv kinderhandel?

Alle voertuigen dan ook meteen maar van verplichte gps en overheidscamera voorzien? want alleen zo ga je dat tegen.
en anders moeten we het iedere dag over de misbruikers hebben, want hoeveel kinderen worden er per dag wel niet gruwelijk mishandeld of misbruikt doordat jij dergelijke maatregelen waarschijnlijk te ver vindt gaan en ze ongestoord vervoerd konden worden.

Tor is een wegennetwerk, en al zijn dingen als kinderporno verwerpelijk, het is niet aan Tor om daar wat tegen te doen, of aan ons om het daar elk nieuwsitem over te hebben. Dat is het werk van opsporingsdiensten. En als voor een opsporingsdienst bepaalde informatie niet op een bepaalde manier toegankelijk blijkt, zullen ze het via een andere route moeten proberen.

Maargoed, ik heb begrepen dat Tor sowieso al maatregelen wil nemen tegen pesten via Tor, en dat betekent dat ze de slippery slope van censuur al aan het afglijden zijn richting hun onvermijdelijke zelfdestructie.
31-12-2014, 16:00 door Anoniem
19:07 door Anoniem
Daardoor heb ik dus wel last van vage blokkades als ik zelf buiten tor om websites benader, en om op de originele vraag terug te komen: tweakers doet het hier prima.

Met Torbrowser?
Met of zonder aanpassingen in de Torbrowser configuratie / Torbutton proxy instellingen ?

Gisteren, 23:10 door johanwIk draai zelf een Tor exitnode en krijg tweakers.net wel degelijk geladen.

Met Torbrowser?
Met of zonder aanpassingen in de Torbrowser configuratie / Torbutton proxy instellingen ?

________________________________________________________________________________________________


Wat ik wel krijg is een melding dat ik niet kan reageren via het forum als ik dat zou willen omdat ik via een Tor adres kom.

Die 'verBANnen' melding is mij bekend, dat is het probleem ook niet bij het lezen van nieuws. Je hoeft daarvoor niet in te loggen of te reageren.

Tweakers.net website melding naar Torbrowser gebruikers

Reactie-ban

Beste bezoeker,

Tweakers beperkt de functionaliteit van de site voor bepaalde netwerken om zo de hoeveelheid spam, oplichting en ander misbruik van de site te beperken. Onder deze toegangsbeperking vallen ook diverse mobiele providers en het Tor-netwerk.

Jouw IP-adres (xx.xxx.xxx.xx) valt helaas binnen een van die netwerken en daardoor is het momenteel uitgesloten van het plaatsen van reacties op Tweakers.

Als je ons een e-mail stuurt op frontpage@tweakers.net, dan kunnen we de situatie verder toelichten en indien mogelijk de blokkade verwijderen of voor jou een uitzondering maken. Stuur daarbij je gebruikersnaam en IP-adres mee.
Als je de beschikking hebt over een andere (vaste) internet verbinding, dan kan je daar uiteraard ook gebruik van maken.

________________________________________________________________________________________________


Gisteren, 23:10 door johanw
Misschien probeert de OP automatisch in te loggen en gaat dat fout?

Nee, ik probeer niet in te loggen, ook niet automatisch, ik probeer de website te bezoeken en allereerst de pagina te laden wat niet gebeurt.

________________________________________________________________________________________________


Nader onderzoek

Omdat sommige gebruikers melden (met Torbrowser?) geen problemen te ervaren in het bezoeken van Tweakers.net rijst de sterke vraag hoe dat dan kan.
In de afgelopen ruime maand zag ik immers geleidelijk de bezoekmogelijkheid af nemen tot het punt dat de site in de praktijk eigenlijk niet meer bereikbaar is.

Niet meer bereikbaar via diverse systemen, diverse OS-en, diverse Torbrowser versies, diverse Torbrowser configuraties waaronder de standaard configuratie zoals het door Torproject wordt aangeboden.
Daarbij nog eens alle DNS settings bekeken, systeem caches, browser caches en DNS Caches geschoond.


Een parallelle test gedaan, één window met Tweakers.net laten proberen te laden , in een ander window Tweakers.net via een willekeurige free proxy bezoekend.
Het free proxy window laadt de site direct, het andere window niet.

Na enig geduld, 7 tot 10 minuten wachten op de Tweakers site die niet wil laden verschijnt de volgende melding :


Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to tweakers.net. SSL received a record that exceeded the maximum permissible length.

(Error code: ssl_error_rx_record_too_long)

The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.

Please contact the website owners to inform them of this problem.
Alternatively, use the command found in the help menu to report this broken site.

Die melding zie ik wel vaker, oplossing; algehele verbinding vernieuwen onder Torbutton.
Werkt vrijwel altijd, behalve bij Tweakers.

________________________________________________________________________________________________


Tweakers & Security


Het laatste jaar is er op Tweakers het onderdeel 'eigen security' onder het kopje 'tweakers fans zet al je adblock-addons uit want wij willen geautomatiseerde reclame aan jullie tonen' aan de orde gekomen.

De standaard meld tekst van Tweakers aangaande Addons is na die discussie uitgebreid van alleen het uitschakelen van een Adblocker naar ook het uitschakelen van NoScript en Ghostery. (De omissie in laatste twee addons werd trouwens op security.nl vastgesteld).

Daarna is er nog een discussie geweest op Tweakers over het gebruik van https.
Tweakers was begonnen een https versie van de website in de steigers te zetten maar heeft ervoor gekozen een site met mixed content aan te bieden.
Veel afbeeldingen worden geladen via het onveilige http. Nogal wat gebruikers plaatsen links naar afbeeldingen op andere sites of embedden deze op de tweakers site, die embedded afbeeldingen zijn (uit de losse pols) meestal niet over https (over security risico's gesproken).

Vanwege het gestoei met https en http door Tweakers en daarop nog eens geattendeerd door een geplaatste link hier naar Tweakers met alleen http in de url, ontstond het inzicht dat vermoedelijk de meeste bezoekers http://tweakers.net bezoeken en geen https://tweakers.net .

Torbrowser gebruikers hebben echter voorgeïnstalleerd de addon HTTPS Everywhere. Wie heeft hem hier ook?
Uitgelegd: Deze addon dwingt de browser te kiezen voor een beveiligde verbinding wanneer die beschikbaar is, dus als een site zowel een http versie als een https versie aanbiedt.

Voel je hem aankomen?
HTTPS Everywhere uitgezet in de Torbrowser, tweakers.net ingetoetst, resultaat?
Tweakers.net pagina wordt direct geladen!
Over http en geen https welteverstaan!

Vervolgens de https variant https://tweakers.net ingetoetst, resultaat?
Tweakers.net pagina blijft hangen in het laden.

Nog eens http://tweakers.net ingetoetst, resultaat?

Dit

De toegang tot Tweakers.net vanaf dit IP is geweigerd

Het komt geregeld voor dat vanaf een IP veel pageviews naar Tweakers.net worden gestuurd, meer dan gebruikelijk - zelfs voor hele grote organisaties zoals KPN, de Belastingdienst en de diverse Ministeries. Om onszelf te behoeden tegen (verder) overlast wordt in zo'n geval vaak een IP geblokkeerd in onze firewall.

Hier staan in ieder geval een aantal gebruikelijke oorzaken:

Opera's Speeddial bevat een bug waarbij het kan voorkomen dat als je geen refresh wilt, Opera juist elke paar seconden gaat refreshen
Oudere versies van de Skype-plugin voor Firefox, die bij installatie van Skype vanzelf meekomt, veroorzaakte soms grote hoeveelheden pageviews naar Tweakers.net
Piclens en Cooliris zijn ook vaak veroorzakers van de vele pageviews
Proxy-servers, linkcheckers of crawlers die foutief ingesteld zijn en/of onze robots.txt negeren
Te enthousiaste feed-readers die elke paar seconden een RSS-feed opvragen

Naast bovenstaande redenen zijn ook misdragingen op Tweakers.net aanleiding om een IP te blokkeren. Dan gaat het meestal om zaken als het doen van hack-pogingen of herhaaldelijk lastig vallen van medegebruikers.

Mocht je de oorzaak hebben opgelost of geen idee hebben wat het was, stuur ons dan een e-mail. Ook voor verdere vragen of opmerkingen kun je mailen.
Dat mailen doe je naar gathering-at-tweakers.net, vergeet niet om je IP in deze mail te melden. Welk IP je hebt kun je zien op bijvoorbeeld whatismyip.com.

Waar het bezoekend ip adres normaal op de site zelf onder de BAN melding getoond wordt mag de bezoeker hem nu ineens weer zelf gaan opzoeken. Geeft niet, ik weet dat ik van een Tor exitnode surf en nee ik ga geen tijd besteden aan correspondentie met een onwillige redactie over een ip van een tor exitnode.

Kennelijk is er iets mis met de moraal van de Tweakers onderling, veelvuldige hackpogingen? Toe maar, hoe zien die er dan uit, gaat vast niet over de nieuwspagina's.
Lastigvallen van medegebruikers, Tweakers hebben toch maar één (facebookachtig) eeuwig durend en niet op te zeggen account gerelateerd aan een uniek ip account?
Bij misdragingen wordt er toch een BAN opgelegd van de duur van wel 7 jaar?


Vervolgens

Alle handmatig ingetypte http pogingen daarna (een aantal), inclusief iedere keer vernieuwen van de verbinding met een andere ip exitnode leveren vervolgens dezelfde melding op.

Na minder dan tien pogingen (in de hoop dat er een ip tussen zit dat Tweakers acceptabel vindt) wordt ineens de Tweakers pagina weer wel geladen, zij ziet er wel wat anders uit dan ik gewend ben.

Apache2 Ubuntu Default Page

It works!

This is the default welcome page used to test the correct operation of the Apache2 server after installation on Ubuntu systems. It is based on the equivalent page on Debian, from which the Ubuntu Apache packaging is derived. If you can read this page, it means that the Apache HTTP server installed at this site is working properly. You should replace this file (located at /var/www/html/index.html) before continuing to operate your HTTP server.
If you are a normal user of this web site and don't know what this page is about, this probably means that the site is currently unavailable due to maintenance. If the problem persists, please contact the site's administrator.

Configuration Overview
Ubuntu's Apache2 default configuration is different from the upstream default configuration, and split into several files optimized for interaction with Ubuntu tools. The configuration system is fully documented in /usr/share/doc/apache2/README.Debian.gz. Refer to this for the full documentation. Documentation for the web server itself can be found by accessing the manual if the apache2-doc package was installed on this server.
The configuration layout for an Apache2 web server installation on Ubuntu systems is as follows:

/etc/apache2/
|-- apache2.conf
| `-- ports.conf
|-- mods-enabled
| |-- *.load
| `-- *.conf
|-- conf-enabled
| `-- *.conf
|-- sites-enabled
| `-- *.conf

• apache2.conf is the main configuration file. It puts the pieces together by including all remaining configuration files when starting up the web server.
• ports.conf is always included from the main configuration file. It is used to determine the listening ports for incoming connections, and this file can be customized anytime.
• Configuration files in the mods-enabled/, conf-enabled/ and sites-enabled/ directories contain particular configuration snippets which manage modules, global configuration fragments, or virtual host configurations, respectively.
• They are activated by symlinking available configuration files from their respective *-available/ counterparts. These should be managed by using our helpers a2enmod, a2dismod, a2ensite, a2dissite, and a2enconf, a2disconf . See their respective man pages for detailed information.
• The binary is called apache2. Due to the use of environment variables, in the default configuration, apache2 needs to be started/stopped with /etc/init.d/apache2 or apache2ctl. Calling /usr/bin/apache2 directly will not work with the default configuration.

Document Roots
By default, Ubuntu does not allow access through the web browser to any file apart of those located in /var/www, public_html directories (when enabled) and /usr/share (for web applications). If your site is using a web document root located elsewhere (such as in /srv) you may need to whitelist your document root directory in /etc/apache2/apache2.conf.
The default Ubuntu document root is /var/www/html. You can make your own virtual hosts under /var/www. This is different to previous releases which provides better security out of the box.

Reporting Problems
Please use the ubuntu-bug tool to report bugs in the Apache2 package with Ubuntu. However, check existing bug reports before reporting a new bug.
Please report bugs specific to modules (such as PHP and others) to respective packages, not to the web server itself.


Ik krijg meer en meer het idee (maar wie ben ik?) dat er achter de website config schermen bij Tweakers nogal wat rommelt en begin onderhand de waarde van de laatste strohalm van het blokkeren van ip adressen te begrijpen (kuch).

Begrijp ik het goed dat het een aannemelijke aanpak is dat als je het niet voorelkaar krijgt zaken secure werkend te krijgen, je om je schutting met gaten nog maar een tweede schutting zet (die ook weer gaten heeft : benaderen via anonieme free proxies werkt wel alsmede het benaderen via vermoedelijk massa's aan zombie botnets en honderdduizenden/miljoenen particuliere computers. Dat gaat nog een aardige veel en veel grotere lijst worden al die besmette ip adressen blokkeren).

________________________________________________________________________________________________


Misbruik & Attacks


Er wordt nogal eenvoudig gesproken over attacks.
Bij herhaling gesteld, dit wordt niet onderbouwd door degenen die dit aandragen, ook niet door tweakers.

Hier bijvoorbeeld

Tweakers price watch - Torbrowser melding

In verband met veelvuldig misbruik via het Tor-netwerk is de pricewatch momenteel niet toegankelijk via Tor

Request ID: Parrot_xxxx_xxxxxxxxxxxxxx.xxxxxxxx

Dat is nogal een bewering / stelling.
Tweakers hoeft dat op die pagina natuurlijk niet helemaal te gaan uitleggen maar het maakt wel nieuwsgierig omdat iets stellen nog geen onderbouwing is.

Omgekeerd vergissen sommige regeerders zich hier een beetje in de reacties op mijn constatering dat ik in dit geval en andere gevallen onderbouwing mis, de constatering dat je een onderbouwing mist is niet gelijk aan het ontkennen van een mogelijk probleem of dreiging.
De dreiging of het probleem wordt wel een stuk aannemelijker als zij ook (goed) onderbouwd wordt.

Veel (overduidelijk vooringenomen) mening, weinig wol tot dusver in de reacties hierboven.

Dat schiet niet op, zullen we (jullie) het eens constructiever proberen, of was het alleen de bedoeling op te trollen met een anti-tor mening?

Wie het weet mag het zeggen, ik ben geïnteresseerd in security (niet in ongefundeerde borrelpraat meningen).


Analyse punten

Wat handreikingen voor diegenen die technisch verstand van zaken hebben

- Als je over een aanval op een website spreekt waar blijkt dat dan uit en definieer die aanval eens.
Als je geen goede definitie hebt van een aanval kan je ook niet stellen dat het een aanval is, dan kan je hooguit spreken van (veel) verkeer vanaf ip adressen waarvan de kans bestaat dat er misbruik van wordt gemaakt (de kans dat is niet gelijk aan dat).

(geloof, uit mijn hoofd dat ddos via Tor al niet werkt, capaciteitsdingetje.., sluiten we die uit).

- Wanneer je een website wil aanvallen, op welke delen van de site richt te je dan?

Ik heb geen verstand van hacken(security testen) maar het lijkt me dat er een essentieel verschil in interesse zit tussen het bezoeken van een standaard nieuwspagina en de (beveiligde) inlogpagina.
Als daar een verschil tussen zit (namelijk de zeer hoge voorkeur voor de inlogpagina? Je wil als hacker namelijk ergens naar binnen) kan je stellen dat verkeer naar de gewone nieuws pagina's van tor ip adressen geen bedreiging vormt (tenzij je security helemaal niet op orde is?).

- Zou het nog uitmaken in de analyse op welke poorten het verkeer binnenkomt? Ook op de standaard poorten als 80, 443, 8080 vindt misbruik plaats, van de meerderheid van andere porten wordt misbruik genaakt door malware en aanvallers terwijl die (in meerderheid) niet nodig zijn voor bezoek aan je website.
Zou het blokkeren van porten zinvoller zijn dan het blokkeren van ip adressen?

- Wat dacht je van de reële dreiging dat een website tijdelijk besmet raakt omdat het automatische embedded reclames serveert via iFrames waar niemand volledig zicht op heeft omdat het te dynamisch is?

- Wat te denken van het aanbieden van mixed content waardoor het aanvallen/onderscheppen van een inlog sessie mogelijk is met alle mogelijke consequenties vandien?
Dat is al eens op security.nl aangekaart.

- Wat te denken van embedded materiaal op een site dat vele gebruikers mogen uploaden. Scripts die in Malvertising redirect infectie scripts voorkomen, kunnen vermoedelijk ook in door gebruikers embedded gif's, video's en afbeeldingen worden verstopt.


->> Nu.jij.nl met de rest van de veel voorkomende aanvalsvoorbeelden (ik heb er als gezegd geen inzicht in maar ben wel heel benieuwd naar bijdragen van de echte security-testers).


...
...
...


________________________________________________________________________________________________


(future discussie reality)


Goed,
dank voor de vele (komende) ondersteunende constructieve inhoudelijke reacties met voorbeelden van veelvookomende attack vectoren op websites.

We hebben op basis van de reacties nu in ieder geval goed helder gekregen hoe een attack op een website kan plaatsvinden.
Hoe die attack er dus uit kan zien en waaraan je het duidelijk concreet kan herkennen (in plaats van de vage indicatie van bezoek van verdacht verkeer dat wel eens over een bepaald ip adres is gekomen.)

Als we nu eens al die meest voorkomende attack vectoren op een rij zetten naar veelvoorkomendheid en dreigingslevel en we kijken naar de rol die het blokkeren van ip adressen heeft.

* Welke kwaliteit heeft het blokkeren van ip adressen binnen je hele defensie?

Is het :

- Belangrijker dan je website security op orde hebben?
- Belangrijker dan aanwezige kwetsbaarheden op je website oplossen?

* Welk effect heeft het blokkeren van 5 a 6 a 7 duizend Tor exitnode ip adressen afgezet tegen alle ip adressen wereldwijd waar ooit of nog steeds verdacht verkeer vanaf komt?

* Weten we een getal van dat aantal ip adressen? Alle botnets, alle geïnfecteerde computers wereldwijd die op een of andere manier met virussen/malware besmet zijn?

* Op welke plaats, in deze top honderd van al die aanvalsfactoren voor een website, zou verkeer vanaf een Tor exitnode over poort 80 of 443 naar een gewone content nieuwspagina (niet de inlogpagina) staan ? Ongeveer?


Wanneer al deze inzichtelijke feiten op tafel liggen zal de security discussie omtrent zinvolle security maatregelen en de rol van het blokkeren van Tor exitnodes daarin hopelijk een stuk helderder worden en ook plezieriger.

Dan hoeven jij en jou bakken onder het mom van subjectiviteit, vooropgezette meningen, veronderstelde naïviteit, verondersteld gebrek aan inzicht en meer niet meer te hoeven gebezigd.
Kan er verwezen worden naar de maatregelen waarvan we allemaal denken dat die zinvol zijn bij het beveiligen van een website (niet hetzelfde als een Nasje).
Kan er desgewenst ruimte blijven voor de verschillen van inzicht in de marges van effectiviteit en plaats in de algehele security measure rankings.


________________________________________________________________________________________________


Een mening blijft vaak particulier als je het niet onderbouwt (er zijn nogal wat snelle meningen, wat moet je ermee?).
Goed onderbouwde security bijdragen kunnen anderen weer wel helpen (mits je je voorsprong in kennis niet bewust inzet om punten te bewijzen die de waarheid geweld aandoen).

In afwachting van meer inhoudelijk gefundeerde reacties (svp hele artikelen lezen, + vermelde links, waaruit je quotet) *,


(Reactie van Topic Starter)


* Tegen goede security bijdragen als voornemen voor 2015 helemaal geen bezwaar!
31-12-2014, 18:34 door Anoniem
Zo, wat een lap tekst heb je daar neer gezet. Even wat rechtzetten:


De laatste week zijn kennelijk alle bekende Tor exitnode ip's geblokkeerd, het bezoeken van de Tweakers site is er niet meer bij doordat de pagina's niet meer willen laden.
Wij blokkeren niet Tor omdat het Tor is, maar wij blokkeren IP's die overlast veroorzaken. Deze overlast bestaat voornamelijk uit:
1) Heel veel pageviews doen in een korte tijd (en die limiet staat zo hoog dat zelfs hele grote internationale bedrijven die via 1 ip naar buiten komen daar geen last van hebben)
2) Scrapen van de site, met name de pricewatch en userprofielen (veroorzaakt ook vaak een ban door nr 1)
3) Security/vulnerability scanners (wat vaak ook teveel pageviews geeft)

Helaas zijn er mensen die menen dat als wij 'nee' zeggen het dan op andere manieren gaan proberen. Ook talloze open proxies staan al op de banlist. En wij bannen zo'n ip slechts een korte tijd in eerste instantie, (alhoewel die tijd wel langer word bij reperterende overtredingen).

Laten we nu eens specifiek naar Tor kijken: De laatste tijd (afgelopen maand was heel erg) is er iemand die Tor gebruikt om onze site te scrapen. Hierdoor banned ons script automatisch dat IP (we willen dat in de toekomst vervangen door een captcha, maar devtijd is schaars en ons team is klein). Doordat deze persoon een nieuwe exit-node pakt zodra er een gebanned word, komt langzamerhand inderdaad de hele tor exit-node lijst op de banlist te staan.


Deze misbruik argumenten worden nooit duidelijk onderbouwd of aangetoond, Tweakers maakt het met de nieuwe aanpak van totale blokkade wel heel erg bont.
Hoe wil je dan dat we dit aantonen? Moet ik je vertellen hoeveel bekende oplichters zich via Tor zich registreerden voordat we registraties vanaf Tor blokkeerden? Moet ik logs gaan overleggen waarin staat hoeveel requests er gedaan worden op de pricewatch door een bot/scraper vanaf een tor adres?

Wij blokkeren echt niet zomaar voor de gein bezoekers, en persoonlijk vind ik Tor een goed initiatief, maar dat wil niet zeggen dat we misbruik gaan tolereren.


Waar het bezoekend ip adres normaal op de site zelf onder de BAN melding getoond wordt mag de bezoeker hem nu ineens weer zelf gaan opzoeken. Geeft niet, ik weet dat ik van een Tor exitnode surf en nee ik ga geen tijd besteden aan correspondentie met een onwillige redactie over een ip van een tor exitnode.
Dat komt omdat wij verkeer vanaf misbruikende ip's op firewall nivo redirecten en de server waar je op uit komt een hele snelle, maar domme server is die 1 statische pagina heeft staan. Dit omdat er soms ontzettende veel requests op gedaan worden. Die pagina is dus zo licht mogelijk gehouden. Dat willen we in de toekomst wel veranderen, maar dat was qua performance niet makkelijk (wat we nu overigens net opgelost hebben).


Ik krijg meer en meer het idee (maar wie ben ik?) dat er achter de website config schermen bij Tweakers nogal wat rommelt en begin onderhand de waarde van de laatste strohalm van het blokkeren van ip adressen te begrijpen (kuch).
Je bent de eerste die er ooit over klaagt dat hij die default ubuntu pagina te zien krijgt op ons adres. Ik denk eerder dat er iets anders mis gaat aan jou kant dan dat het bij ons fout gaat.

Verder zie ik je praten over poorten blokkeren, dat doen wij utieraard ook. Net zoals wij proberen onze website security op orde te hebben en kwetsbaarheden op te lossen zodra wij ze vinden/getipt worden. Dat weerhoud ons er echter niet van om ook op te treden tegen mensen die een boek op de F5 knop leggen en daardoor een halve DoS uitvoeren op een zware pagina of mensen die de pricewatch proberen te scrapen.

En we willen dat scrapen van de pricewatch tegengaan. Wij verkopen diverse diensten aan webwinkels op basis van onze pricewatchgegevens, wij worden er dan niet heel erg blij van als mensen ons werk gaan scrapen om het vervolgens weer aan diezelfde webwinkels te verkopen. Of dat ze ons scrapen om ons maar niet hoeven te betalen (ik noem maar een commerciele partij als https://www.priceapi.com die via talloze ip's ons scraped en onze content doorverkoopt)


* Welk effect heeft het blokkeren van 5 a 6 a 7 duizend Tor exitnode ip adressen afgezet tegen alle ip adressen wereldwijd waar ooit of nog steeds verdacht verkeer vanaf komt?
Er staan op dit moment maar zo'n 500 adressen in de banlist, waarvan de helft tor, en een stuk of 400 verdwijnen automatisch weer binnen een paar dagen; zoals ik zei, er is iemand deze maand heel erg actief om via tor ons te scrapen waardoor er relatief veel tor adressen tussen staan. Maar het is niet alleen tor wat er tussen staat.


Tldr: Wij blokkeren Tor niet omdat we Tor haten maar omdat er via tor-exit-nodes misbruik van onze site gemaakt word.
01-01-2015, 17:42 door superglitched - Bijgewerkt: 01-01-2015, 21:35
ITer in hart en nieren maar Tweakers kan ik als kiespijn missen. Voor een bedrijf dat vernieuwende IT onderzoekt doen ze voor mijn gevoel weinig met vernieuwende IT: geen goede mobiele app, geen website brede encryptie, een matig geslicete website en moeite met innoveren in ad modellen. Combineer dat met een forum vol zuurpruimen en je hebt een site waar ik alleen nog maar af en toe kom voor de prijsvergelijkingen. Dat zal ook niet lang meer duren, want er zijn tegenwoordig sites die daar beter in zijn. Stilstand is achteruitgang in IT land.
02-01-2015, 03:13 door Anoniem
Dat hele onder het mom van kidnerporno is net zo bullshit als 't terrorisme, waar het echt over gaat zijn de cybercriminelen/drugs handelaren( websites).
Veel mensen in dat soort instanties die zo aan het jagen zijn kijken zelf kinderporno of hebben een fetisj voor kleine meisjes.
dus al die onzin over TOR / kinderporno dat het offline moet, is allemaal bs het gaat over controle en macht zelfde is met terrorisme alleen word kinderporno gebruikt voor online activiteiten.
02-01-2015, 09:03 door Rolfieo
Door Anoniem: Dat hele onder het mom van kidnerporno is net zo bullshit als 't terrorisme, waar het echt over gaat zijn de cybercriminelen/drugs handelaren( websites).
Veel mensen in dat soort instanties die zo aan het jagen zijn kijken zelf kinderporno of hebben een fetisj voor kleine meisjes.
dus al die onzin over TOR / kinderporno dat het offline moet, is allemaal bs het gaat over controle en macht zelfde is met terrorisme alleen word kinderporno gebruikt voor online activiteiten.

Tja, totdat er een terrorische aanslag hier gebeurt, of dat jouw kinderen misbruikt zijn/worden...... Dan spreekt men er weer anders over.
Hoe je het ook ziet. TOR wordt nu eenmaal ook gebruikt voor personen die juist verborgen willen blijven, omdat ze dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen. En die personen moet je aanpakken. Als TOR daarom aangepakt moet worden. Dan zeg ik doen.


Door superglitched: ITer in hart en nieren maar Tweakers kan ik als kiespijn missen. Voor een bedrijf dat vernieuwende IT onderzoekt doen ze voor mijn gevoel weinig met vernieuwende IT: geen goede mobiele app, geen website brede encryptie, een matig geslicete website en moeite met innoveren in ad modellen. Combineer dat met een forum vol zuurpruimen en je hebt een site waar ik alleen nog maar af en toe kom voor de prijsvergelijkingen. Dat zal ook niet lang meer duren, want er zijn tegenwoordig sites die daar beter in zijn. Stilstand is achteruitgang in IT land.
Waarom een mobiele app?, dat is zo 1995. Tegenwoordig zijn APPS alleen maar Markeling gel*l. Immers responsive website design het veel beter. Immers dat werkt een stuk gemakkelijker en beter. APPS kosten veel meer in onderhoud, immers 1 voor iOS, 1 voor Andriod, 1 voor Windows phone, 1 voor blackberry. Of laten we de laatst 2 maar vallen omdat het markt aandeel veel te klein is.

En tegenwoordig kan je zuur pruimen overal vinden. Kijk eens in de spiegel zal ik maar zeggen.....
02-01-2015, 09:51 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 02-01-2015, 10:00
Pfftt allemaal mooi en aardig maar ik denk dat de oorzaak van het blokkeren in een hele andere hoek ligt bij Tweakers.net, namelijk: inkomsten uit pageviews. Sinds Tweakers.net onder de Persgroep valt is het aanbod/niveau behoorlijk gedaald. Het gaat bijna alleen nog maar om inkomsten genereren. Weinig echt interessante artikelen meer in vergelijking met vroeger (voor de Persgroep Tweakers.net overnam) en steeds vaker zie je dat de titel van een artikel schreeuwerig wordt (net alsof je op de Telegraaf zit) en de inhoud lijkt steeds vaker op een advertentie dan op een artikel met goede objectieve informatie.

En daarnaast het eeuwige gezeur wanneer je met bijvoorbeeld ABP en/of Ghostery de site bezoekt. Dan zie je waar het echt om draait bij Tweakers.net: inkomsten uit de steeds vaker meer dan irritante reclame, die je vervolgens nadat je eerst even moet betalen voor een abbo (hoewel het bedrag niet heel hoog is) (nog wel) kunt uitzetten.

Tweakers.net? Niet meer voor mij, vanuit het buitenland steeds vaker slecht of helemaal niet te bezoeken (spreek uit ervaring met en zonder Tor) en er zijn wel betere (internationale sites) die de informatie beter neerzetten zonder zichzelf de hemel in te prijzen.

Maar hey, dit is slechts mijn constatering en wellicht niet die van anderen ;)

En wat de gebruikers van Tor betreft: Niet iedereen is daar pedo/crimineel. Het is gewoon schokkend om te zien hoe de meeste Tor gebruikers die het gebruiken om gewoon te kunnen surfen als misdadigers/criminelen worden weggezet; precies zoals Ivo "ik haat vrijheid" Opstelten dat graag ziet.
Er komt een dag dat je maar al te graag gebruik wilt maken van Tor (welke dan wellicht verboten is) om het echte nieuws of andere informatie op te zoeken dan wat de overheid je voorschotelt. Of zijn we dan toch al helemaal 'verslaafd' aan de staatscensuur?
02-01-2015, 11:41 door mcb
Door Rolfieo:Hoe je het ook ziet. TOR wordt nu eenmaal ook gebruikt voor personen die juist verborgen willen blijven, omdat ze dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen. En die personen moet je aanpakken. Als TOR daarom aangepakt moet worden. Dan zeg ik doen.

Even vooropgesteld dat ik zelf nooit TOR gebruik, toch even een reaktie.
Het klopt dat types met duistere bedoelingen ook van TOR gebruik maken. Met nadruk op het woord OOK.

Deze types (vooral degenen die zich met KP bezighouden) hebben bijv. ook een digitale camera.
Volgens jouw stelling hebben alle KP-gebruikers een digitale camera, dus als je een digitale camera hebt, ben je een KP-gbruiker???
Volgens mij niet.

Zo is het ook met TOR. Slechts een klein percentage van al het TOR-verkeer heeft een twijfelachtige inhoud.
https://blog.torproject.org/blog/tor-80-percent-percent-1-2-percent-abusive
Tor hidden service traffic, which Dr. Gareth Owen discussed in his talk this afternooon, is only 1.5% of all Tor traffic. Tor gets about 2 million users per day total.
The researcher ran a set of Tor relays for a six month period, and recorded how many times somebody attempted to look up a hidden service (this lookup is one of the steps in visiting a hidden service). Then at the end of that period, he scanned the hidden services he'd learned about, to find out what sort of content was on them.

Dr. Owen's data shows that there's a lot of churn in hidden services, so nearly all of the sites were gone by the time he did these scans. His graphs only show data about the sites that were still up many months later: so his data could either show a lot of people visiting abuse-related hidden services, or it could simply show that abuse-related hidden services are more long-lived than others. We can't tell from the data.

Without knowing how many sites disappeared before he got around to looking at them, it's impossible to know what percentage of fetches went to abuse sites.

There are important uses for hidden services, such as when human rights activists use them to access Facebook or to blog anonymously. These uses for hidden services are new and have great potential.

PS: Law enforcement agencies use Tor to stay anonymous while they catch bad guys. Law enforcement agencies use and run hidden services, too.
Ik ben het volledig met je eens dat ontoelaatbare zaken hard moeten worden aangepakt.
Het platgooien van een hele infrastructuur wat slechts voor een klein deel misbruikt wordt, is overkill.
02-01-2015, 12:09 door Rolfieo
Door mcb:
Door Rolfieo:Hoe je het ook ziet. TOR wordt nu eenmaal ook gebruikt voor personen die juist verborgen willen blijven, omdat ze dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen. En die personen moet je aanpakken. Als TOR daarom aangepakt moet worden. Dan zeg ik doen.

Even vooropgesteld dat ik zelf nooit TOR gebruik, toch even een reaktie.
Het klopt dat types met duistere bedoelingen ook van TOR gebruik maken. Met nadruk op het woord OOK.

Deze types (vooral degenen die zich met KP bezighouden) hebben bijv. ook een digitale camera.
Volgens jouw stelling hebben alle KP-gebruikers een digitale camera, dus als je een digitale camera hebt, ben je een KP-gbruiker???
Volgens mij niet.
Dat zijn jouw woorden. Hoe je het ook ziet, TOR word nu eenmaal vaak gebruikt om onder de rader te blijven . En veel doen dat met een (duistere) redenen. En Privacy is niet de redenen voor die personen.



Zo is het ook met TOR. Slechts een klein percentage van al het TOR-verkeer heeft een twijfelachtige inhoud.


https://blog.torproject.org/blog/tor-80-percent-percent-1-2-percent-abusive
Tor hidden service traffic, which Dr. Gareth Owen discussed in his talk this afternooon, is only 1.5% of all Tor traffic. Tor gets about 2 million users per day total.
The researcher ran a set of Tor relays for a six month period, and recorded how many times somebody attempted to look up a hidden service (this lookup is one of the steps in visiting a hidden service). Then at the end of that period, he scanned the hidden services he'd learned about, to find out what sort of content was on them.

Dr. Owen's data shows that there's a lot of churn in hidden services, so nearly all of the sites were gone by the time he did these scans. His graphs only show data about the sites that were still up many months later: so his data could either show a lot of people visiting abuse-related hidden services, or it could simply show that abuse-related hidden services are more long-lived than others. We can't tell from the data.

Without knowing how many sites disappeared before he got around to looking at them, it's impossible to know what percentage of fetches went to abuse sites.

There are important uses for hidden services, such as when human rights activists use them to access Facebook or to blog anonymously. These uses for hidden services are new and have great potential.

PS: Law enforcement agencies use Tor to stay anonymous while they catch bad guys. Law enforcement agencies use and run hidden services, too.
Ik ben het volledig met je eens dat ontoelaatbare zaken hard moeten worden aangepakt.
Dat zijn toch 30.000 personen..... En je hebt er maar 1 nodig die......

En de vraag is ook, die 1,2% wie zijn dat allemaal? Zoals hierboven aangegeven wordt, zijn er ook diverse bedrijven die het gebruiken om misbruik te maken.

Het platgooien van een hele infrastructuur wat slechts voor een klein deel misbruikt wordt, is overkill.

Ik weet niet of je deze platgooi op Tweakers of TOR helemaal bedoelt.
Maar Tweakers blokkeerd alleen TOR exit nodes die "problemen" veroorzaken. Als dat er veel zijn, kan je je ook afvragen for die 1,2% wel klopt. Volgens Tweakers statestieken zou dit dan vele malen hoger moeten liggen.
Het hangt er ook vanaf, wat zie je als misbruik?
Die 1,2% wordt genoemt icm met Hidden Services. Dat zegt dus niets over hoeveel % van het verkeer gebruikt wordt voor misbruik.
02-01-2015, 13:24 door mcb - Bijgewerkt: 02-01-2015, 13:25
Door Rolfieo 12:09:
Die 1,2% wordt genoemt icm met Hidden Services. Dat zegt dus niets over hoeveel % van het verkeer gebruikt wordt voor misbruik.
Daarom vind ik het ook zo verbazingwekkend dat jij zegt dat TOR in zijn geheel aangepakt moet worden.
02-01-2015, 15:22 door Anoniem
________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________

Het onderwerp van deze post betreft : Torbrowser blokkade op Tweakers website ! - (géén porno !)
________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________


Deze post bevat (wat mij topic starter betreft) méér dan voldoende inhoudelijke (technische) security materie om serieus en inhoudelijk te reageren na mijn nadere analyse van geconstateerd probleem onder

https://www.security.nl/posting/413495/Tweakers+blokkeert+Torbrowser+bezoek+volledig+-+algemene+oplossing#posting413599

en zeker na de reactie onder

https://www.security.nl/posting/413495/Tweakers+blokkeert+Torbrowser+bezoek+volledig+-+algemene+oplossing#posting413611

waar de reageerder de serieuze moeite heeft genomen om te reageren.
Een vraag die nog eens aan het einde van mijn tweede reactie is gesteld
In afwachting van meer inhoudelijk gefundeerde reacties

Mijn gestarte post, nadere analyse en genoemde serieuze reactie geven (nogmaals) interessante food for thought!

Op aangehaalde inhoudelijke reactie had ik expres nog niet gereageerd in afwachting van andere interessante inhoudelijke bijdragen rondom het hoofd onderwerp van dit topic en het aangegeven zijpad hoe een dreiging te definiëren, te herkennen en daar maatregelen tegen te nemen buiten het blokkeren van ip adressen.
Met daarbij de uiteindelijke vraag welke plaats het blokkeren van tor exitnodes binnen de top 10 (100) zou innemen om de security maatregel in een perspectief te plaatsen.

Immiddels is de definitie van abuse bij Tweakers meer helder geworden, namelijk website Scraping, een lastig probleem maar van en heel andere orde als de associatie van hacking die de meeste mensen hebben/hadden.

Eenvoudigste voorzet vraag (voor zij die blijkbaar niet zelfstandig kunnen denken, zinnig hun fantasie kunnen inzetten en vooral niet kunnen of willen lezen, blijf liever weg,..) :
-> "zijn er nog andere technische manieren te bedenken bij deze 'vorm van abuse', dus tegen het automatisch content verzamelen (scraping) dan het specifiek blokkeren van toegang door ip adressen te blacklisten?
Hoe doen andere websites dat (buiten 'paywalling' van content)."


In afwachting van reacties van (technische / creatieve / inzichtelijke) on topic toegevoegde waarde voor zelf daarop te reageren,..


(Reactie van Topic Starter)


________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________

Aanbeveling : ' R & friends ' doen er goed aan de info onder deze links nog eens tot zich te nemen en te laten bezinken.

Uitgebreid :
https://www.security.nl/posting/413495/Tweakers+blokkeert+Torbrowser+bezoek+volledig+-+algemene+oplossing#posting413539

Bondiger :
https://www.security.nl/posting/413544/Tor+hekelt+onderzoek+en+berichtgeving+over+Tor-gebruik

" Kort: onder meer het aandeel geautomatiseerd zoekverkeer op deze sites dat als een volwaardige hit telt is niet van mensenbezoek te onderscheiden.
Eveneens niet te onderscheiden de verhouding goed/slecht verkeer, het verkeer van abusers en het verkeer van alle overheidsdiensten die op die paar sites losgaan."

"Het relatieve rekenvoorbeeld staat nota bene in het hoofd artikel!"
(https://www.security.nl/posting/413544/Tor+hekelt+onderzoek+en+berichtgeving+over+Tor-gebruik)

"Er is dus weinig te zeggen over wat nu het werkelijke percentage is van bezoek, geen 80%, geen 40%, het valt niet te berekenen.


Wat wel duidelijk is dat de (overigens terechte) aandacht van overheidsdiensten voor deze sites het percentage omhoogdrukt (hoeveel weten we niet, een verdubbeling? Meer? Laten we het hard hopen). "


Toelichting : 1.2 % en 30.000 zijn loze getallen.
Goed voor knuppels in het media hoenderhok, om mee te rellen en er mee aan de haal te gaan om Torbrowser gebruikers zwart te maken.


Babbelen over pornobrowsen?, een geheel andere discussie voor een ander apart topic dat je zelf elders mag starten.
________________________________________________________________________________________________
02-01-2015, 23:46 door Anoniem
Door Briolet: De tor gebruikers zijn zelden objectief als ze beweren dat tor voor onschuldige zaken gebruikt wordt. Dat zal wel voor een klein deel kloppen, maar een fors van het tor verkeer betreft zaken waar het overgrote deel van de Nederlanders absoluut van walgt.
Ik ken weinig anderen die zich zo duidelijk uit durven te spreken over iets waar ze (overduidelijk) zo weinig van af weten, ambtenaar zeker?
Anders heb je je roeping gemist....
03-01-2015, 16:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Briolet: De tor gebruikers zijn zelden objectief als ze beweren dat tor voor onschuldige zaken gebruikt wordt. Dat zal wel voor een klein deel kloppen, maar een fors van het tor verkeer betreft zaken waar het overgrote deel van de Nederlanders absoluut van walgt.
Ik ken weinig anderen die zich zo duidelijk uit durven te spreken over iets waar ze (overduidelijk) zo weinig van af weten, ambtenaar zeker?
Anders heb je je roeping gemist....

Briolet scheert Tor gebruikers over één kam, jij scheert ambtenaren over één kam. Voor zowel TOR gebruikers als ambtenaren geldt dat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Nee, ik ben geen ambtenaar die zijn beroep verdedigd.
03-01-2015, 16:29 door EKTB - Bijgewerkt: 03-01-2015, 16:30
Tweakers heeft duidelijk genoeg gemaakt waarom ze Tor bezoekers blokkeren, zie http://tweakers.net/plan/675/tweakers-beperkt-toegang-vanuit-buitenland-in-strijd-tegen-spam.html
Deze maatregel is overigens niet alleen bedoeld om spam tegen te gaan. Vanaf de meest exotische proxy's en TOR-servers zien we ook flink wat, op zijn zachtst gezegd, verdacht verkeer naar Vraag & Aanbod. Hoe drukker het daar wordt, hoe interessanter V&A is voor oplichters. Dit is uiteraard een trend die we proberen de kop in te drukken, maar door de onuitputtelijke lijst aan proxy's blijkt dit een bijna onmogelijke opgave. Noodgedwongen gaan we dus ook TOR-verkeer blokkeren op het strengste niveau.
04-01-2015, 13:03 door Anoniem
nu.nl blokkeerd ook de tor browser.

een account aanmaken is onmogelijk
04-01-2015, 14:37 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Briolet: De tor gebruikers zijn zelden objectief als ze beweren dat tor voor onschuldige zaken gebruikt wordt. Dat zal wel voor een klein deel kloppen, maar een fors van het tor verkeer betreft zaken waar het overgrote deel van de Nederlanders absoluut van walgt.
Ik ken weinig anderen die zich zo duidelijk uit durven te spreken over iets waar ze (overduidelijk) zo weinig van af weten, ambtenaar zeker?
Anders heb je je roeping gemist....

Briolet scheert Tor gebruikers over één kam, jij scheert ambtenaren over één kam. Voor zowel TOR gebruikers als ambtenaren geldt dat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Nee, ik ben geen ambtenaar die zijn beroep verdedigd.
Ik weet het, mijn vrouw is ambtenaar.
Mijn reactie heeft zeker ook te maken met oud zeer vanwege andere, keiharde & ongenuanceerde uitspraken van betrokkene, wat natuurlijk niet netjes is van me, laat staan objectief.

Wat allemaal niet wegneemt dat je soms iets meer nodig hebt, dan een lieve aai over de bol, om een betonnen bord voor iemands hoofd te kunnen doorbreken...
02-01-2016, 22:23 door Anoniem
Tip: Zojuist geprobeerd met de laatste versie, zou inmiddels geen probleem meer moeten zijn.
02-01-2016, 22:52 door Anoniem
Door Anoniem: Tip: Zojuist geprobeerd met de laatste versie, zou inmiddels geen probleem meer moeten zijn.
Waarschijnlijk is een jaar na dato het issue ook wel opgelost
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.