image

Archief gehackte websites bedreigd door bedrijven

donderdag 6 juni 2013, 13:17 door Redactie, 0 reacties

Een archief dat gehackte en bekladde websites bijhoudt wordt af en toe bedreigd door bedrijven van wie de websites zijn gekraakt. Zone-H houdt al jaren een archief van websites bij die 'gedefaced' zijn. Internetgebruikers kunnen screenshots van de gehackte websites en informatie over de hack insturen, die vervolgens wordt gearchiveerd. Dit jaar zijn er al 665.000 defacements ingezonden.

"Bedrijven vragen ons vaak om de incidenten te verwijderen, omdat ze denken dat dit het imago van hun bedrijf beschadigt", zegt Alberto Redi, CEO van Security Lab, het bedrijf van wie Zone-H.org is.

Rechtszaak
Volgens Redi zouden bedrijven juist dankbaar moeten zijn voor het aanwijzen van kwetsbaarheden in hun websites, zodat die kunnen worden opgelost. Toch zijn niet alle bedrijven het hiermee eens en het komt voor dat er met rechtszaken wordt gedreigd als Zone-H de gehackte bedrijfssite niet uit het archief verwijdert.

"Soms worden we op een niet zo aardige manier benaderd, en soms dreigen ze met een rechtszaak. We proberen ze vervolgens uit te leggen dat we niet verantwoordelijk zijn voor wat mensen op Zone-H rapporteren en dat het beter is om te weten dat de website lek is zodat het verholpen kan worden, dan dit niet te weten."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.