image

22-jarige internetoplichter krijgt 9 maanden cel

donderdag 6 juni 2013, 15:43 door Redactie, 2 reacties

Een 22-jarige vrouw is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden celstraf voor internetoplichting, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, zo meldt Rechtspraak.nl. Een 21-jarige vriendin van haar krijgt voor soortgelijke vergrijpen 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. De twee vrouwen bestelden voor 50.000 euro bij webwinkels.

Het ging om kleding, schoenen, tassen en iPhones die ze zelf gebruikten of doorverkochten via Marktplaats.nl. De Haagse vrouwen plaatsten onder valse naam en via valse e-mailadressen bestellingen op de websites van onder meer Tommy Hilfiger, H&M, Zalando, OTTO, Neckermann en Mexx. Zij deden dit vanaf hun eigen IP-adressen en vanuit een internetcafé.

De pakketjes lieten zij bezorgen op adressen in Den Haag en Rijswijk. De bewoners ontvingen de niet door hen bestelde pakketten. Daarna meldden de verdachten zich met een vlotte babbel. Ze zouden per abuis een verkeerd huisnummer hebben ingevuld of ze woonden op hetzelfde adres maar in een andere plaats.

IP-adressen
Ze liepen tegen de lamp, omdat meerdere mensen aangifte deden van oplichting. Zij ontvingen rekeningen van spullen die zij nooit zelf besteld hadden. De fraudeafdelingen van de webshops achterhaalden vervolgens de IP-adressen waarvandaan de bestellingen gedaan werden. Zo kwamen beide vrouwen uiteindelijk in beeld.

De vrouwen werden vorig jaar in juni en oktober aangehouden, maar na voorgeleiding aan de rechter-commissaris weer op vrije voeten gesteld omdat beiden jonge kinderen hebben. De 22-jarige Haagse wordt ervan verdacht na haar vrijlating opnieuw webwinkels te hebben opgelicht, al had ze haar werkgebied daarbij verlegd naar het Westland.

De rechtbank neemt het hen vooral zeer kwalijk dat zij bij hun handelen alleen maar aan hun eigen geldelijk gewin hebben gedacht en geen enkele rekening hebben gehouden met de gevolgen voor de gedupeerden. Bovendien schendt dergelijk handelen het vertrouwen in het handelsverkeer via internet.

Reacties (2)
06-06-2013, 17:44 door WhizzMan
En dit zijn de momenten dat de kinderbescherming een keertje *wel* de kinderen op moet komen halen, zodat mamma in de gevangenis kan blijven zitten. Ze worden om het minste of geringste weggehaald, maar als mamma in de bak moet zitten zijn ze er niet?
07-06-2013, 03:46 door freediver
Oppakken en voor een aanzienlijke tijd wegstoppen en voor de kinderen een nieuw leven regelen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.