image

Lek in WordPress Symposium-plug-in actief aangevallen

vrijdag 2 januari 2015, 10:36 door Redactie, 0 reacties

Een lek in de Symposium-plug-in voor WordPress wordt actief gebruikt om websites over te nemen en de eerste aanvallen vonden al plaats voordat er een update beschikbaar was. Symposium is een plug-in waarmee WordPress-sites in een sociaal netwerk kunnen worden veranderd.

Via de plug-in is het onder andere mogelijk om verschillende soorten bestanden te uploaden. Met 150.000 downloads is het niet een enorm populaire plug-in, maar toch interessant genoeg voor aanvallers om zich hierop te richten. Op 11 december werd er een kwetsbaarheid in Symposium gerapporteerd waardoor een aanvaller een kwaadaardig bestand kan uploaden om zo de website over te nemen. Sindsdien vonden er duizenden scans plaats waarbij er naar kwetsbare WordPress-sites werd gezocht.

Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Sucuri blijkt dat er ook al voor de bekendmaking van het lek pogingen werden ondernomen om websites via de kwetsbaarheid aan te vallen. "Iemand wist van dit lek en probeerde het actief aan te vallen. Of het via criminele fora bekend is gemaakt, ze het lek zelf ontdekten of op een andere manier vonden, we hadden met een actief zero day-lek te maken", zegt analist David Dede. Aangezien er een update beschikbaar is krijgen gebruikers het advies om naar de meest recente versie te upgraden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.