image

Televisie-hacker krijgt koekje van eigen deeg

vrijdag 7 juni 2013, 14:31 door Redactie, 1 reacties

Wie op televisie verschijnt en zich als anonieme hacker voordoet, kan er beter voor zorgen dat hij zijn zaakjes voor elkaar heeft. Onlangs zond de Franse televisiezender Canal Plus een documentaire over poker uit, waarin ook een 'hacker' te zien was die Teamviewer gebruikte en de DarkComet backdoor aan software toevoegde om zo pokerspelers te infecteren.

De besmette bestanden worden bijvoorbeeld via YouTube video's of cheatprogramma's voor online pokerspellen verspreid. Aan de hand van de beelden die Canal Plus toonde wist de Franse beveiligingsonderzoeker XyliBox verschillende profielen van de 'hacker' te achterhalen, waaronder het Mediafire-account waar de malware wordt gehost.

Anoniem
Uiteindelijk ontdekte hij een forum waar ook de uitzending van Canal Plus door de 'hacker' als zelfpromotie wordt genoemd. De beveiligingsonderzoeker heeft dan ook een boodschap voor de hacker.

"Het verstoppen in een hotel en het gebruik van een remote pc voor Darkcomet maakt je niet anoniem. Aangezien je op verschillende fora geregistreerd bent weet ik wie je bent." Aan Canal Plus adviseert XyliBox dat als het een programma over hacking maakt, het zich eerst in de materie moet verdiepen.

Reacties (1)
07-06-2013, 14:36 door AcidBurn
HA.

Meer kan ik er niet op zeggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.