image

Daling van het aantal woninginbraken in december

dinsdag 6 januari 2015, 11:48 door Redactie, 6 reacties

Het aantal inbraken in is in december in heel Nederland afgenomen, waarbij in het district Drenthe de grootste daling werd waargenomen, zo laat het Ministerie van Veiligheid en Justitie weten. Het nieuws volgt op een landelijke bewustzijnscampagne waarbij burgers voor inbrekers werden gewaarschuwd.

Uit de voorlopige cijfers blijkt dat Drenthe in de maand december de grootste daling van het aantal woninginbraken kende: een afname van 63 procent in vergelijking met december vorig jaar. Op nummer twee en drie staan Friesland (-52%) en Zeeland (-50%). De definitieve inbraakcijfers over 2014 voor heel Nederland worden later dit jaar bekendgemaakt. Traditioneel vinden in december de meeste inbraken plaats.

In Noord-Nederland werd vorig jaar geïnvesteerd in de aanpak van woninginbraken door meer te surveilleren en samen met de gemeenten preventie-acties te houden. Maar ook door inbrekers extra in de gaten te houden en door meer energie te steken in het opsporen van daders en helers. Het accent is verlegd van vooral opsporing, naar meer preventie en het verhogen van de "heterdaadkracht", aldus het ministerie. Eén van de projecten om inbrekers aan te pakken, waarbij de politie met de camera's van bouwmarkten wilde meekijken, werd vorig jaar nog voor de Big Brother Awards genomineerd.

Reacties (6)
06-01-2015, 13:06 door Anoniem
Gegoochel met cijfers.
06-01-2015, 13:42 door Anoniem
Wel vreemd als je dan op het nieuws hoort dat er een explosieve stijging was tijdens de feestdagen. Vreemd.
06-01-2015, 15:03 door Anoniem
Kleine nuance, het aantal aangifte's is afgenomen.
06-01-2015, 16:18 door Anoniem
"Opheldering verzocht: acht op de tien misdrijven in Nederland wordt nooit opgelost"

11 november 2014

Vorige week verscheen het jaarlijkse juichrapport over het functioneren van politie en justitie. Maar onderzoek van gastcorrespondent Bart de Koning laat een heel ander verhaal zien: stijgende kosten, dalende ophelderingspercentages, fictieve politie-eenheden en gegoochel met statistieken zijn slechts enkele van de ongemakkelijke waarheden over het Nederlandse politieapparaat.

https://decorrespondent.nl/2038/Opheldering-verzocht-acht-op-de-tien-misdrijven-in-Nederland-wordt-nooit-opgelost/82984060478-bc39d7c2
06-01-2015, 17:21 door ben987 - Bijgewerkt: 06-01-2015, 17:22
" Maar ook door inbrekers extra in de gaten te houden en door meer energie te steken in het opsporen van daders en helers. Het accent is verlegd van vooral opsporing, naar meer preventie en het verhogen van de heterdaadkracht "


beetje contradictie hier en daar ?
06-01-2015, 23:40 door Anoniem
...het jaarlijkse juichrapport...
Prachtig woord dat 'juichrapport', dat voorop gesteld. Maar het is toch te gek voor woorden dat we zo worden voorgelogen door allerhande instanties? Denken ze nou werkelijk dat we, net als onze koning volgens zijn liefhebbende vrouw, "een beetje dom" zijn? Het is toch gewoonweg schandelijk? Niet dan? Hoppa! Nog ff een belastingnaheffing eroverheen en dan hebben wij als overheidsinstanties weer ont-zet-tend hard gewerkt en ons best gedaan dit jaar! Je wordt besodemieterd waar je bij zit! O, ja, dit is Security.nl dus ff ontopic... dit alles geeft mij geen gevoel van veiligheid!

Anoniemand.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.