image

'Einde Windows XP gaat pc-verkoop redden'

dinsdag 11 juni 2013, 14:29 door Redactie, 11 reacties

Nog tien maanden en dan stopt Microsoft de ondersteuning van Windows XP en dat is goed nieuws voor de dalende pc-verkopen. Het einde van Windows XP gaat dan ook meer doen voor de pc dan Windows 8, waarvan de verkopen nog altijd tegenvallen, aldus HP. De introductie van Microsoft's nieuwe besturingssysteem heeft de dalende verkoop van het aantal pc's niet kunnen stoppen.

Volgens IDC is het aantal verkochte pc's met 14% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Tijdens een persconferentie op de HP Discover conferentie in Las Vegas toonde de computergigant een slide genaamd "Goodbye XP, Hello HP." Het bedrijf denkt dat het einde van Windows XP grote kansen biedt.

De vraag naar een vervanger voor Windows XP zal volgens senior vicepresident Enrique Lore meer doen voor de verkoop dan Windows 8. Op dit moment zou nog 40% tot 50% van de bedrijven Windows XP gebruiken. De laatste beveiligingsupdates voor Windows XP verschijnen op 8 april 2014.

Reacties (11)
11-06-2013, 14:54 door Sarodj
En als ze nu dan ook netjes Windows 7 aanbieden, dan zal de PC verkoop weer rechttrekken.
Iedereen in mijn omgeving loopt te griepen op Windows 8, wil je dat op je werkvloer hebben?

Met de komst van Microsoft Office op Linux is het misschien zelfs mogelijk voor bedrijven om hun computers te voorzien van bijv. Ubuntu. Scheelt een hoop geld.
11-06-2013, 15:32 door johanw
Het redt misschien de PC verkopen maar dan inderdaad wel vooral die van de bedrijven die nu ook nog windows 7 aanbieden. HP ondersteund alleen nog windows 8, die zal er weinig goeds van gaan ondervinden.
11-06-2013, 15:56 door Anoniem
Het is naar dat overal waar een toetsenbord aan zit met Windows geleverd wordt.

Ik wil ook Android op mijn laptop en niet alleen op mijn tablet.
11-06-2013, 16:27 door dymi-b
Ik ben het met bovenstaande enigszins akkoord, maar uit persoonlijke ervaringen vind ik Windows 8 toch prettig werken, vooral de verbeteringen qua bootsnelheid en zeker het taakbeheer vind ik meer "begrijpelijk" dan die van Win7. Ook de algehele snelheid en stabiliteit vind ik dikke prima.

Ik hoop dat HP zich met deze reactie richt naar de komende update, die wat "oude" features zoals een Start-knop (al dan niet afgeslankt) terug met zich meebrengt en niet naar de huidige versie van Windows 8, want algemeen wordt deze nog niet optimaal ontvangen zo lijkt me.
11-06-2013, 19:27 door Anoniem
Door johanw: Het redt misschien de PC verkopen maar dan inderdaad wel vooral die van de bedrijven die nu ook nog windows 7 aanbieden. HP ondersteund alleen nog windows 8, die zal er weinig goeds van gaan ondervinden.

Ik gebruik het op de werkvloer en heb nergens problemen mee, alles werkt gewoon goed.
Ubuntu installeren bij bedrijven is vaak minder simpel dan je denkt en is echt niet altijd goedkoper. Je moet je mensen trainen, je moet je systemen aanpassen, dingen die eerst naadloos aansloten met elkaar omdat het allemaal Windows was, sluit nu niet meer aan, etc. Daar moet je echt niet te licht over denken.
12-06-2013, 07:20 door AcidBurn
HP moet dit ook wel roepen gezien de tegenvallende bedrijfsresultaten. Of het de PC markt red is de vraag maar of het HP nog kan redden van de ondergang is helemaal een long shot.
12-06-2013, 09:17 door Anoniem
De desktop voor non-nerds is gewoon dood, valt niets meer aan te doen. Met de dood van XP lijkt een versnelde voortzetting migratie naar laptops/netbooks/chromebooks/tablets(+keyboard) dan ook meer voor de hand te liggen. Een 'upgrade' van XP naar W8 is iets minder ingrijpend dan een migratie naar OSX/IOS/Android/ChromeOS, maar aangezien bij veel bedrijven veel spul toch al overwegend web based is, is de ingrijpendste migratie volgens mij de migratie van achterhaalde versies van IE en web-aps die alleen op die versie zijn geschreven naar een 'moderne' browser.

Voor bedrijven lijkt me dat Apple (laptops/tablets) en Google (netbooks/chromebooks/tablets) beduidend meer voor de hand liggen, in ieder geval tenzij MS een migratie pad gaat bieden voor bedrijven die nog steeds een antieke-IE dependency hebben.
12-06-2013, 09:54 door Anoniem
Door Anoniem: Het is naar dat overal waar een toetsenbord aan zit met Windows geleverd wordt.

Ik wil ook Android op mijn laptop en niet alleen op mijn tablet.

1 woord. Ubuntu !
12-06-2013, 14:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het is naar dat overal waar een toetsenbord aan zit met Windows geleverd wordt.

Ik wil ook Android op mijn laptop en niet alleen op mijn tablet.

1 woord. Ubuntu !
Wordt 'ie nog steeds geleverd met Windows...
13-06-2013, 08:33 door Anoniem
Sorry Windows 8 is niet aan mij besteed. Sommige functies kun je niet meer instellen zonder een zeer tijdrovende omweg.
Alles zit weer verstopt. Als windows 8 bedrijfmatig wordt ingevoerd, dan staat mijn telefoon de hele dag roodgloeiend.

MS moet aan de KISS en niet alles verstoppen. Even kijken naar mijn Windows 3.1.1 floppen :-)
13-06-2013, 21:31 door freediver
Als windows 9 geen XP en Windows 7 cloon wordt dan blijf ik bij XP of ga ik naar een ander besturings systeem over. Van windows 8 krijg ik buikpijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.