image

52% Amerikanen wil niet dat overheid internet aftapt

dinsdag 11 juni 2013, 15:13 door Redactie, 5 reacties

Amerikanen zijn erg verdeeld als het gaat om hun privacy en het opgeven hiervan in naam van terreurbestrijding. Onderzoeksinstituut Pew Research Center vroeg duizend volwassenen of ze het acceptabel vonden dat de NSA met geheime gerechtelijke bevelen toegang kreeg tot de telefoongegevens van miljoenen Amerikanen, om zo terrorisme te onderzoeken.

56% vindt dit acceptabel, terwijl 41% hier tegenstander van is. Met name ouderen van boven de 65 zijn met 61% voorstander. Ook het opgeven van privacy om mogelijke terroristische dreigingen te onderzoeken is voor 62% geen probleem, terwijl 34% privacy belangrijker vindt.

Big brother
Op de vraag of de overheid alles op internet moet kunnen zien, van e-mails tot andere online activiteiten, als overheidsfunctionarissen zeggen dat dit mogelijk toekomstige terroristische aanvallen kan voorkomen, zegt 52% nee. Een meerderheid vindt in dit geval de privacy belangrijker.

Met name mensen tussen de 50 en 64 willen niet online gevolgd worden, terwijl 65-plussers als enige leeftijdsgroep vinden dat de overheid dit wel moet doen. Mogelijk wordt dit verschil verklaard doordat oudere Amerikanen niet online zijn. Van alle leeftijdsgroepen is deze groep met 56% het minst actief op internet.

Reacties (5)
11-06-2013, 15:45 door Preddie
Iedereen komt in eens met verschillende cijfers...... vanochtend op BNR werd nog aangegeven dat 56% voor schijnt te zijn en dat was door overheid (Washington) onderzocht.

De wijze waarop men onderzoek doet kan heel bepalend zijn:

- vind u het goed als de overheid data van burgers gebruikt tegen de bestrijding van terrorisme?

of

- vind u het goed als de overheid onbeperkt toegang krijgt tot alles wat u doet, met wie u dit doet en wanneer?

Veel mensen weten feitelijke niet eens waar ze een antwoord op geven. Misschien moet je gewoon het aantal huishoudens gaan tellen dat gordijnen voor de ramen heeft hangen, want dan snappen mensen in eens wel wat privacy betekent....
11-06-2013, 18:07 door 0101
Hier zijn de vragen die bij het onderzoek gesteld werd, via https://techdirt.com/articles/20130610/20474123399:
Pew:As you may know, it has been reported that the National Security Agency has been getting secret court orders to track telephone call records of MILLIONS of Americans in an effort to investigate terrorism. Would you consider this access to telephone call records an acceptable or unacceptable way for the federal government to investigate terrorism?
11-06-2013, 19:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-06-2013, 09:58 door john west
56% vindt dit acceptabel, terwijl 41% hier tegenstander van is. Met name ouderen van boven de 65 zijn met 61% voorstander. Ook het opgeven van privacy om mogelijke terroristische dreigingen te onderzoeken is voor 62% geen probleem, terwijl 34% privacy belangrijker vindt.

Ik vraag me af als de Amerikanen hun vrijheid(privacy) opgeven voor de terroristen bestrijding,vooral omdat dit steeds verder gaat.
Big Brother U.S.A ,maar ook een slecht voorbeeld voor de andere grote mogendheden.
U.S.A maakt een heel nieuw soort oorlog mogelijk,in naam voor de vrijheid ten koste van de vrijheid.
Skynet in wording.
12-06-2013, 11:43 door Anoniem
Vraag Amerikanen eens of ze het goed vinden als de Chinese overheid data van Amerikaanse burgers gebruikt tegen de bestrijding van terrorisme. Ben benieuwd of ze dan nog net zo enthousiast zijn. Ik weet niet of ik Amerika zo verschrikkelijk veel meer vertrouw dan China. Ik denk dat beide met moeite boven onze eigen grote broer Opstelten uit komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.