image

Kingston voorziet beveiligde usb-stick van cloudback-up

woensdag 7 januari 2015, 14:15 door Redactie, 5 reacties

Geheugenfabrikant Kingston heeft een serie beveiligde usb-sticks die het aanbiedt van automatische cloudback-up voorzien. De DataTraveler Locker+ G3 gebruikt hardwarematige encryptie om bestanden te versleutelen. Ook wordt de inhoud van de datadrager na tien verkeerde wachtwoorden geformatteerd.

De usb-stick is nu van software voorzien waardoor gebruikers ervoor kunnen kiezen om de inhoud van de usb-stick naar een geselecteerde clouddienst te uploaden, zoals Google Drive, One Drive, Amazon S3 of Dropbox. Volgens Kingston kunnen consumenten op deze manier er zeker van zijn dat hun persoonlijke bestanden veilig in de cloud zijn opgeslagen mochten ze hun usb-stick verliezen.

Reacties (5)
07-01-2015, 14:48 door Anoniem
Handig, op zich is het goed om die data ergens te hebben als backup. Maar of dat in de cloud moet? Of is het zo, dat die data dan met encryptie wordt weggezet? Want veilig in de cloud opgeslagen is iets, waarvan het bewijs voor veilig nog moet worden geleverd.
07-01-2015, 16:53 door Erik van Straten
07-01-2015, 15:15 door Redactie: Volgens Kingston kunnen consumenten op deze manier er zeker van zijn dat hun persoonlijke bestanden veilig in de cloud zijn opgeslagen mochten ze hun usb-stick verliezen.

Als ik even doorklik, kan ik niks vinden over "USBtoCloud" op www.clevx.com, maar wel CloudKey software die de bestanden, afkomstig van de USB stick, opslaat in een map genaamd "Apps/USB-to-Cloud".

Kijk ik met m'n neus, of gebeurt dat onversleuteld?
08-01-2015, 08:20 door Anoniem
Cloudback-up is alleen beschikbaar voor een aantal Windows versies, niet voor OS-X


Operating System DTL+G3 USBtoCLOUD™
Windows® 8.1, 8, 7 (SP1), Vista® (SP2) Yes Yes
Mac OS v.10.7.x – 10.10.x Yes No
08-01-2015, 14:28 door Anoniem
Door Anoniem: Handig, op zich is het goed om die data ergens te hebben als backup. Maar of dat in de cloud moet? Of is het zo, dat die data dan met encryptie wordt weggezet? Want veilig in de cloud opgeslagen is iets, waarvan het bewijs voor veilig nog moet worden geleverd.

De vraag is wat je dreigingsprofiel is:
- diefstal van een USB stick
- verlies van een USB stick
- toegang door cloud leveranciers tot data
- toegang door geheime diensten tot data

voor de eerste twee mogelijkheden is een backup naar de cloud geen enkel probleem. Voor de derde mogelijkheid is het de vraag of de data versleuteld en wel naar de cloud geschreven wordt. Voor de vierde mogelijkheid is het van belang om te weten dat het versleuteld weggeschreven wordt, maar dan ook zodanig (echte random sleutels) dat die versleuteling niet breekbaar is.

Kortom, voor de meeste p-articulieren zal dit prima voldoen
08-01-2015, 23:45 door Anoniem
Ik begrijp niet waarom men niet gewoon trucrypt gebruikt. Als je voor security kiest wil je toch weten hoe die data versleuteld wordt etc etc? Wellicht is er een constructie fout, en kan de hardware beveiliging simpel uitgeschakeld worden.

Blijkbaar is de encryptie niet voldoende als ze de stick automatisch formatteren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.