image

"FBI gaat meer details over Sony-hackers geven"

woensdag 7 januari 2015, 14:37 door Redactie, 4 reacties

FBI-directeur James Comey zal naar verluidt vandaag meer details geven over de Sony-hackers en waarom de Amerikaanse opsporingsdienst denkt dat Noord-Korea achter de aanval zit. Dat laten verschillende bronnen tegenover The Intercept weten. De afgelopen weken werd er door verschillende experts en beveiligingsbedrijven kritiek geuit op de beschuldiging van de FBI richting Noord-Korea.

Uit de informatie die de opsporingsdienst openbaar maakte zou namelijk niet blijken dat het Aziatische land ook daadwerkelijk verantwoordelijk voor de hack van Sony is. Vandaag zal Comey tijdens de "International Conference on Cyber Security" op de Fordham Universiteit spreken en mogelijk meer informatie geven. De beschuldiging van Noord-Korea is niet de enige zaak waar experts vragen over hebben. Onlangs gaf de opsporingsdienst nog een waarschuwing af dat CNN mogelijk het doelwit van dezelfde aanvallers zou worden.

Die waarschuwing was gebaseerd op een bericht dat in december op Pastebin.com verscheen en waarin CNN werd bedreigd. Een 30-jarige Amerikaanse blogger beweert nu tegenover The Intercept dat hij het bericht als grap heeft geplaatst. Of de blogger inderdaad achter het dreigement zit is onbekend, maar het geeft wel aan hoe lastig het is om een aanval aan een bepaalde partij toe te schrijven.

Reacties (4)
07-01-2015, 15:32 door Erik van Straten
07-01-2015, 14:37 door Redactie: het geeft wel aan hoe lastig het is om een aanval aan een bepaalde partij toe te schrijven.
Nog lastiger is het om "it wasn't me" te bewijzen, vooral als via mass-surveillance ingezamelde informatie en/of leesbare Noord-Koreaanse karakterreeksen (identiek aan teksten uit malware gebruikt bij eerdere aanvallen) "aantonen" dat you het geweest moet zijn...

(Zie ook https://www.security.nl/posting/410189/2015%3A+It+Wasn%27t+Me+%28identiteitsdiefstal%29)
07-01-2015, 23:22 door Wadjinn
FBI is natuurlijk wel de meest objectieve en betrouwbare partij om de waarheid aan het licht te brengen. Het zal mij niets verbazen als ze het zelf hebben gedaan om met een slap excuus N-Korea ten val te brengen. Hebben ze zoiets ook niet gedaan in Zuid Amerika? Hadden ze ook niet iets met Libië waarbij achteraf bleek dat de Lockerby gasten ergens anders vandaan kwamen. Je zal ze maar als bondgenoot hebben ;-((
07-01-2015, 23:28 door Anoniem
false flag , verder maak ik er geen woorden meer aan vuil .
08-01-2015, 09:57 door Anoniem
"We kunnen bevestigen noch ontkennen dat er koreaanse hoedjes in het spel waren."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.