image

Chinese softwarepiraat krijgt 12 jaar cel

woensdag 12 juni 2013, 13:59 door Redactie, 0 reacties

Een Chinese man die voor meer dan 100 miljoen dollar aan illegale software verhandelde is in de Verenigde Staten tot een gevangenisstraf van 12 jaar veroordeeld. De 36-jarige Xiang Li beheerde een website genaamd 'Crack 99' waar allerlei software werd aangeboden waar de kopieerbeveiliging van was verwijderd. In totaal werden meer dan 500 producten aan honderden kopers verkocht.

Li is de eerste Chinese staatsburger die in de Verenigde Staten is opgepakt en vervolgd voor computermisdrijven die vanuit China plaatsvonden, aldus de procureur-generaal. De Chinese softwarepiraat werd in juni 2011 in Saipan door FBI-agenten gearresteerd. Hij was door undercoveragenten naar het Amerikaanse eiland gelokt om daar illegale software te verkopen.

Koper
Eerder werd in deze zaak al een Amerikaanse wetenschapper veroordeeld die met de illegale software van Li militaire helikopters ontwikkelde. De 55-jarige Wronald Best werkte voor een Amerikaans defensiebedrijf dat onderdelen voor Patriot-raketten, politieradars, ademanalyse-apparatuur en militaire helikopters ontwikkelde.

Best gebruikte de illegale software voor simulaties. Hij werd tot een gevangenisstraf van een jaar veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.