image

Hitachi ontwikkelt vinger-scanner voor grote mensenmassa's

donderdag 8 januari 2015, 12:08 door Redactie, 5 reacties

De Japanse fabrikant Hitachi heeft een scanner ontwikkeld waarmee grote mensenmassa's kunnen worden gecontroleerd. De scanner scant de aderen in de vingers en zou het mogelijk maken dat mensen alleen hun hand laten scannen en vervolgens meteen kunnen doorlopen.

"Congressen of sportstadions, waar grote aantallen mensen samenkomen, kunnen eenvoudig het doelwit van criminele activiteiten worden, en grotere veiligheid is daarom nodig om de veiligheid te garanderen", aldus Hitachi. "Met name persoonlijke identificatie is belangrijk om te voorkomen dat verdachte personen binnenkomen en daarom groeit de interesse in biometrische identificatiemethoden die lastig te vervalsen zijn."

De Japanse fabrikant heeft de originele aderauthenticatietechnologie verder ontwikkeld om meteen de aderen in de vinger in verschillende posities te detecteren. Hierdoor zou het mogelijk worden om snel en nauwkeurig grote hoeveelheden mensen te controleren, alleen door individuen hun vingers te laten scannen als ze door het controlepoortje heenlopen.

Image

Reacties (5)
08-01-2015, 12:44 door Preddie
Biometrische gegevens kunnen beter niet gebruikt worden als authenticatie.

In de toekomst zal dergelijke techniek mede gebruikt worden om mensen ongevraagd de identificeren, net als bijv. gezichtherkenning. Nu werkt de technologie per individu maar over enkele jaren richt men een camera/scanner op een mensen massa en weet men in 1 klik wie daar tussen staan ..... natuurlijk zal men die ook als authenticatie gaan gebruiken om bijv. wachtwoord uit te faseren, met dergelijke biometische kenmerken kan men jou namelijk dwingen om in te loggen en daarmee ben je niet langer in staat om een bepaalde privacy te borgen tegen bijv. de overheid.
08-01-2015, 12:59 door Erik van Straten
Los van de betrouwbaarheid van "biometrische identificatiemethoden die lastig te vervalsen zijn" heb je voor dit sooort apparaten wel toegang nodig tot een database waarin persoonsgegevens aan biometrische gegevens zijn gekoppeld.

De vraag is niet of, maar wanneer, dergelijke gegevens zullen worden gestolen, bijv. door personen die zich voordoen als Noord-Koreanen.
08-01-2015, 14:45 door Anoniem
Want je kan aan iemand zijn vingerafdrukken zien of'ie crimineel is? Of wellicht wel zal zijn?

Daarnaast zijn ze druk met deze techniek te "verbeteren" zodat als er iemand het lukt een nephand met nepaders te klussen het slachtoffer helemaal nooit meer geloofd gaat worden. "We hebben uw vingerafdrukken wel gescand hoor, u was het echt!"

Waarmee maar weer eens de bewijslast vooraf omgedraaid geworden is. En ook iedereen maar vast doorgelicht op vast-wel-criminaliteit. Het wil er bij de proponenten maar niet in dat "pre-crime" een vrij fundamentele vrijheidsontneming is.

Hoe dat werkt? Filosofisch doordenkertje: Vrijheid van handelen onhelst noodzakelijkerwijs de vrijheid fouten te kunnen maken. Neem je dat laatste weg dan neem je dus ook stukken van dat eerste weg. En het resultaat is dus minder vrijheid. Simpel.

Dat je als medeburger graag van andermans fouten of moedwillige misdaden gevrijwaard blijft kan ik inkomen, maar tot elke prijs? Bijvoorbeeld, zou je voor deze "onfeilbare" techniek de mogelijkheid willen opgeven nog te kunnen zeggen "maar ik was het echt niet hoor" en dan ook nog geloofd te worden?

Ik denk dat je als gewoon volk helemaal niet wil dat er op alle straathoeken een onfeilbaar biometrisch systeem komt te staan, zelfs al zou dat onfeilbare ook echt mogelijk zijn. Dat bureaucraten en technocraten het ge-wel-dig vinden is een ding, maar uiteindelijk gaat het daar niet om, het gaat om het volk en het samenleven.
08-01-2015, 15:43 door Anoniem
Lekkere verspreiding van bacteria en virussen...
08-01-2015, 16:24 door [Account Verwijderd]
Ook handig voor biologische besmetting van vrij grote groepen mensen.
Ebola?? dat leeft net lang genoeg op een latex ondergrond dus ook wel op een kunststof plaatje.

Ik weet het, ik heb paranoïde wanen.

Maar in 1982 schreef ik en stukje over een magneet strip en 4 cijfers
Dat is een prima beveiliging --
tot dat Jan en alleman zelf magneet strippen kunnen schijven.

Is het nog paranoia als je werkelijk gevolgd word, net als iedereen in NL. ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.