image

Gratis Microsoft tool checkt veiligheid computer

donderdag 13 juni 2013, 11:43 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een gratis tool waarmee Windows-gebruikers eenvoudig kunnen zien of belangrijke systeeminstellingen voor de veiligheid van de computer goed staan ingesteld. Zo controleert de Microsoft Malware Prevention troubleshooter of de Windows Firewall is ingeschakeld, wat de status van de virusscanner is en schakelt het Automatische updates in Windows Update in.

Ook wordt de pop-upblocker in Internet Explorer gecontroleerd en of de laatste IE-versie wel wordt gebruikt. Daarnaast kijkt de tool of Remote Registry is uitgeschakeld. Via de Remote Registry-service kunnen externe gebruikers de registerinstellingen op de computer wijzigen.

Verder verwijdert de tool de browsergeschiedenis en internet-cache, schakelt het Gebruikersaccountbeheer (UAC) in en reset het Proxy-instellingen die na een malware-infectie mogelijk zijn aangepast. De tool kan alleen vanuit een Beheerdersaccount worden uitgevoerd.

Reacties (2)
13-06-2013, 16:59 door Anoniem
Windiows firewall wordt ingeschakeld staat er. Nou ik denk dat de Norton firewall en op mn andere pc Kaspersky firewall (4e in de MATOUSEC tests!) wel wat beter en robuuster zijn dan de windows firewall,dus ik hoef de windows firewall niet ingeschakeld. En 2 firewalls samenmaken de pc wel heel traag en zullen conflicteren dan wel malware doorlating juist bevorderen.Dus ik denk dat ik dit tooltje van microsoft maar beter niet ga gebruiken.
13-06-2013, 19:43 door Anoniem
Het woord 'Gratis' in de kop werkt om de één of andere reden
op de lachspieren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.