image

Geheim rapport VS benadrukt belang van encryptie

vrijdag 16 januari 2015, 12:04 door Redactie, 1 reacties

In een week waarin de Britse premier stelde dat hij versleutelde communicatie wil verbieden en hiervoor de hulp van Obama wil inschakelen, bericht The Guardian over een geheim rapport van de Amerikaanse overheid waarin encryptie als belangrijke maatregel voor het beveiligen van gegevens wordt genoemd. Het rapport is geschreven door de National Intelligence Council en gelekt door klokkenluider Edward Snowden.

Het rapporteert, dat uit 2009 dateert, geeft een voorspelling van hoe dreigingen zich de komende vijf jaar zullen ontwikkelen. Eén van de grootste problemen die het rapport beschrijft is de onbalans tussen de ontwikkeling van offensieve en defensieve mogelijkheden, wat mede komt door het trager dan verwachte gebruik van encryptie en andere technologieën. Het rapport meldt verder dat encryptie de beste manier is om gegevens te beschermen, met name als er van twee-factor authenticatie gebruik wordt gemaakt.

The Guardian schrijft ook over een memo uit 2008 waarin wordt gesteld dat de Britse inlichtingendienst GCHQ over mogelijkheden beschikt om het verkeer van Cisco-routers om te leiden naar de verzamelsystemen van het GCHQ, hoewel er geen verdere details worden gegeven. Ook zou de inlichtingendienst bezig zijn geweest om de anti-virussoftware van Kaspersky Lab te "exploiten", maar wederom ontbreken er details. Daarnaast moet worden opgemerkt dat het om een document van 7 jaar geleden gaat, waardoor onduidelijk is wat dit voor huidige Cisco- en Kaspersky-gebruikers inhoudt.

Reacties (1)
18-01-2015, 15:59 door Anoniem
Zo geheim was het dus ook weer niet anders hadden we er niets van geweten :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.