image

Politie start onderzoek naar cybercrime onder MKB

donderdag 20 juni 2013, 17:28 door Redactie, 2 reacties

Vorig jaar schatte TNO dat cybercrime het Nederlandse bedrijfsleven miljarden euro's per jaar kost, maar de politie wil nu weten wat de werkelijke kosten zijn en is daarom een onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op het midden- en kleinbedrijf (MKB) en moet in kaart brengen in welke mate bedrijven actief zijn op internet en of ze daardoor in aanraking met cybercrime komen.

Ook wordt er in de enquête gevraagd welke beschermende maatregelen bedrijven zelf treffen en wat ze doen als ze het slachtoffer van cybercrime worden. Ondernemers zullen een brief toegestuurd krijgen met daarin een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. Het gaat om een online onderzoek waarvoor een vragenlijst ingevuld moet worden.

Onderzoek
Bij het opstellen van de brief is echter iets misgegaan, waardoor er een verkeerde URL is vermeld. "In de brief over de enquête staat helaas een onjuiste website genoemd, namelijk: www.politie.nl/KLPD. Deze site blijkt niet toegankelijk. Daarvoor excuses", aldus de politie. In plaats van deze URL naar de juiste website door te laten wijzen, wordt ondernemers verzocht deze link te gebruiken.

Het onderzoek wordt verzorgd door het Programma Aanpak Cybercrime (PAC), samen met het lectoraat Cybersafety van NHL Hogeschool en de Politieacademie.

Reacties (2)
20-06-2013, 23:28 door schele
Oh, oh, oh. De overheid en ICT: een combo gesmeed uit puur facepalmium.
21-06-2013, 08:11 door yobi
Hmmm, het domein is geregistreerd door Webtic en niet door de politie. Hoe zit dat?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.