image

770 miljoen downloads van biometrische apps in 2019 voorspeld

dinsdag 20 januari 2015, 16:38 door Redactie, 5 reacties

Vanaf 2019 zullen er jaarlijks 770 miljoen biometrische apps worden gedownload, waarmee deze technologie wachtwoorden op smartphones kan vervangen, zo voorspelt marktvorser Juniper Research in een nieuw rapport. Nu worden er jaarlijks nog 6 miljoen biometrische apps gedownload.

Het zal met name gaan om biometrische apps die gebruikers aan de hand van hun vingers authenticeren, zoals Apple's TouchID. De onderzoekers denken dat ook andere vormen van biometrische authenticatie waarvoor geen embedded hardware nodig is, zoals stemherkenning en oorherkenning, zal toenemen. Volgens het rapport zullen biometrische applicaties de ervaring voor gebruikers verbeteren doordat ze geen wachtwoorden meer hoeven te gebruiken. De onderzoekers waarschuwen echter dat biometrische apps pas kunnen doorbreken als het publiek eerst wordt onderwezen, zo meldt Planet Biometrics.

Reacties (5)
20-01-2015, 16:44 door Erik van Straten
En ik voorspel dat dit niet gaat gebeuren.

In plaats daarvan zullen we kleine devices bij (of in?) ons dragen met daarin een private key en een kleine processor. Op devices buiten ons lijf zal een pincode moeten worden ingegeven (devices in ons lijf raken we minder snel kwijt). Hoe deze devices precies met computers/smartphones etc. zullen communiceren weet ik niet.
20-01-2015, 19:18 door mcb - Bijgewerkt: 20-01-2015, 19:22
Door Erik van Straten: En ik voorspel dat dit niet gaat gebeuren.
Het zou mij niets verbazen dat in 2019 wel deze aantallen gehaald worden.
Als je kijkt naar hoeveel laptops er met fingerprintreaders zijn en sinds kort ook telefoons, zal mij niets verbazen dat dit alleen maar toeneemt.
Nu nog alleen bij de highend toestellen, over een paar jaar ook bij de "middenklasse".
Velen zullen het nemen omdat "het handig is". (waarschijnlijk kom je die niet tegen op security.nl)

In plaats daarvan zullen we kleine devices bij (of in?) ons dragen met daarin een private key en een kleine processor. Op devices buiten ons lijf zal een pincode moeten worden ingegeven (devices in ons lijf raken we minder snel kwijt). Hoe deze devices precies met computers/smartphones etc. zullen communiceren weet ik niet.
Er zijn al kleine devices (ter grootte van een sleutelhanger) die met bluetooth werken.
Volgens mij moet het niet moeilijk zijn om een app te maken die je telefoon ontgrendelt zodra een bepaald BT device (sleutelhanger of smartwatch) in de buurt komt. Of locked zodra je uit de buurt bent.

Of je dit moet willen is natuurlijk een ander vehaal.
20-01-2015, 19:43 door Anoniem
Je zou toch denken dat tegen die tijd de overduidelijke miskleun van 1 wachtwoord voor het leven per individu, dat op verschillende laagdrempelige manieren kan worden gestolen, door zou zijn gedrongen.
21-01-2015, 00:23 door Anoniem
Hoorde net iemand klagen dat de gezichtsherkenning van z'n bank -- die zegt dat dat moet van apple pay -- het ook wel prima vond als'ie een een filmpje van zichzelf op een mobiele telefoon voor de camera afspeelde. Dat gaat echt nog heel groot worden, dat met biometrie.
21-01-2015, 08:15 door Anoniem
Als banken en betaaldiensten dit verplicht gaan stellen voor hun klanten , dan zal het zeker een grote toekomst gaan hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.