image

Defensie gaat nieuwe drone inzetten

maandag 24 juni 2013, 13:36 door Redactie, 2 reacties

Woensdag neemt de Koninklijke Landmacht een nieuw onbemand vliegtuigsysteem in gebruik, de ScanEagle. Op vliegveld Deelen wordt met de nieuwe drone voor het eerst een vlucht in Nederland uitgevoerd. Het vliegtuig vervangt de Sperwer die tot 2011 dienst deed. Het systeem is een belangrijke aanvulling op de mogelijkheden om informatie te verzamelen, zo laat het ministerie weten.

Onbemande vliegtuigen, of Unmanned Aerial Vehicles (UAV's), zijn sinds 1998 in gebruik binnen de krijgsmacht. Naast de inzet in militaire operaties zijn onbemande vliegtuigen volgens Defensie ook een waardevolle aanvulling voor de civiele autoriteiten.

Zo werden in het verleden al vaker vliegtuigen van het systeem Raven ingezet om toezicht te houden of om bij te dragen in strafrechtelijke onderzoeken zoals de opsporing van hennepplantages. De Nederlandse krijgsmacht heeft uitsluitend de beschikking over onbewapende onbemande vliegtuigen.

Reacties (2)
24-06-2013, 17:13 door Anoniem
Koop deze maar IPV die JSF. Het feit alleen al dat'ie wel vliegt betekent dat'ie mijlenver voorloopt. Geen wapens en wel vliegen is beter dan wel wapens en niet vliegen. Voor een vliegtuig. Kunnen er altijd nog iets van schiet- of bommentuig op monteren, en we kunnen er voor hetzelfde geld een stuk meer van laten vliegen.

Dat onze krijgsmacht verder practisch tandeloos is, ach, dat is ook niet de eerste keer. Past goed bij de polletiek wel. Ik bedoel, we zijn al een tijdje voorbij het punt waarop de experts zeiden, als jullie nog meer willen bezuinigen wordt het tijd een krijgsmachtonderdeel op te doeken, zodat wat er overblijft nog geld overheeft om zich nuttig te maken. En ondertussen is er alleen maar meer bezuinigd. Waarom dan steeds maar duurder wordende speeltjes kopen die al gebouwd worden voordat er goed en wel getest is of de dingen wel kunnen wat er beloofd is? En dus ook grootschalig falen, tot en met het vliegen toe.
28-06-2013, 22:51 door spatieman
tuurlijk.
rust ze uit met een gatso kunnen ze meteen snelheidsbekeuringen bij het cjib indienen,.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.