image

Man die broncode Xbox One bij Microsoft stal opgepakt

woensdag 21 januari 2015, 13:15 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft een 20-jarige Amerikaan opgepakt die bij Microsoft en verschillende spelontwikkelaars wist in te breken en daar nog niet uitgebracht software, broncode, handelsgeheimen, auteursrechtelijk beschermd werk en andere vertrouwelijke informatie wist buit te maken.

De man heeft inmiddels bekend dat hij onderdeel van een internationale hackergroep was die tussen januari 2011 en september 2012 op de netwerken van Microsoft, Epic Games, Valve en Zombie Studios wist in te breken. Daar maakten de groepsleden broncode, handelsgeheimen en nog niet gepubliceerde software buit, onder andere van bekende spellen als FIFA, Call of Duty: Modern Warfare 3 en Gears of War 3. Ook werden gegevens van werknemers gestolen.

Xbox One

De groep had het met name voorzien op de ontwikkelnetwerken van Microsoft waar de broncode, technische specificaties en gerelateerde informatie van de toen nog niet verschenen Xbox One spelcomputer waren te vinden, alsmede intellectueel eigendom met betrekking tot Xbox Live en spellen die voor de Xbox One werden ontwikkeld. Met deze informatie wilde de groep een vervalste versie van de Xbox One maken en verkopen voordat die in november 2013 verscheen. In juli 2013 onderschepte de FBI een valse versie van de spelcomputer die door de Amerikaan was gemaakt.

De man bekende dat hij ook een exploit had ontwikkeld waarmee hij miljoenen "coins" voor het spel FIFA kon genereren. Deze coins zijn een digitale valuta die binnen het spel kan worden gebruikt. De groep verkocht deze coins op allerlei zwarte markten. De waarde van de gestolen data, alsmede de kosten van de maatregelen die de getroffen bedrijven namen zou tussen de 100 miljoen en 200 miljoen dollar liggen. De Amerikaanse autoriteiten hebben inmiddels 620.000 dollar van de groep in beslag genomen. Eerder werden in deze zaak verschillende andere mensen aangehouden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.