image

SpyPhone verandert Android in afluisterapparaat

donderdag 27 juni 2013, 17:30 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers hebben een programma ontwikkeld waarmee het mogelijk is om Android-smartphones in mobiele afluisterapparaten om te toveren. Eenmaal actief kan de SpyPhone-service, zoals het programma heet, sms-berichten onderscheppen, foto's van gebruikers maken, hun omgeving filmen en telefoongesprekken afluisteren, zonder dat de gebruiker dit doorheeft.

De SpyPhone-service is ontwikkeld door beveiligingsbedrijf Kindsight en zal tijdens de komende Black Hat conferentie in Las Vegas worden gedemonstreerd. De service kan aan bestaande apps worden toegevoegd, zodat gebruikers denken dat ze een onschuldige app installeren, terwijl ze in werkelijkheid bespioneerd worden.

Spionage
Met de software wil Kindsight de mogelijkheden van mobiele malware en de gevaren van cyberspionage demonstreren. Voor het verspreiden van SpyPhone wordt een standaard phishingaanval gebruikt, waarbij de gebruiker wordt verleid een kwaadaardige app te installeren. De Black Hat conferentie begint dit jaar op 27 juli.

Reacties (2)
28-06-2013, 07:41 door Rasalom
Voor het verspreiden van SpyPhone wordt een standaard phishingaanval gebruikt, waarbij de gebruiker wordt verleid...
Wauw!!! Ze hebben dus eigenlijk alleen maar een applicatie gemaakt die gebruik maakt van een telefoon??? Verbijsterend!!! =P

Natuurlijk kan dit op een telefoon. Wat is in hemelsnaam de nieuwswaarde van dit artikel?
28-06-2013, 07:55 door Anoniem
De nieuws waarde van dit artikel is volgens mij een dikke waarschuwing....
Als deze app "uitlekt" (zie door verkocht) dan ligt letterlijk alles on the road.

Wat ik mij afvraag dat deze app zo ie zo rechten moet hebben om dit te gebruiken? Dus opletten, een spel heeft bijvoorbeeld geen tochang tot je camera dan wel contact gegevens nodig ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.