Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Win7 dagelijkse Herstelpunten?

26-01-2015, 00:04 door Spiff has left the building, 15 reacties
Heeft iemand van jullie ooit een manier gevonden om door middel van een systeeminstelling of registerbewerking Windows 7 dagelijks automatisch een herstelpunt te laten aanmaken, vergelijkbaar met zoals eerder onder Windows XP en Vista?

In Windows 7 maakt Systeemherstel buiten herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen slechts wekelijks automatisch herstelpunten aan.
Zie:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/system-restore-faq#1TC=windows-7
en http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa378910

In Windows 7 is de standaardinstelling in Taakplanner wel dat dagelijks wordt gecheckt of een herstelpunt moet worden gemaakt (dit overeenkomend met Windows Vista), echter, dit wordt overruled door de instelling dat buiten herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen slechts eens per week een automatisch herstelpunt wordt aangemaakt.
N.B. Waar dit gedrag door wordt gestuurd dat heb ik niet kunnen achterhalen.

Er wordt wel gesuggereerd handmatig een aanpassing in het register te maken, maar dat blijkt in mijn ervaring geen effect te hebben voor Windows 7:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore
Nieuw > DWORD
RPGlobalInterval
Kies voor RPGlobalInterval de gewenste waarde.
De waarde 86400 (decimaal) (equivalent met het aantal seconden per 24 uur) stelt het interval op 24 uur.
Bronnen:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-system/is-it-possible-to-create-my-own-restore-points/b8af02ce-c7d4-47ec-a66a-80ae65453021?msgId=56d18388-4d6b-4276-bb5b-18f595184e26
http://superuser.com/questions/507540/increase-automatic-system-restore-points-to-more-than-just-once-a-week
Zoals ik aangaf, dat blijkt in mijn ervaring geen effect te hebben voor Windows 7.

Een script toepassen om dagelijks een herstelpunt te laten creëren, dat zou moeten werken, er circuleren een aantal varianten, maar ik zou graag zien dat het via een systeeminstelling of registerbewerking zou kunnen.

Indien niet, dan ook geen ramp.
Windows Systeembeveiliging is immers toch niet ideaal, een wat gevorderde gebruiker vertrouwt wellicht veel liever op images.
Voor minder gevorderde gebruikers kan Windows Systeembeveiliging en Systeemherstel echter nu en dan redding betekenen, en meer dan één herstelpunt per week kan soms wel zo handig zijn.

Vandaar mijn vraag:
Heeft iemand van jullie ooit een manier ontdekt om door middel van een systeeminstelling of registerbewerking Windows 7 dagelijks automatisch een herstelpunt te laten aanmaken?
Maar nogmaals, indien niet, dan is dat niet vreselijk.
Reacties (15)
26-01-2015, 08:53 door golem
[Verwijderd]
26-01-2015, 09:18 door Mysterio
Uhm... geen idee of dit de lading dekt, maar hier is een soort van handleiding met plaatjes. Ik heb het niet getest want ik gebruik system restore van Windows niet. http://www.makeuseof.com/tag/windows-system-restore-works/
26-01-2015, 10:41 door choi - Bijgewerkt: 26-01-2015, 10:42
In Windows 7 maakt Systeemherstel buiten herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen slechts wekelijks automatisch herstelpunten aan

Dat is vreemd bij mij staat ie standaard op dagelijks. Het gaat weliswaar om een 3e wereld versie van Win7 (Home Basic) maar dat mag niet uitmaken volgens mij.

Kan je onder de Taak Planner niet e.e.a aanpassen (Task Library>Windows>SystemRestore)?*
Zie mijn eigen instellingen: http://i.imgur.com/oB0HL4p.png

Edit
Ik zag de post van Mysterio pas later en hij geeft hetzelfde aan
26-01-2015, 11:42 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 26-01-2015, 14:01
@ Mysterio 09:18 uur
en @ choi 10:41 uur,

Dankjewel voor de handleiding van MakeUseOf en de afbeelding op Imgur.com.
Die MakeUseOf pagina kende ik al, evenals diverse pagina's die hetzelfde laten zien, met die instelling met Daily en At startup in Taakplanner.

Die instelling met Daily en At startup in Taakplanner is de standaardinstelling voor Windows 7.
De merkwaardige situatie is dat diverse sites vermelden dat daarmee dagelijks een herstelpunt wordt gemaakt in Windows 7, terwijl elders, waaronder door Microsoft zelf, wordt vermeld dat in Windows 7 buiten herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen slechts wekelijks automatisch herstelpunten worden gemaakt - ongeacht die standaardinstelling in Taakplanner.
Dat laatste is ook mijn ervaring met twee Windows 7 Home Premium SP1 x64 installaties.
Ondanks de correcte standaardinstelling in Taakplanner met met Daily en At startup en alle correcte triggers en voorwaarden, toch slechts wekelijks automatisch herstelpunten (buiten de herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen).
Dat is waarom ik aangaf "de standaardinstelling in Taakplanner [...] wordt overruled door de instelling dat buiten herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen slechts eens per week een automatisch herstelpunt wordt aangemaakt."
En dat was ook waarom ik mijn toevlucht nam tot een aanpassing via het register, zonder succes.

choi,
Heeft jouw Windows 7 Home Basic versie wel SP1? (Dat neem ik aan, maar ik vraag het toch maar.)

Gezien Microsoft's informatie die vermeldt dat in Windows 7 buiten herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen slechts wekelijks automatisch herstelpunten worden gemaakt - anders dan wat vermeld op sommige andere sites - vermoed ik dat Microsoft het gedrag van Systeembeveiliging op een gegeven moment heeft aangepast, van dagelijks een herstelpunt naar wekelijks, of juist andersom, en dat die wijziging op sommige systemen of edities wel is doorgevoerd en op andere niet. Erg merkwaardig.

In enige tijd installeer ik een Windows 7 Professional SP1 x64 editie. Ik ben benieuwd hoe daarin het gedrag van Systeembeveiliging zal zijn.

P.S.
@ golem,
Ik ben benieuwd wat jij antwoordde, om 08:53 uur ;-)
Had je je vergist? Iets aangegeven dat ik zelf al vermeld had?


[bewerking: correctie 1x Taakbeheer -> Taakplanner]
26-01-2015, 13:18 door golem - Bijgewerkt: 26-01-2015, 13:24
Ik had een antwoord gegeven waarvan ik later besefte dat het niet helemaal was wat je vroeg.
namelijk systeeminstelling of registerbewerking.

Overigens had ik ook de linkjes gevolgd die je al had geprobeerd.
Daar gingen de antwoorden uit van Windows XP, ondanks dat men vroeg om Windows 7.
Vandaar dat het niet werkte. (Er stond al dat het niet werkt op Windows 7)
26-01-2015, 13:36 door choi - Bijgewerkt: 26-01-2015, 13:37
choi,
Heeft jouw Windows 7 Home Basic versie wel SP1? (Dat neem ik aan, maar ik vraag het toch maar.)
Ja, alles is up-to-date.

Overigens heb ik jou verhaal van het over-rulen van de Taakplanner heen gelezen anders had ik niet zo'n redundant antwoord gegeven-wellicht was ik te druk met de Griekse verkiezingen.

Bij mij staat e.e.a zo ingesteld dat er maar de meest recente herstelpunten bewaard blijven maar zo op het oog wordt er wel elke dag een herstelpunt gemaakt. Ik kan me niet herinneren dat ik e.e.a zelf zo heb ingesteld dus ga ik er vanuit dat het de standaard instelling is. Ik zal het de komende dagen even aankijken of daadwerkelijk elke dag een herstelpunt gemaakt wordt.

Ik gebruik echter al sinds XP zonder problemen een VSB script om handmatig een herstelpunt te maken bij belangrijke systeemveranderingen e.d. Dit is evt. te automatiseren maar de handmatige manier geeft mij de mogelijkheid om een naam te geven aan het herstelpunt.

Als je een dergelijk script in de Startup map zet lijkt het me stug dat dit over-ruled wordt door Windows. Het blijft echter vreemd dat in jouw geval de Taakplanner niet gevolgd wordt. Ik heb daar op dit moment geen verklaring of oplossing voor.
26-01-2015, 13:53 door choi
Hmmm, tussendoor even ge-googled en het blijkt een veel voorkomend probleem te zijn*. Ik zal toch even mijn event log na lopen en kijken wat er precies gebeurd. Ik gebruik Windows maar weinig waardoor ik niet kan zien of er wel dagelijks herstelpunten worden aangemaakt. Ik merk ook dat de meeste mensen hun toevlucht nemen tot een script of 3rd party software om e.e.a voor elkaar te krijgen. Misschien is dat voor jou een optie als voorlopige oplossing.

*
Een forum thread die in 2011 begon en nog steeds actief is bracht geen oplossing, ik vrees dus het ergste: http://windowssecrets.com/forums/showthread.php/138804-Daily-restore-points-NOT/page3
26-01-2015, 14:49 door choi - Bijgewerkt: 26-01-2015, 14:55
@Spiff

Ok, ik was toch benieuwd en mijn conclusie tot dusver. Win7 en hoger laten het niet toe om d.m.v systeeminstellingen het gedrag van systeemherstel aan te passen. Sec beschouwd is er nl. geen sprake meer van systeemherstel i.e de System Restore Service zoals die onder XP (en wellicht Vista) bestond bestaat niet meer. Het maken van herstelpunten wordt, voor zover ik het kan inschatten, gedaan door de Volume Shadow Copy Service.

Hoewel de terminologie hetzelfde is, is het onderliggende mechanisme van het maken van 'herstelpunten' dus totaal anders. Herstelpunten zijn onder Win7 en hoger eigenlijk meer systeem-back-ups in de trant van software als Norton Ghost. Als je dagelijks automatische herstelpunten/ back-ups wilt maken zonder scripts e.d zal je de-you guessed it-Back-up & Restore functie moeten gebruiken. Je kan dan wel uitsluitend de back-ups naar een externe schijf laten schrijven en deze dus niet lokaal opslaan (ik vermoed dat ruimtebesparing een issue is bij het standaard maken van de wekelijkse 'herstelpunten').

Tot zover mijn twee centen....
26-01-2015, 16:07 door Spiff has left the building
Door golem, 13:18 uur:
Overigens had ik ook de linkjes gevolgd die je al had geprobeerd.
Daar gingen de antwoorden uit van Windows XP, ondanks dat men vroeg om Windows 7.
Vandaar dat het niet werkte. (Er stond al dat het niet werkt op Windows 7)
Om nog preciezer te zijn:
Er werd uitgegaan van een registersleutel die zowel onder Windows XP én onder Windows Vista aanwezig was en is:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore|RPGlobalInterval
Onder Windows Vista is de aansturing d.m.v. Taakplanner toegevoegd.
Onder Windows 7 is de aansturing d.m.v. Taakplanner gehandhaafd, en is RPGlobalInterval verwijderd uit het register, en daarmee de RPGlobalInterval waarde van 86400 seconden, 24 uur.

In de twee threads en bijdragen die ik vermeldde als bronnen voor de registeraanpassing,
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-system/is-it-possible-to-create-my-own-restore-points/b8af02ce-c7d4-47ec-a66a-80ae65453021?msgId=56d18388-4d6b-4276-bb5b-18f595184e26
http://superuser.com/questions/507540/increase-automatic-system-restore-points-to-more-than-just-once-a-week,
werd de registeraanpassing genoemd als uit te proberen suggestie voor Windows 7, met daarbij de vermelding dat die registersituatie standaard niet bestaat onder Windows 7, en tevens de opmerking "If this doesn't work, try @Thraka's answer, which involves modifying the System Restore scheduled task." Dat zegt dus niet dat de registeraanpassing niet werkt, maar dat je wanneer het niet werkt wat anders kunt proberen.
Ik vond geen vermelding dat het hoe dan ook niet kon werken onder Windows 7. Of heb ik daar mogelijk per ongeluk overheen gelezen?
Of de beschreven registerbewerking kán werken onder Windows 7, dat werd me niet duidelijk.

De tevens veelvuldig genoemde 'aanpassing' van Taakplanner is volgens mij hoe dan ook niet zinvol, omdat de gesuggereerde 'aanpassing' de Windows 7 standaardinstelling in Taakplanner is, waarmee ondanks de Daily en At startup Taakplanner settings buiten herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen slechts wekelijks automatisch herstelpunten worden gemaakt - wat ik beschreef als het 'overrulen' van Taakbeheer door een mij onbekende factor. Dit althans op sommige systemen.


Door choi, 13:36 uur:
Bij mij staat e.e.a zo ingesteld dat er maar de meest recente herstelpunten bewaard blijven maar zo op het oog wordt er wel elke dag een herstelpunt gemaakt. Ik kan me niet herinneren dat ik e.e.a zelf zo heb ingesteld dus ga ik er vanuit dat het de standaard instelling is. Ik zal het de komende dagen even aankijken of daadwerkelijk elke dag een herstelpunt gemaakt wordt.
Bedankt alvast, ik ben benieuwd.
Denk er overigens wel aan dat niet elk herstelpunt een "gepland" dagelijks of wekelijks herstelpunt is, maar dat ook herstelpunten worden gemaakt getriggerd door belangrijke systeemgebeurtenissen, zoals sommige installaties en deïnstallaties en updates. Via Systeemherstel (en ook via CCleaner, als admin) is te zien wat voor type herstelpunten zijn gemaakt.

Door choi, 13:36 uur:
Ik gebruik echter al sinds XP zonder problemen een VSB script om handmatig een herstelpunt te maken bij belangrijke systeemveranderingen e.d. Dit is evt. te automatiseren maar de handmatige manier geeft mij de mogelijkheid om een naam te geven aan het herstelpunt.
Als je een dergelijk script in de Startup map zet lijkt het me stug dat dit over-ruled wordt door Windows.
Dat zou inderdaad geen enkel probleem moeten zijn.
Zoals ik aangaf wordt her en der gesuggereerd om dan maar een dergelijk script toe te passen, voor wie dagelijks herstelpunten wil laten maken in Windows 7.
Ik was echter benieuwd of er een manier bestaat via een Windows setting of registerbewerking. Niet omdat ik dacht dat een script overruled zou worden, maar omdat ik een systeeminstelling of registerbewerking als 'cleaner' zag dan het moeten gebruiken van een script.

Door choi, 13:36 uur:
Het blijft echter vreemd dat in jouw geval de Taakplanner niet gevolgd wordt. Ik heb daar op dit moment geen verklaring of oplossing voor.
Zoals blijkt uit allerlei threads op diverse sites, is dat niet alleen in mijn geval, maar is dat 'overrulen' van Taakbeheer breder voorkomend.
En ook Microsoft zelf vermeldt dat Windows 7 Systeemherstel buiten herstelpunten gerelateerd aan belangrijke systeemgebeurtenissen slechts wekelijks automatisch herstelpunten aanmaakt.


Door choi, 13:53 uur:
Hmmm, tussendoor even ge-googled en het blijkt een veel voorkomend probleem te zijn*. Ik zal toch even mijn event log na lopen en kijken wat er precies gebeurd. Ik gebruik Windows maar weinig waardoor ik niet kan zien of er wel dagelijks herstelpunten worden aangemaakt. Ik merk ook dat de meeste mensen hun toevlucht nemen tot een script of 3rd party software om e.e.a voor elkaar te krijgen. Misschien is dat voor jou een optie als voorlopige oplossing.

* Een forum thread die in 2011 begon en nog steeds actief is bracht geen oplossing, ik vrees dus het ergste: http://windowssecrets.com/forums/showthread.php/138804-Daily-restore-points-NOT/page3
Ja, die forum-thread ken ik ook.
Op de eerste pagina ging iedereen er nog vanuit dat Windows 7 dagelijks herstelpunten zou maken, tot op pagina twee documentatie werd aangereikt waarin Microsoft aangeeft dat eens per week de regel is.
En uiteraard, zoals al gezegd, een script toepassen kan.
Maar ik was benieuwd of er een manier bestaat via een Windows setting of registerbewerking.


Door choi, 14:49 uur:
Ok, ik was toch benieuwd en mijn conclusie tot dusver.
Win7 en hoger laten het niet toe om d.m.v systeeminstellingen het gedrag van systeemherstel aan te passen. Sec beschouwd is er nl. geen sprake meer van systeemherstel i.e de System Restore Service zoals die onder XP (en wellicht Vista) bestond bestaat niet meer. Het maken van herstelpunten wordt, voor zover ik het kan inschatten, gedaan door de Volume Shadow Copy Service.

Hoewel de terminologie hetzelfde is, is het onderliggende mechanisme van het maken van 'herstelpunten' dus totaal anders. Herstelpunten zijn onder Win7 en hoger eigenlijk meer systeem-back-ups in de trant van software als Norton Ghost.
Dankjewel, choi.
Beslist nteressant.
Kun je misschien ook aangeven wat je bronnen zijn, zodat ik een en ander zelf ook nog eens kan bestuderen?

Volume Shadow Copy Service (VSS) zag ik al eerder genoemd als een voorwaarde voor Windows 7 herstelpunten, maar ik realiseerde me niet dat dat onder Vista misschien nog anders was.
Zou ook onder Windows Vista het onderliggende mechanisme al gebaseerd zijn op VSS, dan blijft de vraag wat precies het mechanisme is dat dicteert dat onder Vista nog dagelijks een herstelpunt werd gemaakt en onder Windows 7 nog slechts eens per week.
Was het mechanisme onder Vista echter nog níet gebaseerd op VSS, dan verklaart dat het verschil.
Overigens blijf ik wel benieuwd wat onder Windows 7 exact het mechanisme is dat de eens per week setting dicteert en daarmee Taakplanner 'overruled'. (En ook, waar huist dat, en kan dat aangepast worden.)

Door choi, 14:49 uur:
Als je dagelijks automatische herstelpunten/ back-ups wilt maken zonder scripts e.d zal je de-you guessed it-Back-up & Restore functie moeten gebruiken.
Dagelijkse Windows herstelpunten in de vorm van Windows Back-up & Restore "Systeemkopieën" (= images) dat gaat naar mijn smaak een beetje ver :-)
Dit met name ook wegens het tijdsbeslag en het ruimtebeslag bij het maken van Windows "Systeemkopieën".

Wekelijkse automatische Windows 7 herstelpunten dan maar,
en handmatige herstelpunten wanneer verlangd,
en images (Windows of 3rd party) wanneer verlangd (al dan niet gepland),
en voor wie dat wenst automatische Windows 7 herstelpunten m.b.v. een scriptje.

Door choi, 14:49 uur:
Je kan dan wel uitsluitend de back-ups naar een externe schijf laten schrijven en deze dus niet lokaal opslaan (ik vermoed dat ruimtebesparing een issue is bij het standaard maken van de wekelijkse 'herstelpunten').
Voor zover ik weet is Windows Back-up & Restore niet beperkt tot schrijven naar externe schijven. Het kan ook backups en images naar een interne tweede schijf maken, als ik me niet vergis.
Maar je kunt geen backups en images naar de systeempartitie maken, dit inderdaad duidelijk anders dan de praktijk met herstelpunten.
26-01-2015, 16:34 door choi - Bijgewerkt: 26-01-2015, 16:44
Kun je misschien ook aangeven wat je bronnen zijn, zodat ik een en ander zelf ook nog eens kan bestuderen?
Geen specifieke bronnen.* Het viel me op dat onder Windows 7 de System Restore Service ontbrak en dat het eerder genoemde Volume Shadow Copy verantwoordelijk was voor het maken van 'herstelbestanden' en dat dit op een andere manier gebeurd dan onder XP.

Voor zover ik weet is Windows Back-up & Restore niet beperkt tot schrijven naar externe schijven. Het kan ook backups en images naar een interne tweede schijf maken, als ik me niet vergis.
Gemakshalve bedoel ik hier met 'externe schijf' elke andere schijf/partitie dan de systeemschijf/partitie

Wekelijkse automatische Windows 7 herstelpunten dan maar,
en handmatige herstelpunten wanneer verlangd

Wat is je bezwaar tegen geautomatiseerde scripts of 3rd party software?

*
Toevallig kwam ik dit tegen dat mijn conclusie lijkt te bevestigen: http://blog.szynalski.com/2009/11/23/volume-shadow-copy-system-restore/


What is volume shadow copy?

Volume Shadow Copy is a service that creates and maintains snapshots (“shadow copies”) of disk volumes in Windows 7 and Vista. It is the back-end of the System Restore feature, which enables you to restore your system files to a previous state in case of a system failure (e.g. after a failed driver or software installation).


Does volume shadow copy protect only my system files?

No. Volume Shadow Copy maintains snapshots of entire volumes. By default, it is turned on for your system volume (C:) and protects all the data on that volume, including all the system files, program files, user settings, documents, etc.


How is this different from what’s in Windows XP?

In Windows XP, System Restore does not use the Volume Shadow Copy service. Instead, it uses a much simpler mechanism: the moment a program attempts to overwrite a system file, Windows XP makes a copy of it and saves it in a separate folder. In Windows XP, System Restore does not affect your documents – it only protects files with certain extensions (such as DLL or EXE), the registry, and a few other things (details). It specifically excludes all files in the user profile and the My Documents folder (regardless of file extension).

....
When are the shadow copies created?

Volume shadow copies (restore points) are created before the installation of device drivers, system components (e.g. DirectX), Windows updates, and some applications.

In addition, Windows automatically creates restore points at hard-to-predict intervals. The first thing to understand here is that the System Restore task on Vista and 7 will only execute if your computer is idle for at least 10 minutes and is running on AC power. Since the definition of “idle” is “0% CPU usage and 0% disk input for 90% of the last 15 minutes, plus no keyboard/mouse activity” (source), it could take days for your machine to be idle, especially if you have a lot of programs running in the background.

As you see, the frequency with which automatic restore points are created is hard to estimate, but if you use your machine every day on AC power and nothing prevents it from entering an idle state, you can expect automatic restore points to be created every 1-2 days on Windows Vista and every 7-8 days on Windows 7. Of course, the actual frequency will be higher if you count in the restore points created manually by you and those created before software installations.
26-01-2015, 17:05 door Spiff has left the building
Door choi, 16:34 uur:
Geen specifieke bronnen.* Het viel me op dat onder Windows 7 de System Restore Service ontbrak en dat het eerder genoemde Volume Shadow Copy verantwoordelijk was voor het maken van 'herstelbestanden' en dat dit op een andere manier gebeurd dan onder XP.
Ha, helder gezien dan :-)

Door choi, 16:34 uur:
Gemakshalve bedoel ik hier met 'externe schijf' elke andere schijf/partitie dan de systeemschijf/partitie
Ah, 'extern' in die betekenis.
Ik begrijp het, dank je.

Door choi, 16:34 uur:
Wat is je bezwaar tegen geautomatiseerde scripts of 3rd party software?
Voor mezelf - geen.
Ik gebruik onder meer 3rd party software.
Voor anderen, familie, vrienden, leek een simpele Windows instelling om de herstelpunt-frequentie wat te verhogen gemakkelijk, als dat zou bestaan.

Door choi, 16:34 uur:
* Toevallig kwam ik dit tegen dat mijn conclusie lijkt te bevestigen: http://blog.szynalski.com/2009/11/23/volume-shadow-copy-system-restore/
[...]
Ha, ja, dank je. Dat was ik een paar dagen geleden ook tegengekomen. Wellicht was dat de bron (of een ervan) die ik had gezien die het verband met VSS aangaf.
De betreffende informatie biedt echter nog geen verklaring voor het verschil tussen de frequentie waarmee onder Vista (waarin Systeembeveiliging blijkbaar ook al VSS-gebaseerd was) en Windows 7 herstelpunten worden aangemaakt. Die beperkte frequentie onder Windows 7 zal Microsoft wellicht simpelweg in zijn almachtige 'wijsheid' hebben besloten, zonder enige noodzaak te zien tot een onderbouwing daarvan, laat staan een mogelijkheid voor de gebruiker om die instelling simpel te veranderen.
26-01-2015, 22:50 door ben987 - Bijgewerkt: 26-01-2015, 22:51
voor wat het u waard is, ik gebruik al ruim 5 jaar w7 en altijd geklooi met systeemherstel.

ik maak dagelijks handmatige een herstelpunt aan want automatische herstelpunten aanmaken doet ie niet (wel na het installeren van een programma e.d.).

maar regelmatig ben ik in 1 keer alle herstelpunten kwijt, voor 99% gebeurt het na de maandelijks updates van windows, maar zo heel af en toe ook eens op een totaal onverwacht moment.

tevens heb ik regelmatig mogen ervaren dat een systeemherstel niet lukte, vooral als de datum langer dan ongeveer 3 tot 4 weken terug was, ging/gaat het het vaak mis.

heb over dit probleem (systeemherstel w7) veel gelezen op google, en het blijkt dat ik niet de enige ben, het is dus een groot en bekend probleem.

het heeft mij menig keer tot wanhoop gedreven want je vertrouwd op een systeem wat achteraf niet betrouwbaar is.

om een lang verhaal kort te maken, voor mensen die niets of al te veel weten van het computer gebeuren, is systeemherstel in w7 een ernstig vals gevoel van veiligheid.

groet ben.
26-01-2015, 23:09 door Spiff has left the building
Door ben987, 22:50 uur:
om een lang verhaal kort te maken, voor mensen die niets of al te veel weten van het computer gebeuren, is systeemherstel in w7 een ernstig vals gevoel van veiligheid.
Ja, ik begrijp je zienswijze, en onderstreep die grotendeels.
Windows Systeembeveiliging en systeemherstel is niet iets waar je op kunt bouwen en vertrouwen.
Ik beschouw het als een 'extraatje'.
Mooi wanneer het werkt, vooral voor wie geen (recente) images achter de hand heeft, maar niet geschikt om op te kunnen vertrouwen, en daarom beter maar aan te vullen met (of desnoods vervangen door) imaging. (N.B. Reken je ook met imaging beter maar niet rijk. Imaging, van diverse merken, heeft ook bewezen steken te kunnen laten vallen, bij vrijwel elk merk vind je wel de verhalen van rampspoed.)
26-01-2015, 23:21 door ben987 - Bijgewerkt: 26-01-2015, 23:22
@ spiff,

jij weet nogal veel is mij opgevallen :-)

ik heb net in een wat ouder topic een vraag gesteld maar vraag me af of er op gereageerd gaat worden om dat het al wat ouder topic is waar misschien makkelijk overheen gekeken wordt.

zou jij eens mijn vraag willen bekijken ?

het betreft dit topic; https://www.security.nl/posting/415833/Windows+10+gratis+voor+gebruikers+van+Windows+7+en+8_1
26-01-2015, 23:49 door Spiff has left the building
Door ben987, 23:21 uur:
ik heb net in een wat ouder topic een vraag gesteld maar vraag me af of er op gereageerd gaat worden om dat het al wat ouder topic is waar misschien makkelijk overheen gekeken wordt.
zou jij eens mijn vraag willen bekijken?
Zie mijn antwoord daar, https://www.security.nl/posting/415833#posting416366
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.