image

Anti-virusbedrijf Avira stopt ondersteuning Linux

vrijdag 28 juni 2013, 13:44 door Redactie, 8 reacties

Het Duitse anti-virusbedrijf Avira gaat stoppen met de ondersteuning van Linux, omdat het aantal gebruikers van het besturingssysteem al jaren achter elkaar aan het afnemen is. Zowel consumenten als bedrijven zouden voornamelijk met Windows en Mac-besturingssystemen werken. Daarom is besloten om vanaf 30 juni 2016 alle Linux-producten niet meer te ondersteunen.

De nadruk komt dan volledig op Windows en Mac OS te liggen. Dit betekent dat Avira AntiVir Professional Linux, Avira Server Security Linux en Avira Free Antivirus Linux zullen verdwijnen. Avira Endpoint Security en Avira Business Security Suite blijven bestaan, maar zonder Linux-ondersteuning.

Licenties
De verkoop en ontwikkeling van Linux-producten stopt op 30 juni van dit jaar. Wel zullen huidige Linux-klanten van Avira updates voor de virusscanner blijven ontvangen. Nieuwe licenties voor de Linux-producten zullen vanaf juli niet meer beschikbaar zijn, wat ook geldt voor de mogelijkheid om licenties te verlengen.

Reacties (8)
28-06-2013, 15:24 door Anoniem
Of kan het zijn dat de hoeveelheid virus/malware zo laag is dat het geen zin heeft om een anti-virus programma te gebruiken?

Stel dat ik een anti-virus programma gebruik (voor Windows ;-) die 98% tegenhoudt, dan heb ik toch een zeer goede anti-virus, toch? Nu, dan is de 2% altijd bijna 1000x meer dan de totale hoeveelheid virussen die er voor Linux zijn.

Waarom zou ik dan een anti-virus op Linux gebruiken?
28-06-2013, 18:39 door Skizmo
omdat het aantal virussen op het besturingssysteem al jaren achter elkaar aan het afnemen is.
28-06-2013, 20:39 door Nietsnut
Of de Linux gebruikers aan het afnemen zijn dat durf ik te betwijfelen wat wel zo is dat de gebruikers vaak wel wat meer kennis hebben en zich niet te laten oplichten om antivirus shit op een Linux bak te hebben.
Tot op de dag van vandaag is antivirus op een Linux bak met een gerenommeerde distro gelukkig nog steeds overbodig wel bij de officiële software kanalen blijven en er kan je weinig gebeuren.
28-06-2013, 22:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-06-2013, 11:53 door Anoniem
Een anti-virus programma heeft ook geen zin op een Linux pc , omdat de meeste virusscanners die beschikbaar zijn voor Linux op zoek gaan naar windows-extensies.

Ik heb nu een jaar of 10 Debian op mijn pc, en nog nooit problemen gehad .
Wat ik veel belangrijker vind is de firewall , in mijn geval is dat iptables uitgebreidt met shorewall.
Verder laat ik regelmatig programma's als rkhunter,chkrootkit en unhide.rb draaien .
Wat ook niet onbelangrijk is , je gezonde verstand gebruiken als je aan het internetten bent en als je je mail aan het doornemen bent.
Naar mijn mening is een virusscanner in eerste instantie altijd achterhaald .
Want eerst is daar het virus.

Dat het aantal linux gebruikers aan het afnemen zou zijn ,kan ook komen door het feit dat een vervelende eigenschap van de mens is dat deze de neiging heeft om te sterven en daardoor zijn(linux,windows,apple)pc niet meer kan gebruiken.
Bij dat soort onderzoeken zou men eigenlijk overal rekening mee moeten houden.
29-06-2013, 12:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-07-2013, 01:04 door johanw
De voornaamste (vrijwel enige) taak van een virusscanner onder Linux is het tegenhouden van Windows virussen als die Linux machine mailserver is.
01-07-2013, 12:49 door Anoniem
Binnen bedrijfsvoering speel je met je linux nog steeds een actieve rol in de keten van document handelingen en bestandsdistributies....en dus vanuit risico beheersing wil je wel op alle clients een anti-virus product...

overigens lekker als je net een 3 jaars licentie hebt afgenomen, juist omdat Avira alle platformen support....overigens was hun linux versie al broken....de nieuwste kernels 3.x konden ze al niet meer ondersteunen, en het product wat zij binnen linux gebruikte voor hun anti-virus product lag al een paar jaar stil in ontwikkeling. Gepruts.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.