image

Brute force-aanvallen op Amerikaanse gasindustrie

vrijdag 28 juni 2013, 14:05 door Redactie, 0 reacties

Verschillende Amerikaanse bedrijven in de gasindustrie zijn begin dit jaar het doelwit van brute force-aanvallen geweest, waarbij geprobeerd werd toegang tot het procescontrolenetwerk te krijgen. In eerste instantie waarschuwde de eigenaar van een gascompressorstation dat hij een toename zag van brute force-aanvallen, waarop het ICS-CERT een waarschuwing afgaf.

In de waarschuwing van het Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS-CERT), dat onderdeel van de Amerikaanse overheid is, stonden tien IP-adressen vermeld. De waarschuwing zorgde voor meer meldingen van bedrijven uit de gasindustrie, die met soortgelijke aanvallen te maken hadden.

Verkeer
Deze meldingen leverden 39 aanvullende IP-adressen op. Alle getroffen bedrijven beheerden gascompressorstations, hoewel sommige aanvallen alleen tegen de bedrijfsnetwerken waren gericht.

Volgens het ICS-CERT waren geen van de brute force-aanvallen succesvol, maar laten de incidenten zien dat het belangrijk is om waakzaam te blijven en is het belangrijk dat bedrijven in staat zijn om verdacht netwerkverkeer te detecteren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.