image

Europol houdt actie tegen illegaal verkregen vliegtickets

vrijdag 28 juni 2013, 17:05 door Redactie, 0 reacties

Europese opsporingsdiensten hebben in samenwerking met Europol een grootschalige actie gehouden tegen criminelen die met gestolen creditcardgegevens vliegtickets kopen. Tijdens de actie die op 38 vliegvelden in 16 Europese landen plaatsvond, werden 43 mensen aangehouden. Na Griekenland (7) en Groot-Brittannië (7) werden in Nederland (5) de meeste fraudeurs gearresteerd.

Europol had op Schiphol een mobiel kantoor geplaatst, waarmee er live toegang was tot de inlichtingendatabase van de opsporingsdienst. Tijdens de operatie, waarbij er werd samengewerkt met Visa Europe en verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen, werden 200 verdachte transacties gemeld.

Onderzoek
De 43 mensen die zijn aangehouden worden ook verdacht van andere criminele activiteiten en zullen verder worden onderzocht in verband met het verspreiden van creditcardgegevens via internet, het hacken van databases van financiële instellingen, andere verdachte transacties, drugstransporten, illegale immigratie en vervalste documenten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.