image

Google Chrome stoot IE van Nederlandse troon

zondag 30 juni 2013, 08:05 door Redactie, 7 reacties

Voor het eerst in meer dan vier jaar tijd is Internet Explorer niet meer de meest gebruikte browser onder Nederlandse internetgebruikers, zo blijkt uit cijfers van het meetbureau StatCounter die Security.NL uitzocht. Eind 2008 had Microsoft's browser nog een marktaandeel van zo'n 75% op de Nederlandse markt. Firefox was toen met een aandeel van 20% de grootste concurrent voor IE.

In september 2009 werd Google Chrome gelanceerd en in december van dat jaar passeerde het al Apple Safari. In oktober 2011 werd Chrome de tweede browser onder Nederlandse internetgebruikers, toen het ook Firefox achter zich liet. Sinds de lancering van Google's browser is het aandeel van Chrome alleen maar gestegen, terwijl Internet Explorer steeds meer terrein inleverde.

Weekenden
Vorige maand meldde Security.NL al dat Chrome bijna de populairste browser was, maar dat moment is nu aangebroken. Google Chrome staat inmiddels op een aandeel van 33,31%, tegenover 33,23% van Internet Explorer. Hoewel juni nog één dag telt is het onwaarschijnlijk dat IE de minieme achterstand kan inlopen, aangezien het gebruik van Chrome vooral in de weekenden piekt.

Reacties (7)
30-06-2013, 12:37 door Duck-man
Blijkbaar werkt de agressieve aanpak van google. Er is inmiddels geen gratis pakket meer te downloaden zonder dat je hier ongevraagd Chrome bij krijgt. Verder staat Chrome op alle Android apparaten en door de groei van Android is ook Chrome mee gegroeid net als Safari overigens met de I-pad/iphone meer groeit. Van de top 5 zijn eigenlijk alleen Firefox en Opera een browser waar je voor kiest de rest krijg je gratis bij wat anders. En blijkbaar vinden mensen het allang best.
De grootste browser hoeft niet de beste te zijn maar heeft wel de beste marketing strategie.
30-06-2013, 14:49 door Anoniem
Chrome is de beste browser,het snelst,veiligst,handigst.IE is zo lek als een vergiet,en updates/patches maar 1 x per maand op de maandelijkse patchdag.Chrome heeft ingebouwde sandbox,IE niet. En denk je dat je privacy bij IE en Bing veiliger is dan bij Chrome en Google!? Haha,vergeet t maar!
30-06-2013, 15:19 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Chrome is de beste browser,het snelst,veiligst,handigst.IE is zo lek als een vergiet,en updates/patches maar 1 x per maand op de maandelijkse patchdag.Chrome heeft ingebouwde sandbox,IE niet. En denk je dat je privacy bij IE en Bing veiliger is dan bij Chrome en Google!? Haha,vergeet t maar!

IE heeft ook een ingebouwde sandbox fyi
30-06-2013, 15:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-06-2013, 21:12 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 14:49 uur:
Chrome heeft ingebouwde sandbox, IE niet.
Donenzone stipte het om 15:19 uur al aan -
Je ziet "Protected Mode" over het hoofd, die nota bene zelfs al sinds IE7 onder Vista en nieuwer aanwezig is in IE.

Door Anoniem, 14:49 uur:
En denk je dat je privacy bij IE en Bing veiliger is dan bij Chrome en Google!?
Uiteraard kunnen IE-gebruikers Bing als zoekmachine simpel vervangen door iets fatsoenlijkers, naar wens zoiets als Startpage, of Ixquick, of wat je maar wilt.
01-07-2013, 01:02 door johanw
Chrome is spyware die alles wat je doet doorstuurt naar Google en de NSA. Die rommel komt er bij mij niet op.
01-07-2013, 14:03 door Anoniem
Ik heb zo het idee dat Chrome ook al standaard door de hardwarefabrikanten wordt meegeleverd op nieuwe notebooks. Google wil wel betalen hoor om hun browser er op te krijgen.

Ik vind Chrome niet sneller dan Firefox en of het nu echt veiliger is .... ik lees toch nog te vaak dat er weer uit Chrome's sandbox gebroken is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.