image

Hacker babycamera geeft nanny wachtwoordadvies

woensdag 28 januari 2015, 12:40 door Redactie, 7 reacties

Een man die toegang tot de babycamera van een Amerikaans gezin wist te krijgen heeft de nanny die op de baby paste wachtwoordadvies gegeven. "Ik hoorde dit vreemde geluid bij de wieg", zo laat nanny Ashley Stanley tegenover KPRC weten. Het bleek om de stem van een man te gaan.

Niet veel later begon de man ook tegen haar te praten. Via de babycamera kunnen de ouders van het kind op afstand in de babykamer meekijken. De IP-camera van het merk Foscam was echter niet met een wachtwoord beveiligd. De man liet de nanny daarop via de camera weten dat ze een wachtwoord moest instellen, zo meldt de Daily Mail. Vanwege het incident besloot het gezin de camera uit te schakelen. "We hebben hem uitgeschakeld en ik ben bang om hem weer aan te zetten", aldus Stanley.

Reacties (7)
28-01-2015, 16:14 door Anoniem
Geweldig dit! Security uitleggen aan vrienden en familie heb ik opgegeven. Standaard reactie is nog meer angst ipv dat ze zich verdiepen in hoe techniek gekoppeld aan internet werkt.

Ik denk dat 9/10 massamensen hun router op default instellingen hebben staan. Zelfs ik met 20 jaar internet ervaring maak nog steeds fouten, maar ik probeer te leren.

Internetsecurity is hot en kan een leuk kat en muis spel zijn, zoals deze hacker heeft laten zien.
28-01-2015, 16:28 door Anoniem
"Standaardwachtwoord gebruiken" == "hacker". Ja nee natuurlijk joh.
28-01-2015, 16:49 door Anoniem
Door Anoniem: Internetsecurity is hot en kan een leuk kat en muis spel zijn, zoals deze hacker heeft laten zien.
Dit is dus precies is wat er mis is met de "computerbeveiligingsindustrie" en het sensationalistisch gebruik van de enorm gedevalueerde term "hacker": Dat kat-en-muis spel is veel te leuk om het niet te spelen maar constructief is het niet.

Je kan dus eindeloos precies hetzelfde spelletje blijven spelen en je er liefst ook nog leuk voor laten betalen. Maar uiteindelijk kopen we er alleen maar meer van hetzelfde voor. Het schiet dus niet op. Onze machines zijn ziek en worden maar niet beter van dit medicijn. Maar we weten wel heel zeker dat er de volgende week weer een aflevering van de cartoon met de kat en de muis op de buis te zien zal zijn. Wellicht deze keer met jouw data. Spannend!
28-01-2015, 19:16 door ph-cofi
Scrabble 2015: "babywebcamvredebreuk".
29-01-2015, 14:51 door Anoniem
"We hebben hem uitgeschakeld en ik ben bang om hem weer aan te zetten"

Tja, of je stelt een wachtwoord in. Worden mensen ook bang voor hun voordeur, indien ze merken dat anderen naar binnen kunnen lopen, indien ze die deur niet op slot doen ? ;)
29-01-2015, 17:07 door Anoniem
lol.. hij tiept...
..
H@CKZ0RrRrrrRRRRR!!!!

Een tijdje geleden (en wellicht nogsteeds) kon je via Google gewoon zoeken naar private Ipcams. Een aanzienlijk deel stond gewoon open en kon je vrolijk op inloggen
03-02-2015, 05:11 door Anoniem
Sommige Engels sprekende overheden vinden het niet fijn als ze geen luistervinkje kunnen spelen. Lekken (zwakheden) worden ingebouwd. Daar is ook bewijs voor. Ik ken een verhaal dat Philips in zijn telefoon een zwakheid heeft ingebouwd, anders mocht het niet worden verkocht in datzelfde Engelssprekende land.

Ik vertrouw (wantrouw zelfs) onze overheden niet meer!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.