image

Bulgaars lid Shadowcrew forum aan VS uitgeleverd

dinsdag 2 juli 2013, 12:07 door Redactie, 0 reacties

Een Bulgaarse cybercrimineel die het beruchte Shadowcrew forum beheerde, is door Paraguay aan de Verenigde Staten uitgeleverd. De 30-jarige Aleksi Kolarov werd in juni 2011 door de Paraguayaanse autoriteiten gearresteerd. Hij was in het bezit van honderdduizenden dollars in verschillende valuta, vervalste betaalkaarten en elektronica om kaarten opnieuw te encoderen.

In de Verenigde Staten is Kolarov aangeklaagd wegens het transporteren van valse identificatiedocumenten en het bieden van toegang tot apparaten zonder autorisatie. Na het uitzitten van een gevangenisstraf in Paraguay werd hij vorige week aan de VS uitgeleverd.

ShadowCrew
Volgens de procureur-generaal was de Bulgaar één van de beheerders van het Shadowcrew forum. Een zwarte markt voor cybercriminelen waar op grote schaal creditcardgegevens en bankgegevens werden uitgewisseld. De handel en misbruik van de gestolen creditcardgegevens zou creditcardmaatschappijen meer dan 4 miljoen dollar hebben gekost.

In totaal zijn 19 mensen achter het Shadowcrew forum aangeklaagd, waarvan er nog drie voortvluchtig zijn. Als onderdeel van de organisatie, fungeerde Kolarov als leverancier en gebruikte hij de website om goederen en diensten aan andere leden te verkopen.

Op het hoogtepunt zou Shadowcrew zo'n 4.000 leden hebben gehad. In oktober 2004 werd de site na een jaar lang onderzoek door de Amerikaanse geheime dienst gesloten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.