image

Man verwijdert ex-baas uit zoekresultaten Google

dinsdag 2 juli 2013, 13:15 door Redactie, 3 reacties

In de Verenigde Staten is een man gearresteerd die wordt verdacht dat hij de website van zijn voormalige werkgever uit de zoekresultaten van Google verwijderde. Christopher Gardner werkte tussen april 2011 en juni 2012 als webmaster voor Dan's Papers, dat Danshamptons.com exploiteert. In december van dat jaar logde een onbekend iemand in op de FTP-server van het bedrijf.

Daar werd het Robots.txt-bestand aangepast. Crawlers van zoekmachines die websites indexeren kijken in dit bestand of ze een website mogen indexeren en in de zoekresultaten opnemen. Door de aanpassing werd de website van Dan's Papers niet meer geïndexeerd door Google en Yahoo!, waardoor het bedrijf inkomsten zou zijn misgelopen.

IP-adres
Onderzoek door de FBI naar de aanpassing leverde een IP-adres op dat van Gardner bleek te zijn. Volgens Dan's Papers wist Gardner de FTP-inloggegevens toen hij nog voor het bedrijf werkzaam was. De gebruikersnaam en het wachtwoord waren na zijn ontslag niet veranderd.

Reacties (3)
02-07-2013, 14:55 door Anoniem
Zo blijkt maar weer dat je vooral NIET inloggegevens moet weizigen - anders hadden ze dat geld daadwerklijk moeten verdienen - nu hoeven ze alleen maar iemand aan te klagen - veel makkelijker
02-07-2013, 17:59 door schele
Dom. Ook omdat ik betwijfel of er voor de rechter een betrouwbare schatting van de gederfde inkomsten gemaakt kan worden. Hoe kan je nou bewijzen dat je x aantal verkopen bent misgelopen? Bezoekers is immers geen verkoop, en zelfs al was dat zo kan een verkoop 1 euro of 1000 euro zijn.
03-07-2013, 17:39 door Anoniem
Door schele: Hoe kan je nou bewijzen dat je x aantal verkopen bent misgelopen? Bezoekers is immers geen verkoop, en zelfs al was dat zo kan een verkoop 1 euro of 1000 euro zijn.

Als je de maand ervoor een conversie had van 1 op 100 bezoekers, en dan het aantal bezoekers projecteert voor de volgende maand op basis van bv. het jaar ervoor, kan je gewoon uitrekenen hoeveel er is misgelopen. Is een koud kunstje, en nog accuraat ook. Zo berekenen operations afdelingen van grote sites ook de kosten van downtime of haperende functionaliteit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.