image

ING werkt aan contactloos betalen via smartphone

woensdag 4 februari 2015, 10:07 door Redactie, 9 reacties

ING werkt aan verschillende apps waarmee consumenten straks contactloos via hun smartphone kunnen betalen. De bank volgt daarmee in de voetstappen van de Rabobank, dat deze betaalvorm binnenkort zal introduceren. Bij ING zouden er al proeven met contactloos betalen zijn gehouden, waarbij de bank positieve reacties kreeg, zo laat ING-directeur Vincent van den Boogert tegenover het AD weten. Naar verwachting zouden de ING-apps later dit jaar gereed moeten zijn.

Binnen enkele weken komt de Rabobank met de vorig jaar aangekondigde Rabo Wallet. Dit is een app die geschikt is voor telefoons die voorzien zijn van NFC (Near Field Communication). Enkele toestellen zijn inmiddels uitgerust met een NFC-chip en voldoen aan de door de bank gestelde veiligheidseisen. De Samsung Galaxy 4 en de Samsung Galaxy Note 3 zijn als eerste geschikt. Via de app kunnen bedragen tot 25 euro zonder pincode worden afgerekend. Consumenten hoeven hierbij hun smartphone alleen langs de betaalterminal moeten halen. De Rabobank verwacht in eerste instantie 100.000 gebruikers van de Rabo Wallet.

Reacties (9)
04-02-2015, 10:24 door Dick99999 - Bijgewerkt: 04-02-2015, 10:29
Vanochtend ook een heel artikel in het AD 'Bankpas dit jaar al overbodig'. RABO en ING zouden betalen met de smartphone al dit jaar invoeren voor kleine bedragen. Volgens het AD zou Rabo boven de €50 een pincode vereisen.

Ik neem aan dat ik mijn iPhone wel moet deblokkeren. Dat betekent dat het voor kleine bedragen veiliger wordt dan betalen met de vroegere chipknip. Maar juist op de grotere schermen van tegenwoordig kunnen anderen gemakkelijk schouderen, zoals dit op de TV genoemd wordt. En Apple laat de toetsen ook nog een keer oplichten voor het gemak van de meekijkers. Betaalgemak maakt blokkeren van de iPhone zo minder veilig: ga maar in een kassa rij staan en kijk mee.

Zou je boven de €50 soms 2 pincodes moeten intikken? 1 voor deblokkeren en 1 voor betalen? Lijkt mij niet erg makkelijk. Biometrie zou wel een oplossing kunnen geven. LastPass staat nu ook de vingerscan toe op de iPhone. Wel erg gemakkelijk, maar hoe velig is de vinger scanner op een iPhone nu echt?
04-02-2015, 11:20 door Anoniem
voordeel van de bankpas is wel dat de batterijen niet op kunnen
04-02-2015, 12:17 door Anoniem
De bankpas zal voorlopig niet verdwijnen, banken kunnen je nl. niet verplichten een smartphone te kopen om te kunnen batelen in de winkels. Niet iedereen heeft en/of wil een mobiele telefoon (al dan niet smart)

En inderdaad het schouderen is een probleem, of krijgen we bij de kassa's van die schermen net als stemhokjes ;-) om het schouderen moeilijker te maken.
04-02-2015, 12:17 door Anoniem
Vooral het feit dat internetbankieren in Nederland het meest storingsgevoelig is ter wereld (!!!), geeft mij een groot vertrouwen in de goede afloop van dit idee.

Dat ING daarbij de kroon spant, is al helemaal fantastisch :)


Cash = king.
04-02-2015, 13:29 door Flashback956
De moeite die ik moet verrichten om mijn telefoon uit mijn broekzak te halen, vervolgens uit de hoes, pincode op telefoon, NFC aanzetten, telefoon langs de 'scanner' halen, nog een pincode bij hoge bedragen. Nee. Maak nu maar een pas met alles erop zodat ik niet met 10+ passen hoef rond te lopen.
04-02-2015, 13:37 door Anoniem
Mensen staan er niet bij stil hoe waardevol hun smartphone is. Men gebruikt het te pas en te onpas voor het verzamelen van zeer waardevolle persoonlijke gegevens en ondertussen liften steeds meer bedrijven op de mogelijkheden mee. Een betaalpas zien mensen echter nog als iets waardevols waar je zuinig mee om gaat. Hoe slim is het dan om van de smartphone een verkapte betaalpas te maken? Zelfs al zet je er een limiet op.
04-02-2015, 13:57 door Anoniem
Mijn IPhone heeft geen NFC, en ik ben voorlopig ook niet van plan een nieuwe aan te schaffen. En de NFC chip in de IPhone 6 is voorlopig alleen te gebruiken met ApplePay.
Dus ik, en velen met mij zullen gewoon de bankpas moeten blijven gebruiken.
04-02-2015, 16:55 door Anoniem
Door Anoniem: voordeel van de bankpas is wel dat de batterijen niet op kunnen
Voordeel van fysiek geld is dat er geen automaat en 220 en netwerk voor nodig is.

Ik zie binnen nu en 5 jaar eerder een crypto currency waarvan de lookup een QR is, en de waarborging digitaal is.
04-02-2015, 21:22 door Anoniem
Maak nu maar een pas met alles erop zodat ik niet met 10+ passen hoef rond te lopen.

Is er al / komt er aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.