image

Verdachten van grote internetoplichting voor rechter

woensdag 4 februari 2015, 10:17 door Redactie, 4 reacties

Vanaf deze week staan in de rechtbank van Haarlem 30 mensen terecht die worden verdacht van het oplichten van ruim 2200 mensen via de online veilingsite Marktplaats. De slachtoffers kochten tussen februari 2012 en juli 2013 via Marktplaats elektronica, zoals smartphones, tablets, spelcomputers, navigatieapparatuur en mediaspelers. Zij betaalden maar kregen de goederen vervolgens nooit geleverd.

De schade zou ruim 252.000 euro bedragen. Van de meer dan 2200 slachtoffers deden er 1211 melding bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. Uiteindelijk deden 928 mensen aangifte. Op 2, 3, 4 en 6 februari staat de hoofdverdachte terecht. Die wordt verdacht van oplichting, witwassen en het leidinggeven aan een criminele organisatie, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

Reacties (4)
04-02-2015, 11:32 door Anoniem
Als de helft van de slachtoffers geen aangifte doet, en van een andere kwart de aangifte blijkbaar niet goed was ofzo...
dan vraag ik me af of dat aangeven wel makkelijk genoeg is.

Daarnaast: Krijgen de slachtoffers hun geld terug?
04-02-2015, 14:15 door Anoniem
Aangifte doen kan volgens mij gewoon online.. Er wordt alleen pas wat mee gedaan als er 1000+ aangiftes binnenkomen. En inderdaad dan komt het punt van gelijk hebben en gelijk krijgen. De gedupeerden mensen hebben wel gelijk. Maar of ze daarmee ook hun geld terug krijgen. Vraag het me af. Van een kale kip kun je immers niet plukken. En er zullen nog wel meer schuldeisers bij ze voor de deur staan. Dan eerst de belasting dan de bank dan ...... goed dus gewoon fluiten naar je centen.
04-02-2015, 17:31 door Anoniem
In een zin; ik ben zeer benieuwd hoeveel van 1211 mensen zelf wel eens spullen op Marktplaats heeft gezet onder de noemer "zo goed als nieuw" terwijl ze erg goed wisten dat er mankementen en slijtage aan dat product waren of dat het "end of life" was en daarom voor hen een reden om het aan te bieden op Marktplaats en te kijken wat ze er nog maximaal voor konden vangen, met inbegrip van een beetje zelf mee bieden of vrienden dat laten doen om de biedingsprijs maximaal op te drijven.
04-02-2015, 21:36 door Anoniem
Door Anoniem: In een zin; ik ben zeer benieuwd hoeveel van 1211 mensen zelf wel eens spullen op Marktplaats heeft gezet onder de noemer "zo goed als nieuw" terwijl ze erg goed wisten dat er mankementen en slijtage aan dat product waren of dat het "end of life" was en daarom voor hen een reden om het aan te bieden op Marktplaats en te kijken wat ze er nog maximaal voor konden vangen, met inbegrip van een beetje zelf mee bieden of vrienden dat laten doen om de biedingsprijs maximaal op te drijven.

het probleem zal eerder aan je zelf liggen
of degene die een bod uitbrengt
als je voor op sturen kiest neem je een risico
of het wel helemaal oke is beetje logisch toch
en als je het gene afhaalt , kun je dan nog n keer pingelen
of gewoon terug trekken , als je op eens je bedenkt van de staat

zelf ben ik ook ooit opgelicht en ik wist te alvorens dat het een te groot risico kon zijn
als die gene het niet zou posten , weg 300 euro
en daar leer je weer van
aangifte niet gedaan, wel naar een site gegaan van oplichters melden ... nog wat
maar als iemand hier een voordeel uit kan halen is het de politie wel
want de gedupeerde krijgen toch niks terug

en over de de staat van het product die je verkoopt of koop of op biedt in een keuze
van Nieuw, zo goed als nieuw, gebruikt , en nog iets ?
het zal altijd een gok blijven , tenzij je het zelf ophaalt , en het product test of probeert
en als je er meer geld voor wilt hebben en dit krijgen
heb je goeie foto's nodig verse en een goeie info
dan is het zo verkocht
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.