image

Japanner krijgt 8 jaar cel wegens virus en dreigmails

woensdag 4 februari 2015, 14:28 door Redactie, 0 reacties

Een 32-jarige Japanner is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar wegens het infecteren van computers met een virus en het gebruik van deze computers voor het versturen van van dreigmails. Vanwege de dreigmails werden verschillende onschuldige mensen gearresteerd, waarvan er één enkele weken in de gevangenis zat.

De malware plaatste op een overheidssite een dreigement dat iemand een massamoord in een populair winkelgebied zou plegen. Op een internetforum werd een bericht geplaatst dat er een tempel zou worden opgeblazen, terwijl er ook verschillende dreigmails werden verstuurd. In één van de berichten werd met een bomaanslag in een vliegtuig gedreigd, terwijl de andere e-mail voor een aanslag op een kleuterschool waarschuwde waar ook een kind van de keizerlijke familie naar toegaat.

De zaak kreeg een bizarre wending toen Japanse kranten en televisiestations een bericht ontvingen dat er informatie over het virus en de bedreigingen was te vinden op een geheugenkaart. De geheugenkaart was vastgebonden aan een kat op een eiland in de buurt van Tokio. Aan de hand van camerabeelden werd uiteindelijk de 32-jarige Japanner aangehouden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.