image

Europese taskforce gaat privacybeleid Facebook toetsen

woensdag 4 februari 2015, 15:03 door Redactie, 1 reacties

Vanwege het nieuwe privacybeleid van Facebook hebben enkele Europese databeschermingsautoriteiten een taskforce opgericht. Onder leiding van de Belgische staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein zullen de Nederlandse en Duitse autoriteiten, en mogelijk ook de Italiaanse, het beleid gaan toetsen.

Tommelein liet eerder al weten dat hij met andere landen Facebook wil aanpakken. Sinds vrijdag 30 januari zijn de nieuwe gebruikersvoorwaarden van Facebook van kracht. Volgens de staatssecretaris zijn sommige van de voorwaarden in strijd met de Belgische privacywetgeving. "Al 163 Belgen hebben een klacht ingediend. De Privacycommissie heeft Facebook in een brief om uitleg gevraagd. Indien nodig zullen we gerechtelijke stappen ondernemen", zo vertelde hij in interview met De Zevende Dag.

"België is niet alleen met haar bezorgdheid. Door samen te werken maken we meer kans om onze slag thuis te halen. Op dit moment strijden alle landen afzonderlijk tegen grote bedrijven als Facebook en Google. Ik pleit daarom ook voor de oprichting van een Europese privacywaakhond." Gisteren kwamen de Europese privacycommissies samen om zich te buigen over mogelijke maatregelen tegen Facebook. De sociale netwerksite heeft Tommelein inmiddels gevraagd voor een gesprek. "Positief nieuws", zegt zijn woordvoerster Margot Neyskens op Twitter. "De Belgische ongerustheid is blijkbaar opgepikt."

Reacties (1)
04-02-2015, 17:39 door Anoniem
Ah ... een commisie/taskforce heeft in iedergeval weer een aerdig centje extra te pakken; zo doen we dat ! ;P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.