image

Nederlander vaker online via smartphone dan laptop

maandag 8 juli 2013, 11:18 door Redactie, 1 reacties

Nederlanders gebruiken vaker hun smartphone voor mobiel internet dan hun laptop, zo blijk uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral veel jongeren gebruiken de smartphone vrijwel dagelijks om onderweg online te gaan. In Nederland ligt het gebruik van mobiel internet ruim boven het gemiddelde in de EU. 60% van de internetgebruikers was in 2012 ook onderweg online.

Dat doen ze tegenwoordig vooral op de smartphone. Tot 2010 gebruikte men daarvoor vaker een laptop dan een smartphone. De tablet, die voor het eerst werd gemeten in 2012, werd door bijna 20 procent van de mobiele internetters gebruikt.

Smartphone
Vooral veel jongeren internetten onderweg. Ruim zeven op de tien 12- tot 25-jarigen gebruiken daarvoor hun smartphone, de meesten van hen vrijwel dagelijks. Bijna de helft gebruikt (ook) een laptop, en een kwart een tablet om onderweg online te gaan.

De smartphone is ook bij 25- tot 45-jarigen het populairste apparaat voor mobiel internet. In de hoogste leeftijdsgroep wordt de laptop vaker gebruikt dan de telefoon, en de tablet vrijwel even vaak. Werkenden gebruiken anderhalf keer zo vaak mobiel internet als niet werkenden (66 tegen 39 procent).

Nederland
Nederland heeft met Zweden het hoogste percentage internetters van de Europese Unie (94 procent). Met mobiel internetgebruik komt Nederland met een aandeel van 56 procent ruim boven het EU-gemiddelde van 35 procent uit, maar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk overtreffen Nederland op dit punt.

Reacties (1)
08-07-2013, 19:15 door steve sh1t
Als deze trend doorzet moeten wij straks onze code op een 2 by 2 inch schermpje gaan kloppen ipv we op twee a drie 22 inch schermen werken.

Of hoe zou het zijn om > 4 ssh terminals open te hebben staan op zo'n klein scherm?!?

En als klap op de vuurpijl word je ook waarschijnlijk verplicht om het "touchscreen-keyboard" te gebruiken :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.