image

Nog steeds 62.000 Macs onderdeel van botnet

dinsdag 9 juli 2013, 10:08 door Redactie, 0 reacties

De Flashback-malware die vorig jaar april via verschillende Java-lekken zo'n 700.000 Mac-computers wist te infecteren, heeft nog altijd zo'n 62.000 machines in z'n greep. Door het traag reageren van Apple wisten de makers van Flashback een Java-lek te misbruiken dat al wel enkele weken op Windows was gepatcht. Flashback groeide uit tot het grootste Mac-botnet ooit waargenomen.

De malware kaapt zoekverkeer en snift netwerkverkeer. Uiteindelijk publiceerde Apple een verwijdertool om de malware te verwijderen en kwamen ook verschillende anti-virusbedrijven met een verwijderprogramma.

Toch lijkt dit aan zo'n 9% van de besmette gebruikers voorbij te zijn gegaan, aangezien die nog altijd onderdeel van het botnet zijn, zo blijkt uit cijfers van Dr. Web.

Krimp
Het Russische anti-virusbedrijf ontdekte dat er in juni nog altijd 62.000 Macs onderdeel van het botnet zijn, 4.000 minder dan in juni. "Het aantal Macs dat met Flashback is geïnfecteerd is behoorlijk afgenomen, maar dit proces gaat niet zo snel als we zouden willen", aldus de virusbestrijder.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.