image

Mannen krijgen celstraf wegens ontucht via webcam

dinsdag 9 juli 2013, 10:27 door Redactie, 0 reacties

Twee mannen die minderjarige meisje via het internet misbruikten zijn door de rechtbank in Den Haag tot celstraffen veroordeeld. Een 23-jarige man kreeg vier jaar celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor ontucht met minderjarige meisjes. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan het maken, bezitten en verspreiden van kinderporno.

Een 22-jarige man krijgt voor een minder groot aantal, soortgelijke vergrijpen 2 jaar celstraf, waarvan 1 jaar en 4 maanden voorwaardelijk. Het contact tussen de mannen en de meisjes vond plaats via een webcam.

De mannen hebben de minderjarige meisjes, tussen de 10 en 15 jaar oud, in chatgesprekken bij herhaling verleid of gedwongen tot het verrichten van vergaande en schokkende seksuele handelingen bij zichzelf. Zij maakten daarvan beelden zonder dat de meisjes dat wisten en bewaarden deze beelden op hun computer.

Hyves
Om in contact te komen met de meisjes bezochten de mannen websites waar veel potentiële slachtoffers te vinden waren, zoals Hyves en Habbohotel. De mannen benaderen de jonge meisjes soms als zichzelf, maar vaak ook onder een andere identiteit. Door als een meisje of als een jongen van gelijke leeftijd met die meisjes te chatten, probeerden zij hun vertrouwen te winnen.

In latere contacten werd door de mannen niet geschuwd om die meisjes, als ze zich bijvoorbeeld niet naakt wilden tonen voor de webcam, te dreigen met het plaatsen van foto’s of filmpjes van de meisjes op internet. Ook gebruikten de mannen informatie die zij vanaf de profielsites van de meisjes hadden verkregen om hen onder druk te zetten en te bedreigen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.