image

VS vernietigt toetsenborden en muizen wegens malware

dinsdag 9 juli 2013, 11:54 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse overheid heeft een kleine 3 miljoen dollar uitgetrokken om malware op besmette computers te bestrijden, waarbij voor 170.000 dollar aan apparatuur werd vernietigd. Dat blijkt uit een document over de Economic Development Administration (EDA), dat onder het Amerikaanse Ministerie van Handel valt. De afdeling was door het Ministerie van Homeland Security gewaarschuwd.

Er zou namelijk zeer gevaarlijke malware op het netwerk van de EDA actief zijn. Later bleek dit niet het geval te zijn, maar dat kon niet voorkomen dat het management van de EDA ermee akkoord ging om desktops, printers, televisies, camera's, muizen en toetsenborden te vernietigen. Bij elkaar ging het om meer dan 170.000 dollar aan apparatuur.

Vernietiging
Aangezien het budget voor de schoonmaakoperatie werd overschreden werd besloten om de resterende IT-componenten, ter waarde van meer dan 3 miljoen dollar, niet te vernietigen. Later bleek dat de vernietiging van de apparatuur totaal overbodig was, aangezien de computers met veel voorkomende malware besmet waren geraakt.

Het Amerikaanse ministerie staat niet alleen in de radicale aanpak van malware. In april van dit jaar werd bekend dat het Ministerie van Onderwijs van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren besmette computers bij het grofvuil had gezet.

Reacties (2)
09-07-2013, 14:24 door yobi
Er bestaan inderdaad muizen met zo'n Teensy bordje erin:
http://www.youtube.com/watch?v=vGYxyj0-B5U
09-07-2013, 15:55 door Eric-Jan H te D
Door yobi: Er bestaan inderdaad muizen met zo'n Teensy bordje erin:

Ik neem niet aan dat die muizen zo standaard verkocht worden, maar het product zouden
kunnen zijn van huisvlijt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.