image

Man of Steel lokt duizenden naar valse streamingsites

dinsdag 9 juli 2013, 12:20 door Redactie, 1 reacties

Het zogenaamde aanbieden van allerlei Hollywood-blockbusters op streamingsites blijkt een zeer effectieve manier voor cybercriminelen om gebruikers te laten klikken. De websites waar internetgebruikers via onder andere zoekmachines op terechtkomen, proberen bezoekers enquêtes in te laten vullen, zich op echte streamingsites te laten abonneren of mediaspelers te laten downloaden.

Anti-virusbedrijf Trend Micro ontdekte verschillende valse streamingsites die op platformen als Tumblr, WordPress en Blogger worden gehost. De nepsites worden via zoekmachines en sociale netwerksites als Facebook, Google+, YouTube en LinkedIn geadverteerd.

Clicks
Aangezien de cybercriminelen verkorte links gebruiken, is het mogelijk om te zien hoeveel internetgebruikers op de links klikken. Van eind april tot eind juni ging het om meer dan 400.000 clicks die via de verkorte URL's werden geregistreerd.

De nieuwe supermanfilm 'Man of Steel' is met een kleine 160.000 clicks veruit de populairste film, gevolgd door Fast & Furious 6 met 125.000 clicks.

Update: typo in titel verholpen

Reacties (1)
10-07-2013, 15:05 door Anoniem
Er kan weer geen bedankje af.

[admin] Het was er inderdaad bij ingeschoten. Dus bij deze nogmaals bedankt voor het melden [/admin]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.