image

Britse leger schrapt conditietest voor hackers

dinsdag 9 juli 2013, 14:44 door Redactie, 6 reacties

In de zoektocht naar cybersoldaten heeft de Britse Minister van Defensie laten weten dat de fysieke conditietesten die het leger aan soldaten oplegt niet zullen gelden voor computerexperts die als reservisten aan de slag gaan. "Naast het traditionele beeld van de reservist, zoeken we mensen die hun week voor een scherm doorbrengen en misschien voor één van de grote IT-bedrijven werken."

Dat liet minister Philip Hammond in het Britse Lagerhuis weten. Het ministerie zoekt mensen die hun vaardigheden in een 'meer operationele omgeving' willen toepassen.

Potentiële cybersoldaten hoeven daarvoor niet eerst de stormbaan over. "We zullen met name cyberreservisten rekruteren, die niet per definitie dezelfde fitheid of inzetbaarheid hebben als reservisten in het algemeen", aldus Hammond.

Reacties (6)
09-07-2013, 16:33 door Anoniem
Hackers zouden een ander soort conditietest moeten doen

b.v. 48uur aan een stuk programmeren..
09-07-2013, 18:31 door steve sh1t
Wat een onzin zeg, iedereen moet fit zijn in het leger!
09-07-2013, 19:03 door schele
Dom, als iemand een conditietest kan doorstaan is dat niet alleen een teken van fysieke gezondheid maar ook een bewijs van genoeg discipline en doorzettingsvermogen om een bepaald basisniveau van lichaamsconditie in stand te houden. Iets dat ook veel zegt over het type persoon.

Zou me trouwens niet verbazen als deze maatregel totaal niet gebaseerd op is op echte cijfers (50% van potentiele tophackers faalt vanwege conditietest) maar puur gebaseerd op perceptie: " Oh, als we conditietest schrappen krijgen we vast meer aanmeldingen".
09-07-2013, 20:20 door Anoniem
Door schele: Dom, als iemand een conditietest kan doorstaan is dat niet alleen een teken van fysieke gezondheid maar ook een bewijs van genoeg discipline en doorzettingsvermogen om een bepaald basisniveau van lichaamsconditie in stand te houden. Iets dat ook veel zegt over het type persoon.
Maar heeft dat iets te maken met de vraag of iemand een goede hacker is? Mensen die gedreven worden door fascinatie zijn niet per se gedisciplineerd, misschien zelfs wel per se niet, fascinatie is een volkomen andere drijfveer dan discipline. Maar toch kunnen die ongedisciplineerde mensen harde werkers zijn. En als er creativiteit wordt gevraagd moet je je afvragen of discipline dat niet eerder in de weg dan helpt.

En aangezien er ook nog zoiets als endorfineverslaving bestaat is het vrij dom om automatisch aan te nemen dat een goede lichamelijke conditie door discipline en doorzettingsvermogen komt.

Als je een goede hacker zoekt kijk dan of iemand een goede hacker is, niet of hij goed is op andere gebieden. Als je een atleet zoekt ga je toch ook niet kijken hoe handig iemand met de computer is?
10-07-2013, 01:58 door Anoniem
Door Anoniem: Hackers zouden een ander soort conditietest moeten doen

b.v. 48uur aan een stuk programmeren..

Hoe lang ben je bezig geweest als je wakker wordt van PIEP PIEP PIEP (keyboardbuffer) en vierkantjes in je gezicht hebt staan?
10-07-2013, 07:42 door steve sh1t
Door Anoniem:
Als je een goede hacker zoekt kijk dan of iemand een goede hacker is, niet of hij goed is op andere gebieden. Als je een atleet zoekt ga je toch ook niet kijken hoe handig iemand met de computer is?

Wel als het een soort triatlon is met een onderdeel "hacken" er in.

En hier gaat het om een militaire hacker, dus diegene moet zeker ook afgebeuld worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.