image

Werknemer die klanten-pc's als botnet gebruikte ontslagen

dinsdag 9 juli 2013, 14:22 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse E-Sports Entertainment Association (ESEA) heeft een werknemer ontslagen die de computers van gebruikers en klanten als botnet gebruikte. ESEA organiseert online wedstrijden en competities voor spellen zoals Counter-Strike en Team Fortress 2. Daarnaast biedt het anti-cheatsoftware aan die ervoor zorgt dat er eerlijk tijdens de online wedstrijden wordt gespeeld.

Gamers die bij ESEA spelen kunnen ook een betaald abonnement afnemen. Het bedrijf had een interne test uitgevoerd om de anti-cheatsoftware ook in te zetten voor het generen van Bitcoins. Bitcoin is een virtuele munteenheid waarvan de 'munten' worden berekend, ook wel mining genoemd. Na de interne test zou een werknemer de code stiekem aan een update voor de anti-cheatsoftware hebben toegevoegd.

Rechtszaak
Vervolgens gebruikte hij de geïnfecteerde computers als zijn eigen privé Bitcoin-botnet, waarmee hij voor 3700 dollar aan Bitcoins genereerde. De kwaadaardige update is mogelijk op 14.000 computers geïnstalleerd. Inmiddels heeft het bedrijf 275 claims van klanten opgelost, die stelden dat hun computer door de update beschadigd was geraakt. Met 15 andere klanten wordt nog naar een oplossing gezocht.

Vorige week werd er een 'class action' rechtszaak tegen ESEA aangespannen. Volgens de aanklacht heeft ESEA de systemen van klanten beschadigd en voor hoge elektriciteitsrekeningen gezorgd. De werknemer die achter de kwaadaardige update zat is inmiddels ontslagen, zo laat het gamebedrijf tegenover Wired weten.

Reacties (2)
09-07-2013, 15:02 door Whacko
Inmiddels heeft het bedrijf 275 claims van klanten opgelost, die stelden dat hun computer door de update beschadigd was geraakt. Met 15 andere klanten wordt nog naar een oplossing gezocht.

ahum, computer kapot door een programmaatje wat CPU/GPU power gebruikt?
Dit soort mensen zijn gewoon golddiggers, en hopen geld te zien.
Als hun pc werkelijk kapot is gegaan, dan was hetzelfde gebeurd tijdens een potje gamen.
10-07-2013, 20:13 door spatieman
slechte hardware dus.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.