image

'Firefox-gebruikers betalen minder voor autoverzekering'

dinsdag 9 juli 2013, 14:01 door Redactie, 3 reacties

Amerikaanse Firefox-gebruikers betalen minder voor hun autoverzekering dan gebruikers van een andere browser, zo beweert een vergelijkingssite. Coverhound ontdekt dat Firefox-gebruikers voor een half jaar gemiddeld 608 dollar kwijt zijn, terwijl Chrome-gebruikers 731 dollar betalen. Gebruikers van Internet Explorer en Safari zijn elke zes maanden 750 dollar kwijt.

Volgens Coverhound, een website die verzekeringen vergelijkt, geven demografische verschillen de doorslag. Firefox-gebruikers zijn gemiddeld rond de 35 jaar oud, beter opgeleid, vaker getrouwd en hebben hun eigen huis. Chrome en Safari-gebruikers zouden gemiddeld 32 jaar zijn, terwijl IE-gebruikers met een gemiddelde leeftijd van 38 het oudst zijn.

Getrouwd
Tevens zijn Firefox-gebruikers vaker hoogopgeleid (12%) dan IE-gebruikers (4%). Ook hebben ze vaker een eigen huis. Het percentage huiseigenaren bedraagt bij Mozilla's browser 25,7%, terwijl dit bij Safari 22% is, gevolgd door Internet Explorer (20%) en Google Chrome (18%).

Verder bleek uit het onderzoek dat Firefox-gebruikers vaker getrouwd zijn. 30% heeft een partner, terwijl dit bij Safari-gebruikers 28% is. Een kwart van de Chrome-gebruikers is getrouwd en 22% van de IE-gebruikers.

Het is echter onbekend hoeveel browsergebruikers voor het onderzoek zijn vergeleken. Daarnaast is het het onderzoek waar Digital Trends over schrijft niet op de website van Coverhound te vinden. Toch wordt het artikel wel door de vergelijkingssite op Twitter aangehaald.

Reacties (3)
09-07-2013, 18:30 door [Account Verwijderd]
Volgens mij had die wetenschapper tijd teveel om dit nog eens even te berekenen? Wat voor voordelen heeft dit om dit persé te weten?
10-07-2013, 07:57 door cjkos
Door looknstop: Volgens mij had die wetenschapper tijd teveel om dit nog eens even te berekenen? Wat voor voordelen heeft dit om dit persé te weten?

Marketing, iemand met kinderen rijdt over het algemeen een stuk rustiger dan iemand in de 20 zonder kinderen.

De browser kun je zien als een eerste, makkelijke shifting aan de deur, denk ik.
10-07-2013, 09:26 door Anoniem
Hoe zit het met smartphone/tablet/etc. gebruikers?
De laptop/pc is reeds verdrongen door smartphone tablet?
kortom dit klinkt als een onderzoeksesultaat uit de vorige eeuw.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.