image

Privacyzorgen over stemherkenning Samsung SmartTV

maandag 9 februari 2015, 11:27 door Redactie, 7 reacties

De slimme televisies van Samsung kunnen stemopdrachten van gebruikers herkennen, verzamelen en doorsturen naar een derde partij, zo laat de fabrikant in het privacybeleid weten. Daarbij worden gebruikers gewaarschuwd dat als de gesproken woorden persoonlijke of andere gevoelige informatie bevatten, die informatie onderdeel van de verzamelde data zijn en naar een derde partij worden gestuurd.

In het geval gebruikers de bediening via stemherkenning uitschakelen zal Samsung gesproken woorden niet meer verzamelen, maar mogelijk nog wel bijbehorende teksten en andere gebruikersgegevens. "Zodat we de prestaties van de feature kunnen beoordelen en verbeteren". Het privacybeleid van de SmartTV zorgde voor de nodige ophef. Tegenover TechCrunch stelt de fabrikant dat stemherkenning alleen tv-opdrachten en zoekzinnen verzamelt. De stemgegevens zouden daarnaast niet worden bewaard of aan een derde partij worden verkocht.

"Als een consument toestemming geeft en stemherkenning gebruikt, worden de stemgegevens tijdens een stemopdracht aan een derde partij aangeboden. Op dat moment worden de stemdata naar een server gestuurd die naar de gezochte content zoekt en de gewenste content terug naar de tv stuurt." In het geval stemherkenning actief is, is dit volgens Samsung zichtbaar. Daarnaast kunnen consumenten de optie uitschakelen. De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF vraagt zich tegenover de Daily Beast af wie deze derde partij is, aangezien Samsung dat niet laat weten.

Reacties (7)
09-02-2015, 12:04 door Anoniem
Ik snap nog steeds niet waarom een TV internet access moet hebben. Maar ik zal wel hopeloos ouderwets zijn.
09-02-2015, 15:33 door Anoniem
Mee eens @Anoniem, 12:04.
Ik heb dan wel een "Smart TV" maar internet staat gewoon geblokkeerd in mijn firewall. Enkel lokaal met een nas praten is toegestaan.

Maar misschien ben ik net als u misschien oudewets of vanaf mij zelf gewoon nuroties paranoide ;-)
09-02-2015, 15:35 door Anoniem
Dadelijk gaat de telefoon over als we zonder vergunning een blote tiet of een vechtpartij op tv zien. Dan wordt het de lange arm van papa of mama die het toestel uitzet op afstand of een nationale controle censuur dienst die de bevolking in gareel moet houden.
09-02-2015, 19:11 door Anoniem
Er staat letterlijk in de EULA:

"Hoe we uw Persoonlijke Gegevens gebruiken

We kunnen uw Persoonlijke Gegevens met name voor de volgende doeleinden gebruiken, voor zover dit onder de betreffende wetgeving is toegestaan:

(voor interne archivering;)

Om te kijken of we u in dienst willen nemen wanneer u informatie heeft verstrekt in het kader van een sollicatie naar een baan bij ons"

Dat is toch gewoon ziek? Dat moet toch niet mogen. Ik wil geen smarttv aan het internet hebben.
10-02-2015, 09:40 door Anoniem
Wat een nieuws, je kunt SIRI ook aanzetten om te wachten op een commando. We dragen allemaal microfoons en camera's mee in apparaten, en die zijn ook aan te zetten. Ook als je het niet weet.
10-02-2015, 13:52 door ph-cofi
Raar dat een apparaat ongevraagd zaken gaat opslaan en uitwisselen met...geen idee met wie. Samsung Smart TV is dus een trojaans paard. Achter de firewall ermee en webTV via een PC doen met de Samsung als monitor. Samsung breekt hiermee NL wetgeving.

Mijn toekomstige wasmachines en koelkasten en garagedeur-met-internet zullen ook ook achter de firewall moeten als het zover is.
11-02-2015, 02:00 door Anoniem
Door ph-cofi: Raar dat een apparaat ongevraagd zaken gaat opslaan en uitwisselen met...geen idee met wie. Samsung Smart TV is dus een trojaans paard. Achter de firewall ermee en webTV via een PC doen met de Samsung als monitor. Samsung breekt hiermee NL wetgeving.

Mijn toekomstige wasmachines en koelkasten en garagedeur-met-internet zullen ook ook achter de firewall moeten als het zover is.
Nederlandse overheid overtreed al jaren haar eigen wetgeving en heeft eigenlijk zijn mandaat geloofwaardigheid verloren, echter niemand die er wat aan doet. En als er al iemand verandering wil brengen dat wordt ie gelijk de mondgesnoert via het criminele of witte boorden cirquit (theo v.Goch,Pim Fortuin,G.wilders,Snowden enz.) Echter die laatste heeft duidelijk nog wat succes gehad. Die smart producten zijn een product van zakelui en ontwerpers. Als er dus apps of apparaten zijn die dus dergelijke sneaky snuffeltruuks bevatten dan kan je rustig stellen dat dit geest en karakter van die firma reflecteerd. Ik geloof dat je ver moet zoeken tegenwoordig. Overal waar je kijkt vind je wel rotte plekken. Als tekkie kan ik nog wel enigszins alles wat smart is dwarsbomen maar ik heb meelij met de gewone man. Een nieuwe bewustwordings campagne over ethiek en integeriteit binnen de industrie zou niet verkeerd zijn. TED ofzo.. maar goed misschien is het slechts een droom...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.