image

Dailymotion ontkent tonen van besmette advertenties

maandag 9 februari 2015, 12:00 door Redactie, 0 reacties

De zeer populaire videowebsite Dailymotion stelt dat het geen besmette advertenties heeft getoond die bezoekers met malware probeerden te infecteren, maar één beveiligingsexpert stelt dat dit niet klopt en gebruikers wel degelijk zijn aangevallen. Op 2 februari waarschuwde anti-virusbedrijf Trend Micro dat er op Dailymotion.com besmette advertenties waren verschenen die een nieuw lek in Adobe Flash Player aanvielen.

Op het moment van de aanval was er nog geen beveiligingsupdate beschikbaar. Daardoor liepen gebruikers van Internet Explorer en Firefox op Windows die Flash Player hadden geïnstalleerd het risico om met malware besmet te raken. De waargenomen aanval werkte alleen tegen deze twee browsers. Later bevestigde ook anti-virusbedrijf Malwarebytes dat het besmette advertenties op Dailymotion.com had gezien.

Toch stelt Dailymotion in een verklaring dat gebruikers niet zijn aangevallen. Alle advertenties zouden namelijk worden gecontroleerd. Beveiligingsexpert Kafeine hekelt de verklaring. "Die klopt niet", zo laat hij op Twitter weten. Daarbij wijst hij naar een analyse van de Fiddler-tool. Daaruit blijkt dat er wel besmette advertenties op Dailymotion zijn getoond.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.